Gönderen Konu: 2013 auris ön konsoldan gelen gıcırtı sesi  (Okunma sayısı 4003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 7 kere teşekkür edildi
2013 auris ön konsoldan gelen gıcırtı sesi
« : Şubat 13, 2017, 18:22:31 »
merhaba arkdaslar 3 yıldır kullandığım 2013 auris aracımda bugün ön konsolda hafif çukura girince klima fanının üstünden gıcırtı sesleri geliyor rahatsız edici boyutta elimi torpidaya bastırınca giderken ses kesiliyor fakat elimi çekince gıcırtı tekrar devam ediyor aynı problemle karşılaşan ve çözüm bulabilen arkadaşlar varmı hafta sonu serviste göturmeyi düşünüyorum maalesef garantiside  bittikten sonra  bu durumla.karşılaşmak hoş olmadi

Toyota Club Türkiye

2013 auris ön konsoldan gelen gıcırtı sesi
« : Şubat 13, 2017, 18:22:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
Ynt: 2013 auris ön konsoldan gelen gıcırtı sesi
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2017, 18:30:21 »
Hocam ses illa ki geliyor ya. Yalıtım yapılıyor 2,3 ay gelmiyor ama sonra başka bir kısımdan başka bir ses geliyor. Bizim araçların ön konsolu bariz sıkıntılı. O kısmı söktürüp izolasyon yaptırın serviste. Sesiniz gidecektir.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2017, 18:48:18 »
tskler  Salih be 3 yıl sonra ilk defa  bugün böyle bir ses gelince araçtan soğuyor insan ayrıca söktürüp izolasyon yapılması için servis yüksek ücret talep edermi yoksa makul ücrete yaptirabilirmiyim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2017, 18:57:53 »
tskler  Salih be 3 yıl sonra ilk defa  bugün böyle bir ses gelince araçtan soğuyor insan ayrıca söktürüp izolasyon yapılması için servis yüksek ücret talep edermi yoksa makul ücrete yaptirabilirmiyim
Hocam benim aracım da 2013 model corolla. Daha önce iki defa ön konsolu izolasyon yaptırdım. Yaklaşık iki yıl sesle uğraştım. En sonunda ses derdim bitmişti. Ama sonra direksiyon kolonu için bu defa ön konsol tamamen söküldü. Konsol takılırken o kadar dikkat edin dememe rağmen, daha önce kurtulduğum seslerin bir ikisi geri döndü. Bu arada ben ses konusunda o kadar hassasım ki aracım daha 12.500 kmde iken lastikerimi bile değiştirmiştim. Servis ücretsiz halleder hocam. Ama zorda kalmadıkça çok oynatmayın ön konsol ile.  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2017, 19:03:51 »
hocam zaten maalesef bazı seslere alıştım sol arka camdan kulağıma fısıldayan rüzgar sesi var bir kez servise gittim ses gelmemişti o gün  ama bugünkü ses çok rahatsız edici olunca canımı sıktı artık yapicak bir şey yok sanırım toyota kullanıcı olarak kabul etmeye mahkumuz bazı sesleri 😊😊bugünkü sesi kessinlerde dger sesleri benimsedik tsk ederim bilgilendirmeniz için😊

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2017, 19:04:35 »
benim şu anda iki yerden ses geliyor. Birisi sol emniyet kemeri tokasından , diğeri de ön cam ile konsolun birleştiği noktadan. ama sesler sadece sert, mıcırlı kötü yolda geliyor. O kısma elimle bastırınca kesiliyor. İşin garibi ses bir gün gelse 3 gün gelmiyor. Kafasına göre yani. En iyi çözümlerden biri müziğin sesini bozuk yolda 25 seviyesine getirip yola devam etmek  :D

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2017, 19:06:59
Senin touch ekran kısmı sökülüp çift taraflı yapışkan sünger yapıştırılacak. En fazla yarım saatlik işin var serviste. Hemen çözerler onu. Benim sesin geldiği yer için ön konsolun tekrar sökülmesi lazım. Hiç cesaretim yok tekrar söktürmek için.  :lol:

