Gönderen Konu: Bakıma fazla paramı veriyorum acaba!  (Okunma sayısı 1343 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Bakıma fazla paramı veriyorum acaba!
« : Şubat 13, 2009, 15:13:51 »
 Öncelikle merhabalar,

Corolla'm ıslık çalar gibi bir ses çıkarıyordu.Özellikle motor soğuk iken ve havalandırma açıkken yada farlar sisler arka resistans gibi şeyler açıkken yapıyor.Mesela vites atarken yapıyor devrini alınca susuyor.3 Yere gösterdim devirdaim dedi.
 Şu anda bakımda.Devirdaim değişiyor.ama geçen sene zaten değişmişti.Birde bilmem ne dinamosunu kömürünü falan değiştirecekler.200 lira civarında istediler.Sizce normalmi fiyat.Orginal parça imiş.90 Lira.
 Trigerde 90 lira.Onuda değiştiriyorum.Toplamda 300-350 arası gidecek gibi.Ne diyorsunuz.
Bana bir harf öğretenin , 40 (kırk) yıl kölesi olurum.  Hz. Ali

Toyota Club Türkiye

Bakıma fazla paramı veriyorum acaba!
« : Şubat 13, 2009, 15:13:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Bakıma fazla paramı veriyorum acaba!
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2009, 16:49:41 »
  Selam Alper.
 Devirdaimin yerli üretimide var, Japonda. japon daha iyi tabi ama fiyatta farklıdır. Şarj Dinamosunun kömürü hakkında bir bilgim yok ama sırf kömür değişmi için o para çok olabilir, iyice araştırmak lazım.
 Triger için, değişim ve kayış-gergi rulmanı dahil fiyat 90Tl. ise, bence gayet normal. Ama zaten Devirdaim değişirken aynı yer açılacak ve ayrıyaten Triger değişim işçiliği almamaları lazım bence.
 Devirdaim su eksiltme mi yapıyordu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2009, 17:05:21 »
Öncelikle merhabalar,

Corolla'm ıslık çalar gibi bir ses çıkarıyordu.Özellikle motor soğuk iken ve havalandırma açıkken yada farlar sisler arka resistans gibi şeyler açıkken yapıyor.Mesela vites atarken yapıyor devrini alınca susuyor.3 Yere gösterdim devirdaim dedi.
 Şu anda bakımda.Devirdaim değişiyor.ama geçen sene zaten değişmişti.Birde bilmem ne dinamosunu kömürünü falan değiştirecekler.200 lira civarında istediler.Sizce normalmi fiyat.Orginal parça imiş.90 Lira.
 Trigerde 90 lira.Onuda değiştiriyorum.Toplamda 300-350 arası gidecek gibi.Ne diyorsunuz.

Hocam benim fikrimi sorarsanız o ıslık sesini sadece V kayışı denilen kayış yapıyordur. Bunun haricindeki değişimi istenilen bütün parçalar sakın yanlış anlamayın ama sizi yolmaya çalışmaktır.
 Ayrıca sonuçta adam yapıyorsa elbette ki emeğinin karşılığını isteyecektir fakat şarj dinamosu kömürünü değiştirmek için 200 TL istemek hangi vicdana sığar bilemiyorum. 200 TL'ye yarım ton soba kömürü satılıyor. :D
 Şakası bi yana bu işin maliyeti 40-50 TL'yi geçmez. Hatta işin açıkcası ben samimi bi arkadaşıma bu işi ücretsiz yaptırmıştım. Düşünün ki maliyeti en fazla ne kadar olabilir???
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2009, 17:11:37 »
 Hocam aslına bakarsanız adamın yazdıklarını okuyabilirsem ayrıntılı olarak neler yaptıklarını yazacağım :D . ıslık sesi dışında zaten yıllardır bir hırıltı sesi vardı. Araştırmalarıma göre bu modellerin hepsinde varmış bu.O yüzden es geçmiştim.Ama şu anda hiç bir ses kalmadı.Oldukça iyi oldu.
 Da ben elektrikçi masrafı 40 lirayı anlamadım neyse . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 14, 2009, 00:41:51 »
Şöyle demiş raporda;

Devirdaim 80 TL , triger seti 90 TL , antifriz , 24 , şarj dinamo bilyesi 30 tl , V.kayışı 12 tl , elektrikçi 40 tl , sigorta 5 tl egzos muayene 21 tl , meka gibi bişey yazıyor 70 tl , birde ...suyu gibi bişey var 3 tl..

yani 375 verdim... bilmiyorum iyimi ettim yoksa bilmiyoruz ya yolundukmu.sanki bana biraz öyle geliyor.Mesela antifriz gerçekten koydumu...yada elektrikçi ne parası aldı gibi...off

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 14, 2009, 15:11:15 »
Triger kayisi eninde sonunda degisecekti zaten.Onun icin uzulmeye gerek yok Alper. Arabani sorunsuz gule gule kullan :)
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 1 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2009, 17:09:48 »
Sesin nedeni çok büyük ihtimalle sadece V kayışıydı ama bu model bir arabada devirdaimi flnde değiştirmek iyi olur hararetten yırtarsınız hiç olmazsa ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Şubat 15, 2009, 01:28:55 »
 Hırıltı seside vardı ıslık sesi dışında Bünyamin.Adam o devirdaimi çıkardı ve elinde çevirdi bana göstermek için.Gerçektende2,5 yıldır fena bir ses varmış arabada.

Ahmet sağol.O yönden sorun yok.Arabada ses falan kalmadı.Hani gaz verip vites atarken bile sanki başka arabadaymış gibi hissediyorum gerçekten.

Yaptırdığım yer iyi ve büyük bir yer.Elimde muayene defteri gibi birde defter var.Bir problem olursa suç onların olacak çünkü.Adamlar öyle bir çalışıyorki arabanda olan sorunu sen yaptırmasanda sorumluluk almamak için deftere yazıp sana veriyorlar.Biz söyledik yaptırmadı diye.

Neyse memnunum gerçekten.Hepinize sonsuz teşekkürler.