Gönderen Konu: Seyir halinde anı yavaşlayınca rolanti çok düşüyor bazen istop ediyor.  (Okunma sayısı 4013 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Merhaba değerli arkadaşlar ve ustalar. Konu kirliliği olmasın diye baya bakindım ama benzer bi sorun yaşayanı bulamadım. Aracım 2004 hb corolla sol otomatik. Nasıl anlatsam garip bir sorunum var. Motor soğukken ilk calistirmalarda falan sorun yok  1400 -1500 gibi çalışıp ısınınca 800 lere falan düşüyor. Buraya kadar sanırım normal. Çok ufak rolanti dalgalanmaları olabiliyor ama önemsemedim. Asıl sıkıntı biraz yol alınca motor sıcakken aniden yavaşlayıp (durmaya yakin) tekrar hızlanmam gerektiğinde istop edebiliyor. İki kere yaşadım ve gerçekten tehlikeli birşey. Sol seritte millet vızır vızır geçerken kalınca kazaya davetiye çıkartır gibi oldum. Yediğim kornalar da cabası. Hemen yetkili servise gidip durumu anlattım. Boğaz temizliği yaptılar lpg li diye. Düzelecek dediler ama yine istop eder gibi oldu 2 gün once. Başınızı şişirdim ama bilen varsa yardım bekliyorum. Ustalardan da bi sonuç çıkmadı.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • :)
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 17000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür edildi
Bir süre benzinle kullansanız sıkıntı kalmayacaktır. En azında yakıt aldığınız yeri değiştirmenizi öneririm.
Toyota Auris 2016

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Öncelikle teşekkür ederim. Hocam lpg takılalı 25 bin falan oldu ve aslına bakarsan benzinle bir depo bosalt işlemini ara sıra yapıyorum. 3 depo lpg kullanıyorsam 1 depo da benzin de kullanıyorum ortalama. Yakıtı sürekli bp den alırım forever kampanyasından dolayı. Bunların yakıtınin sorunlu olacağı aklıma gelmedi açıkçası.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
lpg kiti hangisi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Atiker gold serisi olması lazım hocam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '10
  • 5 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Daha önceki aracımda da (skoda felicia) aynı sorun vardı. 
Atiker takılıydı.

Sorunu tespit etmiştik: LPG kiti, devri 25000 (25 bin) civarı okuyordu ve araç stop ediyordu.

Çözüm olarak sunulan: LPG sistemini komple değiştirmem söylendi.

Çıkma bir beyin bulduk. Sorun çözülmüştü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Hiç boşuna benzinde sürüp de boşuna para harcamayın. Sıkıntınız lpg ayarsızlığından kaynaklanıyor. Profil bilgilerinizi doldurursanız nerede yaşadığınızı görüp ona göre usta tavsiyesinde de bulunabiliriz. Atiker gold obdli güzel bir kittir, tabiki yolda ayarı güzel yapılıp obd bağlantısı yapılmışsa. Bazı ustacıklar üşendiklerinden bağlamıyorlar ve yolda değil dururken ayar yaptık diye milleti kandırarak gönderiyorlar.
Başka yerde aramayın sorununuzu. Geçici olarak akü resetleme yapabilirsiniz.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Eve dediğiniz gibi aracı durduğu yerde ayarladılar.  Profil bilgilerinı nasıl guncelliyecegimi bulayım hemen yapoyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Eve dediğiniz gibi aracı durduğu yerde ayarladılar.  Profil bilgilerinı nasıl guncelliyecegimi bulayım hemen yapoyorum

Nerede yaşıyorsunuz? Üstte profil- hesap ayarlarından yapabilirsiniz.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Hocam dersteydim geç kaldim afedersin. Isparta Şarkikaraağaç'da yaşıyorum ısparta afyon konya akşehir gibi merkezlere gidebilirim. Hesap ayarlarini bulamadım delirecem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
Hocam dersteydim geç kaldim afedersin. Isparta Şarkikaraağaç'da yaşıyorum ısparta afyon konya akşehir gibi merkezlere gidebilirim. Hesap ayarlarini bulamadım delirecem

O bölgelerde yaşayan arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır. Kendi lpg ayarını kendi yapanlar başlığına da göz atabilirsin. 50 tl ye kablo alıp ayarını kendin de yapmaya çalışabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Çok teşekkür ederim hocam önemli olan sorunun neden kaynaklandığını anlamam di verdiğin bilgilerle tekrar atiker servisine gidicem başka bir ustaya.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Zamana bırakma!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 145000
  • Model Yılı: '04
  • 2 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Araç benzindeyken ayni sorunu yapiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Saygı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 185000
  • 1 kere teşekkür etti
Aynı model araba ile aynı sorunu yaşıyorum.konya yolunda birden stop etti bugün.sorun neymis hocam ?
2004 hb 1.6 sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Saygı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 185000
  • 1 kere teşekkür etti
Arkadaşlar bir cevap lütfen
2004 hb 1.6 sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar  bu iki araçta benzinde bahsi geçen sorunu yapıyor mu . Eğer yapmıyor ise Lpg sistemi ile alakalı bir sorun var demektir . Fakat hem benzinde hem lpg de bahsi geçen sorunu yapıyor ise araç bir yerlerden hava alıyor olabilir . Yanma odasına fazladan giren hava yakıt hava karışımını bozacağından ani durmalarda hızlanmalarda aracı stop ettirebilir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Hocam aynı sıkıntı benm önceki aracımdada vardı. Yukardaki beyefendinin dediği gibi çıkma beyin bulduk onu taktık sorun çözüldü canavar gibi oldu araç yeniden 😄 Ama tüplü araçlar da bu biraz kronik sanırım bi süre kullandıktan sonra beyin hasar gördüyse böyle problemler olabiliyor. Şimdilerde bende BRC  seq 32 taktırmayı düşünüyorum 2014 1.6 corollaya umarım benzer sorunlar yaşamam