Gönderen Konu: Avrasya Tüneli bomboş  (Okunma sayısı 15748 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Avrasya Tüneli bomboş
« Yanıtla #60 : Mart 11, 2017, 20:08:46 »
Kapitalizmin merkezi ABD bile zorunda kaldı ve piyasaya müdahale etti, bizim için de bu işin sonunda iş yine Atatürk döneminde uygulanan Karma sisteme gelecek ama o zamana kadar önemli değerlerin elde kalması lazım, Osmanlı'nın son dönemi çok iyi irdelenmeli, şirket menşeleri, Türkiye Cumhuriyeti ile satın alma yolu ile Millileştirmeler.
 Bu arada Galata'da ki limanda bulunan tarihi binaların bazılarının yıkılmasına çok üzüldüm, zaman zaman giderdim onlara ve o tarihi içinizde hissederdiniz, korunarak bir şeyler yapılabilmesi lazımdı, bunu yapabilecek kadar bilgi vardır diye düşünüyorum, hele ki Yalova'da ki Yürüyen Köşk'ü düşününce.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Mart 11, 2017, 20:08:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 215 kere teşekkür etti
  • 1349 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Mart 11, 2017, 21:11:16 »
köprüler,tüneller yapılırken alınan kredi maliyetleri çok yüksek demek ki,fiyatlar ödeme planı içinde sabitlenince yüksek ücretler,düşük geçiş ve hazineden takviyeler gerekiyor,yollar,köprüler bu şekilde boş olacağına ,şu kadar dolarla geçiş gibi söylentiler olunca tereddüt oldu herhalde fiyatları düşürüp geçiş sayısını arttırmalı,kar etmese bile maliyete katkısı olur..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 36
  • 12 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Mart 12, 2017, 00:44:27 »
avrasya tünelinden geçmek nasib oldu sonunda saatlerce trafik çekeceğime basıp geçtim işin güzeli tünel çıkışı taa zeytinburnuna kadar bomboş yol imkanı :) bence ücreti de normal yoğunluk durumu da zamanı parayla satın almak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Mart 12, 2017, 06:15:00 »
avrasya tünelinden geçmek nasib oldu sonunda saatlerce trafik çekeceğime basıp geçtim işin güzeli tünel çıkışı taa zeytinburnuna kadar bomboş yol imkanı :) bence ücreti de normal yoğunluk durumu da zamanı parayla satın almak :)

tunelin tek yon gecis ucreti olan 16.90 tl sizce normal oyle mi? 

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2017, 06:22:46
Haberde RM ile Tank motoru ortaklığı yapılacak kısmı yanlış.RM Altayın seri üretim ihalesine ortak olmak istiyor.Ortakta muhtemelen Ethem Sancağın şirketi BMC.

Altay'ın motorunu tedarik ettiğimiz yer zaten alman şirketi MTU.

ve Uluslar arası ilişkileri kişisel ilişkileriniz gibi görmek dünyanın en büyük hatasıdır.Siz biri ile küstüğünüz zaman tüm ilişkilerini kopartabilirsiniz.Muhatap bile olmazsınız ama bunu Uluslararası ilişkilerde yapmaya kalkarsanız kendi ayağınıza kurşun sıkmış olursunuz.O yüzden bir noktada gırtlak gırtlağa gelirken diğer noktada ortak bir şeyler yapmak İŞİN DOĞRUSUDUR.

Bu kurala uymadığımız zaman  eleştirmek lazım idarecileri.

abi daha once koc grubu yapacakti motor icinde koreliler ile antlasmislardi ama ne olduysa iptal edildi.
uluslar arasi iliskiler olsun kisisel iliskiler olsun hic farketmez sonucta ortak olan sey aradiki iliskidir. bir kisi veya bir devlet size saygi duymuyor size olmadik yasaklar bahaneler uretiyorsa sizin dusmanim dediklerinize arka cikiyorsa ve sizde bunun ustune baska alternatifler olmasina ragmen hala daha o kisiye veya devlete para kazandirma mal alma cabasindaysaniz orda bir yanlislik vardir.
daha dune kadar bu almanlar bize sattiklari silahlari tanklari pkkya karsi kullanamazsiniz doguya gonderemezsiniz diye ihaleye sart koyuyorlardi. bize satmayip da pkkya bedava verdikleri anti tank fuzelerini ve vurulan tanklarimizi unutmadik.. devlet  varsin ayagina kursun sikmis olsun ama bu vatan dusmani kahpelere bir kurusunu kaptirmasin. belki o zaman milli motor uretimi biraz olsun ilerler malum biz millet olarak yumurta bi yere dayanmadan bi seyler yapmiyoruz
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kara Şimşek
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 99 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Mart 13, 2017, 18:23:59 »
Babada bugün nasip oldu. Çok beğendim doğrusu.
Trafik derdinin olmamasından çok rahat gittim.
Adapazarı-İstanbul (Boğaziçi köp) 4 saat
Dönüş ist-adp (Avrasya tüneli) 3 saat
1- SKODA FABIA (2004) 1.4 TDI 2004-2010
2-AURİS COMFORT EXTRA (2011)  D-4D / 2011-2016
3-HONDA CIVIC HB 1.6 DTEC (2015) 2016-...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Mart 13, 2017, 18:56:12 »
tunelin tek yon gecis ucreti olan 16.90 tl sizce normal oyle mi? 