Mesaj Birleştirildi: Şubat 13, 2017, 19:12:54
Bir de hocam bu sorunlar gerçekten küçük sorunlar. Keşke hiç olmasa ama oluyor işte. Önemli olan araçlarımızın garantisi bittiğinde , cebimizi çok yakacak büyük sorunlar vermemesi. Yoksa bu ufak tefek şeyleri çok kafaya takmaya değmez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 26500
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 11, 2017, 02:34:45 »
Hocam benim aracım da 2013 model corolla. Daha önce iki defa ön konsolu izolasyon yaptırdım. Yaklaşık iki yıl sesle uğraştım. En sonunda ses derdim bitmişti. Ama sonra direksiyon kolonu için bu defa ön konsol tamamen söküldü. Konsol takılırken o kadar dikkat edin dememe rağmen, daha önce kurtulduğum seslerin bir ikisi geri döndü. Bu arada ben ses konusunda o kadar hassasım ki aracım daha 12.500 kmde iken lastikerimi bile değiştirmiştim. Servis ücretsiz halleder hocam. Ama zorda kalmadıkça çok oynatmayın ön konsol ile.  :D
Hocam geçmiş olsun benim araç makyajlı 2015 model bende de on konsoldan gelen gıcırtı sesi, ve cam tavandan gelen zıngırtı sesi var. Ayrıca klasik japon arabasının lastik sesi de var ve sizin 12500 km de lastik değiştirdiğinizi duydum. Hangi marka/model lastik aldınız, memnunmusunuz?
Her ne olacaksa aslında çoktan oldu bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 504 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 11, 2017, 09:12:15 »
Ben continental contact  5 takmıştım. Çok fark etmişti gerçekten. Ama ben geçen hafta itibariyle tam 3 yıl bindiğim beyaz incimi 29,500 kmde sattım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Mart 25, 2017, 10:58:39 »
2013 Auris var bende de. Her zaman olmasa da bazen o gıcırtı sesini ben de duyuyorum. Bu kronik bir sorunsa fabrikadan daha halledilmesi gerekmiyor mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 25, 2017, 13:26:46 »
merhaba ismail bey ben sorunu alj servisinde yaptırdım sorun çözüldü şuan ses gelmiyor ön konsol klima havalandırmasinın orada izalasyon olmadığı için oraya izalasyon yaptıklarını söylediler özel bir jel gelmiş kronik sanırım şikayet almışlar daha oncede sebebi ise soğuk kış günlerinde klimayı actigim için araça bindikten 3 4 dakika sonra soğuk sıcak dan dolayı esneme yapıyormuş ön konsolun ve havalandırma kısmındaki yer isterseniz sizde gösterip yaptırabilirsiniz rahatsızlık veriyorsa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #10 : Mart 26, 2017, 14:24:06 »
Teşekkürler tavsiyeniz için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Haziran 28, 2017, 13:22:06 »
Merhabalar,

bende de 2013 dizel auris var. ön konsoldan bana da gıcırtı(titreme) sesi geliyor ara ara. özellikle ön cam üflemelerinin az önündeki tümsek kısım titredikçe görüyor ve duyuyorum sesi. Bir de ön sağ güneşliğin altındaki lamba vızırdıyor. güneşliğin arasına bez falan koyup sesi kesiyorum ama konsola çare bulamadım. Söktürmek de istemiyorum ama bakalım nereye kadar. varsa öneriniz bekliyorum. :-\
2013 1.4 manuel dizel Auris Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 26500
  • Model Yılı: '15
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2017, 14:57:08 »
merhaba ismail bey ben sorunu alj servisinde yaptırdım sorun çözüldü şuan ses gelmiyor ön konsol klima havalandırmasinın orada izalasyon olmadığı için oraya izalasyon yaptıklarını söylediler özel bir jel gelmiş kronik sanırım şikayet almışlar daha oncede sebebi ise soğuk kış günlerinde klimayı actigim için araça bindikten 3 4 dakika sonra soğuk sıcak dan dolayı esneme yapıyormuş ön konsolun ve havalandırma kısmındaki yer isterseniz sizde gösterip yaptırabilirsiniz rahatsızlık veriyorsa

Hocam hangi alj servisi o ? Ankara'daki mi ? Yapan ustanın adını verebilir misiniz ? Ben birkaç servise gittim hepsi de ön göğüse müdahale etmenin riskli olduğunu söylediler, öyle bir izolasyon uygulamasının olmadığını söyleyerek bir çözüm üretemediler..  Ben de sese alıştığım için çok üstelemedim açıkçası. Yalnız ses gittikçe artıyor bende izolasyon yaptırmak istiyorum.
Her ne olacaksa aslında çoktan oldu bile...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Aşk-ı Derun
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '00
  • 11 kere teşekkür etti
  • 108 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Temmuz 17, 2017, 15:16:20 »
 auris için boşuna takur tukuris demiyorlar bir türlü çözemediler bu sorunu
Onlara: Yeryüzünde fesat çıkarmayın, denildiği zaman, "Biz ancak ıslah edicileriz" derler.
Şunu bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir, lâkin anlamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '07
  • 7 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 17, 2017, 15:23:47 »
ben de de benzer bir durum var avensis ama araç çalıtıktan sonra 1-2 içinde kesiliyor bazen hiç gelmiyor. bence havalardan oluyor fazla sıcak ve soğukta oluyordu. hatay burası ve fazlasıyla sıcak burlar :)
Aynada görünen güzellik aynaya ait olmadıgı gibi, hiçbir güzellik de o güzelin malı değildir. Bütün güzellikler Cemîl isminden yansıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • adapazarı
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '19
  • 66 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 17, 2017, 20:28:01 »
Aynı sorun bende de var  klima açıkken bazen oluyor kronikde hiç elletmem
Çıkarım seninle her yola 🚕🚗

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 72000
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 12, 2017, 00:19:53 »
Aynı sorun aracı ilk aldığım zamanlarda kış günlerinde araba güneşin altında kaldığında oluyordu. Arabayı aldığım yerdeki arkadaşım ile görüştüm. Boşu boşuna plastik aksamı söktürme. Söküp taktıkça daha fazla ses çıkarmaya müsait hale gelir dedi. Bende hiç birşey yaptırmadım. Ama sonraki 2 yıl boyunca da o ses hiç gelmedi. Şu an için bir sıkıntı yok. Devam ediyoruz bakalım. Bu arada aracım 2013 Auris Dizel.