Araçim 240 binde 110 beygir 1.6 yağ yakıyor Motorcu ya gittim az yakıyor dedi devirli kullan az yakar dedi sekman dan dedi 10 60 yağ koydurdum yine kesmedi motor yapılması lazım diyor kayseri de bildiginiz usta veya bunun başka bir çözümü var mı lütfen yardım edin
10-60 yağ koyarak son seçeneği denemişsiniz. yine de kesmiyorsa motor yapılacak. Japonlardan anlayan kim varsa ona yaptırın. Kayseride usta tavsiyesinde bulunacaklar çıkacaktır elbet.
Kayseri'de usta tavsiyesinde bulunamam ancak aracınızın motor rektifiye/revizyonu gerektirdiği aşikar, kullanılacak parçaların kaliteli ve ustanın/servisin ehil olmasına önem göstermeniz harcayacağınız meblağın boşa gitmemesini sağlayacağını unutmamanızı tavsiye ederim.
Kayseri de usta ligi iyi ve fiyat da da hakkını isteyecek birisi var mi peki ??
Kaç km de kaç litre eksiliyor?
Tam ölcmedm ama 1000 km yarım lt diyeblrm
Tam ölcmedm ama 1000 km yarım lt diyeblrm
Senin iyi bizim ki aynı km de en az 1 lt eksiltiyor(10-40 yarı sent.)
Çözümü yok mu peki ? Azaltma durumu ?
10/60 seçeneği de kesmediyse rektefiyeden başka şansınız kalmamış. Forumda bir kaç arkadaş BOR katkı koyarak eksiltmeyi azalttıklarını okumuştum 10/60, yağın BOR katkı koymayı deneyin azaltacağını tahmin ediyorum segmanlarda ki boşluğu azaltabilir .Ama tabi buda geçici bir çözüm olacaktır unutmayın iyi bir usta iyi bir işçilikle sorunsuz hal olur . Tabi motor kapalı kutu açılınca ne çıkar oda ayrı bir muallak.Bu arada 1000 km 1 kg eksiltince rektifiye diyorlar o derece
Kayseri serviste baş usta var, sanırım adı Ahmet bey. Gözlüklü biri. Kendisi işinin ehlidir. Gidip danışmanı ve fiyat almanı öneririm.
bizdeki 2002de 5000kmde 2litre eksiltiyor 2500km de 1litreye denk geliyo makyajsız kasalarda kronik malesef
E12 ler içersinde eksiltme rekoru bizde haralde.
Mesaj Birleştirildi: 20 Şub, 2017 00:04
Çözümü yok mu peki ? Azaltma durumu ?
Sağlam ustalara rektefiye başa bir yolu olacağını sanmıyorum