Gönderen Konu: LÜTFEN YARDIM!!!  (Okunma sayısı 1425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 280000
  • Model Yılı: '99
  • 2 kere teşekkür etti
LÜTFEN YARDIM!!!
« : Şubat 16, 2017, 10:55:24 »
S.a arkadaşlar.
Baştan anlatmak istiyorum ki çözümler doğru üretilebilsin. Sorunum yaklaşık 2 hafta önce başladı bir akşam park ettim araçtan indim bir baktım fren lambaları yanıyor. Tekrar bindim frene bir kaç kez bastım söndü. Ertesi gün deneme amaçlı tekrar bindim kullandıktan sonra indim fren lambası tekrar yanıyor bindim bir kaç kez bastım söndü aynı sahneyi bir daha yaşadım. Bu kez dayanamadım bindim bir kaç kez frene sertçe bastım bu kezde sürekli yanmaya başladı. Herneyse götürdüm sanayiye fren müşürü kırık dediler aldım taktık canavar gibi çalışıyordu. 3 gün geçti bu kezde hiç yanmıyor ama sanırım bu sefer müşürden değil çünkü çok hafif şekilde müşürün sesi geliyor. Sigortalardan şüpheleniyorum ancak nerede olduğunu bilmiyorum. Kalan bütün farlarım sağlam bir tek frene bastığımda fren lambalarımın hiç biri çalışmıyor. Fren lambalarının sigortaları nerede sağlam olup olmadığını nasıl anlarım yardımcı olursanız çok sevininirim.

Toyota Club Türkiye

LÜTFEN YARDIM!!!
« : Şubat 16, 2017, 10:55:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: LÜTFEN YARDIM!!!
« Yanıtla #1 : Şubat 16, 2017, 13:26:09 »
Geçmiş olsun, fren müşürü takılı kalarak (genellikle universal fren müşürlerinde yaşanır) stop lamba rölesini bozmuş olabilir aşağıdaki figürde stop lamba rölesinin yerini görebilir ve kontrol edebilirsiniz, sorun röle de ise ve röle değişimi ile sorununuz çözülse bile fren müşürünüzü kontrol edin ve kaliteli bir ürün ile değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 16, 2017, 13:40:33 »
Çok saolun üstadım çok yardımcı oldunuz ancak kusura bakmayın teknik bilgimin eksik olmasından kaynaklı sanırım resimde sigortanın nerede olduğunu bulamadım. Zahmet olucak belki ama işaretlerseniz sevinirim sizden son ricam budur    ::)  ::) Tavsiyernizede uyucam vede müşürede baktırıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #3 : Şubat 16, 2017, 13:50:14 »
Çok saolun üstadım çok yardımcı oldunuz ancak kusura bakmayın teknik bilgimin eksik olmasından kaynaklı sanırım resimde sigortanın nerede olduğunu bulamadım. Zahmet olucak belki ama işaretlerseniz sevinirim sizden son ricam budur    ::)  ::) Tavsiyernizede uyucam vede müşürede baktırıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 16, 2017, 13:56:26 »
Harikasınız hocam çok teşekkür ediyorum sizlerin sayesinde birşeyler öğrenip kendi arabamıza bakım yapabiliyoruz çok şükür. Emeğinize sağlık.   :tamam: :tamam:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #5 : Şubat 16, 2017, 14:23:00 »
Estağfurullah, geçmiş olsun, umarım en kısa sürede sorununuz çözülür.