Gönderen Konu: 1. viteste gaz problemi.Yardım..  (Okunma sayısı 886 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
1. viteste gaz problemi.Yardım..
« : Şubat 17, 2017, 10:01:13 »
Merhaba hayırlı cumalar arkadaşlar. Aracım 2009 model benzinli Yaris MMT. 75 bin km de. Aracın sıkıntısı 1. vitesteyken gaza bastığımda devir yükseliyor ama hareket etmiyor biraz daha basarsam gaza yada beklersem ayağım gazda, kendini birden tekleyerek öne atıyor,birden fırlıyor yada sallana sallana hızlanıyor. Gaza bastığımda öyle yapacağını anladığımda bende hemen ayağımı gazdan çekiyorum tekrar aynı gazı veriyorum bu sefer hareket alıyor. Bunu her zaman yapmıyor ama çoğunlukla yaşıyorum. Diğer viteslerde problem yok gayet iyi çekişi. Sadece 1. viteste bunu yaşıyorum ve bu beni trafikte tehlikeye atıyor. Ben ilk olarak şanzımandan diye düşündüm yağını değiştirdim ve kalibrasyon yaptırdım. Vites geçerken vurma zorlanma sorunu ortadan kalktı ama bu problem hala mevcut sorunun nereden olduğu hakkında hiç fikrim yok yardımlarınızı bekliyorum. Benim aklıma benzin filtresi geldi onu değiştireyim diyorum ama emin değilim yardımlarınızı bekliyorum.  :saygi:

Toyota Club Türkiye

1. viteste gaz problemi.Yardım..
« : Şubat 17, 2017, 10:01:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: 1. viteste gaz problemi.Yardım..
« Yanıtla #1 : Şubat 17, 2017, 12:22:41 »
MMT kullanıcısı olmadığımdan bilmiyorum ancak şanzıman beyninden kaynaklanıyor olabilir.
Toyo Toyo Toyo :D
Toyota Corolla 1.3 Terra A/C 180000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 20, 2017, 09:10:25 »
Gerçekten hayret ediyorum 1 kişi dışında kımse bırakın yardım etmeyi yol bile göstermemiş toyotanın forumunda  yardım bulamayacaksam enreye yazayım en bunu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 20, 2017, 09:22:37 »
MMT konusun da hiç bilgim yok yalnız birkaç kez serviste karşılaştım şanzıman yazılımını güncelliyorlar sorun düzeliyordu . Yaris kullanıcısı bir müşteri  silkeleme ve geçiş sıkıntısından bahsetti ustada yazılımı bozulmuş hallederiz dedi .Yazılımı geri yükledi test ettiler tamamdır düzelmiş dedi tek aklım da kalan size yardımı olabilecek durum bu .Birde MMT sistemde kademeli baskı balata kullanıyor diye biliyorum balata bitti ise veya baskı yayları ömrünü tamamladı ise bahsi geçen arızayı yapabilir . İyi bir Toyota ustasına veya servisine göstermenizde fayda var çok fazla mmt kullanıcısı yok sanırım cevap veren olmamış .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 20, 2017, 10:00:57 »
Evet servise götürdüğümde kalibrasyon yaptılar birde bujiler değişti 40 binde değişen buji bende neredeyse 80 binde değişti problem biraz azaldı gibi ama az gaz verdiğim zamanlar yine sallıyor hafiften.