Mesaj Birleştirildi: Mart 12, 2017, 06:22:46
abi daha once koc grubu yapacakti motor icinde koreliler ile antlasmislardi ama ne olduysa iptal edildi.
uluslar arasi iliskiler olsun kisisel iliskiler olsun hic farketmez sonucta ortak olan sey aradiki iliskidir. bir kisi veya bir devlet size saygi duymuyor size olmadik yasaklar bahaneler uretiyorsa sizin dusmanim dediklerinize arka cikiyorsa ve sizde bunun ustune baska alternatifler olmasina ragmen hala daha o kisiye veya devlete para kazandirma mal alma cabasindaysaniz orda bir yanlislik vardir.
daha dune kadar bu almanlar bize sattiklari silahlari tanklari pkkya karsi kullanamazsiniz doguya gonderemezsiniz diye ihaleye sart koyuyorlardi. bize satmayip da pkkya bedava verdikleri anti tank fuzelerini ve vurulan tanklarimizi unutmadik.. devlet  varsin ayagina kursun sikmis olsun ama bu vatan dusmani kahpelere bir kurusunu kaptirmasin. belki o zaman milli motor uretimi biraz olsun ilerler malum biz millet olarak yumurta bi yere dayanmadan bi seyler yapmiyoruz

konfor ve zaman için değer bence :) sonuçta altımdaki araca 55 bin tl verdim toyota yarisin bence hakkı 30 bindir hibriti de hadi 40 olsun 55 verirken anormal bulmadıysam nadiren kullanacağım tünel ücreti de çok koymaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #66 : Mart 13, 2017, 20:24:06 »
Motor yapmak için önce iyi spor yapılmalı, yaratıcı sanatlar ortaya konmalı, ilkokul 1 den, hatta aileden başlayarak bilimsel eğitim verilmeli. Yani fabrika kurmak için önce ne fabrikası kurulacağına karar verilmeli, sonra proje ve sonra temel atılmalı. Motor sadece sonuç.

Fiyattan dolayı o yol boş, günlük geçiş yapanlar için az değil ücreti. Nadir kullanıcılar için tabi ki de uygun, anlamlı. Bu arada sahil tirafiği çevre yoluna kaymış gibi geldi bana, son zamanlarda çevre yolunu kullanan oldu ise daha net bilgi verebilir.
Belli bölgelerde (özellikle sahil kesimi) oturanlar için çok faydalı bir proje, yalnız denizin başka projeler nedeni ile de çok doldurulmuş olması, dikini çok yapılaşma ve aynı yerde bir proje bitip, sonra başkasının yapılması (bunu uzman inşaat mühendisleri daha iyi yorumlar) verim açısından bana büyük israf gibi geliyor.
Yakın zaman içinde kişi başı gelirimiz 150 bin Tl (40 bin $) olur, bu gelir adil şekilde dağıtılırsa o zaman buradaki olumsuz eleştiriler de maliyet yönünden azalır tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Mart 14, 2017, 08:39:08 »
konfor ve zaman için değer bence :) sonuçta altımdaki araca 55 bin tl verdim toyota yarisin bence hakkı 30 bindir hibriti de hadi 40 olsun 55 verirken anormal bulmadıysam nadiren kullanacağım tünel ücreti de çok koymaz :)
sizin verdiginiz bu cevap araclara en son gelen otv zammi icin ben ucuz arabaya biniyorum luks araba alan dusunsun gibi olmus.. diyecek bi sey yok yorumsuz
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Mart 14, 2017, 18:43:43 »
devletin vermesi gereken hizmetin değerini mağazadan ürün alır gibi ucuz veya değil diye karşılaştırmaya başladıysak vay halimize :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Mart 14, 2017, 18:58:34 »
hizmeti devletin vermesi gerektiği çeşitli yönetim şekillerinde ve islam şeriatinde doğrudur lakin kapitalizm ve minimal devlet anlayışında yanlıştır. :) tabiki minimal devlet anlayışının yandan çakması olan ülkemiz minimal devletin güzelliği olan vergisizlik konusunda ne yazık ki göremiyoruz. ama burası Türkiye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ocak 29, 2018, 11:28:55 »
2017 yılı toplam eksiği 10 milyon araç, bu yıl düzelir diyorlar, göreceğiz

https://www.ntv.com.tr/ekonomi/avrasya-tunelinin-2017-faturasi-123-milyon-lira,rRyw3_TjhUeXCNVjc4XhLA
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ocak 29, 2018, 14:41:22 »
Aylar önce ilk mesajlarda günlük geçiş ortalama araç sayısının yakalanmasının imkansız olduğunu belirtmiştim.Bazı arkadaşlarda muhalefet etmişti.
Alper Bey son durumu ortaya koyan haberi vermiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 259 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Ocak 30, 2018, 07:25:19 »
yazik kullanilmayan hizmet icin cebimizden 123 milyon tl bos yere mutahit firmaya odenecek !!!! ekonomiye dolayli yollardan olan zarari da cabasi.
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • 59 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ocak 30, 2018, 16:09:29 »
Hala anlamıyorsunuz dimi.
 Bu araç sayısı 10 yıl boyunca hiç artmasa biz her yıl 123 milyon tl ödesek.
10 x 123 milyon = 1,2 milyar tl.

