Gönderen Konu: Aşırı yağ ve su tüketimi  (Okunma sayısı 4720 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1700 km de 4lt yağ yaktım, bu tam bir efsane oldu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 205847
  • Model Yılı: '93
  • 10 kere teşekkür etti
Ynt: Aşırı yağ ve su tüketimi
« Yanıtla #20 : Şubat 20, 2017, 00:05:34 »
Kendini usta zannedenler bizleri araçlardan soğuttu,Allah tan soru sorarak da olsa yardım alabildiğimiz forum üyelerimiz var.
Wallahi öyle alacak adama kiysam satıp arabadan da ustalardan da kurtulacam ama olmuyor işte, aracın stabil çalıştığına kanaat getirmeden satıp başkasının canını yakmamak lazım. Ogrenecez, böyle sorunları aşa aşa sora sora ogrenecez.
1700 km de 4lt yağ yaktım, bu tam bir efsane oldu

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 20, 2017, 00:05:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Şubat 20, 2017, 09:17:23 »
Evet haklısınız benimkin de farklı olan kapak asindigindan önce dolgu yapıldı ki bu işlem ve taşlama icin 600 tl verdim. Hazir yazmisken şunları da söyleyeyim, araci iki gündür kullanıyorum ilk çalışmada tekleyerek çalışıyor sanırım rölanti ayarindan çünkü 700-800 devirde, çekişi eskisinden kötü durumda, aracın yağını ölçüm fullun çok üzerinde sanırım bundan dolayı araç bostayken arıza lambası çok silik ve hızlı bir sekilde devamlı yanıp sönüyor, açıkçası şimdilik işler iyi gitmiyor ya da kendine gelene kadar biraz zaman alması normal midir? Usta da bir hafta sonra tekrar kontrole getir demişti. Ayrica tam bir ölçüm yapamadim ama sanki çok yakıyor gibi
Kapak zaten conta yandığında ve rektefiye esnasında taşlanır. Yağ pompası değiştimi? Yağ lamba olayı 1.3'lerin kronik sorunu gibi ben motor yapılmadan önce yağ pompasını değiştirmiştim. Çekiş düşer sanayi/fabrika motoru bir olmaz usta bana 1000 km benzinde fazla devirli olmadan  kullan gel o zaman subap ayarına bakacam dedi. Yakıt 1000 km olana kadar yüksek olur. Bunların yağ kapasitesi 3 litredir değişimde ne kadar süzülsede  yarım litre kadar kalıyor,yağ doldurunca fazla oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #22 : Şubat 20, 2017, 09:23:01 »
Yağ pompası sanırım değişmedi, emin değilim açıkcası. Sizin motor nasıl şu anda, ne gibi değişiklikler oldu motor yaptırdıktan sonra?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 20, 2017, 09:28:44
Kapak zaten conta yandığında ve rektefiye esnasında taşlanır. Yağ pompası değiştimi? Yağ lamba olayı 1.3'lerin kronik sorunu gibi ben motor yapılmadan önce yağ pompasını değiştirmiştim. Çekiş düşer sanayi/fabrika motoru bir olmaz usta bana 1000 km benzinde fazla devirli olmadan  kullan gel o zaman subap ayarına bakacam dedi. Yakıt 1000 km olana kadar yüksek olur. Bunların yağ kapasitesi 3 litredir değişimde ne kadar süzülsede  yarım litre kadar kalıyor,yağ doldurunca fazla oluyor.

ayrıca sizinki kaç lt yakıyor lpg de? Ben motor yaptırmadan önce 12 lt/100 km lerdeydim ama düzensizdi. Şimdi umarım düşer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Şubat 20, 2017, 10:46:01 »
Yağ pompası sanırım değişmedi, emin değilim açıkcası. Sizin motor nasıl şu anda, ne gibi değişiklikler oldu motor yaptırdıktan sonra?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 20, 2017, 09:28:44
ayrıca sizinki kaç lt yakıyor lpg de? Ben motor yaptırmadan önce 12 lt/100 km lerdeydim ama düzensizdi. Şimdi umarım düşer.
Yağ pompasını sorun ihmal etmeyin rektefiye sırasında yağ pompası ve devirdaim değişir. Benim araç 1000 km'de yarım litre eksiltiyordu 260000'de komple yapıldı yaptırma sebebide 3 pistondan tık tık ses geliyordu. Yaptıktan sonra krank,egzantrik,külbütör kapağından yağ kaçırmaya başladı sübap ayarı düzgün olmadı gittim hep bi bahane en son kızdım kalayladım bi daha uğramadım yanına. Keçe/contaları sonradan değiştirdim. Yapılmadan önce uzun yolda 100 km 6.5 litre lpg yakıyordu 9un altına düşmüyor şehir içi hesap yapmıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2017, 13:26:59 »
Araç her geçen km de kendini daha da toparlamaya başladı, şimdilik görünen sorun fazla yakıt ve çekişte azalma sanırım bu sorunlarda subap ayarından kaynaklı, benzindeyken rölanti ayarı 900-1000 devirde ancak lpg ye geçtiğimde bu ayar 700-800 e düşüyor ve bundan kaynaklı ilk çalıştırmada bayağı zorlanıyor, motor durdu duracak gibi oluyor ki ısınıncaya kadar da stop ediyor.Şimdilik böyle, bakalım cumartesi tekrar kontrole çağırdı usta, kaçak felan var mı diye bakacak, belki subap ayarı da yapacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 500 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Şubat 21, 2017, 15:37:12 »
Araç her geçen km de kendini daha da toparlamaya başladı, şimdilik görünen sorun fazla yakıt ve çekişte azalma sanırım bu sorunlarda subap ayarından kaynaklı, benzindeyken rölanti ayarı 900-1000 devirde ancak lpg ye geçtiğimde bu ayar 700-800 e düşüyor ve bundan kaynaklı ilk çalıştırmada bayağı zorlanıyor, motor durdu duracak gibi oluyor ki ısınıncaya kadar da stop ediyor.Şimdilik böyle, bakalım cumartesi tekrar kontrole çağırdı usta, kaçak felan var mı diye bakacak, belki subap ayarı da yapacak.
Güle güle kullanın usta kontrol yaptıktan  iyi bir lpg ayarı yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Şubat 22, 2017, 11:02:21 »
Hadi hayırlı olsun, inşaAllah güzel haberlerinizi alalım. Motor yağınızı 1000 km civarında yenileyin. Bence faydasını görürsünüz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Mart 01, 2017, 15:58:47 »
Aracı 600 km kullandım, kendini topladı şu an için bir sorun görünmüyor. Yapan ustaya kontrole götürdüm, herhangi bir kaçak sorun yok dedi. 2000 km yi doldurunca tekrar götürüp bir subap ayarı yaptırmak üzere sözleştik. Yakıt tüketimi eskisine oranla iyi durumda lpg da 10lt/100km civarında. Şimdilik iyi görünüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Mart 01, 2017, 16:51:08 »
Aracı 600 km kullandım, kendini topladı şu an için bir sorun görünmüyor. Yapan ustaya kontrole götürdüm, herhangi bir kaçak sorun yok dedi. 2000 km yi doldurunca tekrar götürüp bir subap ayarı yaptırmak üzere sözleştik. Yakıt tüketimi eskisine oranla iyi durumda lpg da 10lt/100km civarında. Şimdilik iyi görünüyor.

10lt/100km ortalama değer. Gözünüz aydın.