Köprünün maliyeti nedir ? 6 milyar tl.

Hesap ortada.

devlet kredi kullanarak borçlanmak yerine cebinden para çıkmayacak şekilde projeyi yaptırıyor.
Şirketler bu işten para kazanmıyor mu kazanıyor elbet.
Yapıldığı yılın değil 2-4 yıllık plana göre araç sayısı belirlenip rakam söylenip garanti Altına alınıyor.

Bu yıl 10 bin çıktı seneye 8 bin sonraki sene 6 bin sonraki sene 3 bin sonra sıfıra sıfır.

Osmangazi içinde aynı durum geçerli.

Azıcık mantıklı düşünün bunun gibi onlarca proje var. Her birine devlet ben yapıp ben işleticdm dese ,çıkar  ortaya 100 milyar dolarlık maliyeti.

Keşke petrol zengini ülkeler gibi olsakta kendi milyar dolarlık yatırımlarımızı kendimiz yapabilsek.

Burası basra değil izmit körfezi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 30, 2018, 17:26:48 »

istanbula 500 milyon dolarlık geçen seneye kadar lale ekilmiş,bunu ekene kadar gayet de o para ödenebilirdi dimi :)
hem devlet bunu kendi yapsa idi de biz 4dolar+kdv olarak değilde 1 dolara geçsek fena mı olurdu?:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 145000
  • 102 kere teşekkür etti
  • 63 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 30, 2018, 17:30:22 »
Benim içinde abartıldığı kadar ülkemize zararı olan bir hizmet olduğunu düşünmüyorum.
Keşke ülkemizin gelir seviyesi çok daha yukarlarda olsa da, geçiş ücretleri bu kadar bizi rahatsız etmese.
Yine de en pahalı hizmet verilmemiş olan hizmettir düşüncesindeyim.

Pazar akşamı İstanbul Esenlerden bu tüneli kullanarak ve E5 de hafif trafik olmasına rağmen Yalovaya 1 saat 25 Dakikada geldim.
2006 Corolla HB Sol
2013 Civic FB7 Premium

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #76 : Ocak 30, 2018, 20:45:49 »
Tünele köprü mü yapılmış ki?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • MEB
  • Model Yılı: '17
  • 68 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 30, 2018, 21:06:18 »
istanbula 500 milyon dolarlık geçen seneye kadar lale ekilmiş,bunu ekene kadar gayet de o para ödenebilirdi dimi :)
hem devlet bunu kendi yapsa idi de biz 4dolar+kdv olarak değilde 1 dolara geçsek fena mı olurdu?:)

Sanki lale üreten bir belediye başkanımı yoksa sayın vekillerimizden birimi vardıda, sanki devlete omu veriyodu laleleri, öyle bişey hatırlıyom geçen senelerde. ;)
2003 benzinli  terra 1.6 VVT-I  dan sonra 2017 1,6 advance manuel benzinliyle yola devam.

Üç günlük seyisler ve 40 Yıllık işi karıştırıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 96000
  • 67 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 30, 2018, 21:07:52 »
Çankırı'dan İstanbul Kocamustafapaşa' ya anne evine giderken lokum tadında Avrasya Tüneli. Hele trafikli saatlerde daha da mutlu oluyorum. En çok da ne hoşuma gidiyor biliyor musunuz, acil yetişmesi gereken hastalar ya da polis ekipleri kolayca trafik olmadan hareket edebiliyor. Bu paha biçilmez bence. Aksini düşünen arkadaşları da anlıyorum. Onlar da inandıklarını konuşuyor. Herkese sevgiler.
2015 Avensis 1.6 D4-D Advance - 2007 Hyundai Accent Era (2001 Avensis D4, 1993 Corolla 1.6 XL AE101)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • YB276
  • Kilometre: 40000
  • 154 kere teşekkür etti
  • 190 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 31, 2018, 00:16:33 »
İsraf yapmasalar gereksiz köprü de tünelde devlet kendi cebinden yaptırabilir.Ama bizim bakanlarımız bile özel jet ile yolculuk yapıyor. S classlar vs havada uçuşuyor.Biraz sonradan görme bi halk olduğumuz için normal karşılanıyor.Hollanda ve bazı ülkelerde milletvekilleri bisikletle gidip geliyor.
2011 Toyota Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Special Edition
Beni en çok çeken şey mazotun köpürmesi,dizelin çalışırken yaptığı sesi Anlayamazsınız. :D