Gönderen Konu: mazda 626 hakkında bilgi  (Okunma sayısı 24677 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
mazda 626 hakkında bilgi
« : Şubat 13, 2009, 02:41:12 »
arkadaşlar... mazda 626 hakkında bilgisi olan var mı acaba...bir arkadaşım aldı...araç oldukça güzel gözüküyodu dıştan...içide bayağ konforluydu...2000  motor 16 valf  1995 model  bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: mazda 626 hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : Şubat 13, 2009, 08:55:46 »
  Zamanının güzel araçlarından ama parçaları bir miktar daha pahalıdır bildiğim kadarı ile Ae101'e göre. Ama bir süt sınıf araç tabi. Sedan mı, LB. mi?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Şubat 13, 2009, 13:50:22 »
hakan bey arkadaşın aracı sedan...95 model oldukça temiz bi araç...8500tl ye aldı...fiyat olarak oldukça uygun geldi bana...piyasalarını bilmiyom pek ama...2000 motor 4 silindirli 16 valf...hidrolik direksiyon 4 cam otomatik abs hava yastığı elektrikli aynalar vs....donanım yönünden de oldukça zengin bi araç...yol tutuşu gayet iyi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '16
  • 2 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 13, 2009, 15:20:04 »
Binmeye doyamayacağınız türden, uzun yolda kullanımı çok zevli bir araç.... Düzgün kullanımışsa ve bakımları da zamanında üzenli yapılmışsa kolay kolay motor arızası da yapmaz. Parçalarının biraz pahalı olduğu doğrudur ama sağlamlığını da göz önünde bulundurursak abatı değil. 8500, iyi fiyata almış arkadaşınız, güle güle kazasız belasız kullansın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 13, 2009, 16:51:52 »
  Bencede aracın keyfini çıkarsın arkadaşınız, çok güzel bir araç heleki o fiyatlara. Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 17, 2009, 11:41:35 »
Bildiğim kadarıyla yakıt tüketimi carina'dan da corolla'dan da yüksek. Ama çok dayanıklı bir araba. Genel olarak ikinci el fiyatına kıyasla çok kaliteli bir araba ve çok temiz örneklerini bulmak mümkün.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Şubat 17, 2009, 12:02:02 »
Gerçekten güzel, ve konforlu bi araç, Tabi birde MTV si var. Yanılmıyorsam senelik 788 tl gibi bir vergisi var. Zaten bu tür donanımlı ve 2000 cc araçların fiyatlarının böyle düşük olmasının en önemli sebeplerinden biride vergileri diye biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 17, 2009, 17:25:24 »
Hayır şu anda yıllık 471 TL vergisi var. Bu yılki ödenmişse vergi bir sefer daha ödenecek. Ertesi sene araba 16 yaşında olacak ve vergisi 188 TL/yıl olacak benimki gibi. :)
http://www.gib.gov.tr/fileadmin/images/mtv.html

2000 cc araçların fiyatlarının böyle düşük olmasının en önemli sebeplerinden biri vergisinin yüksek olması değil, vergisinin yüksek olduğunun sanılması :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 26, 2009, 21:55:18 »
konu açılalı epey olmuş,ancak merak eden arkadaşlar için birkaç şey yazmak isterim .önceki aracım mazda 626 ,93 model siyah renkdi.yaşıtlarına göre oldukca konforlu bir araçtı.yakıtı 2000 motor olmasına rağmen benzinli ve tüplü olarak 1,6 motorlardan daha az yakıyordu(nede olsa japon)parçaları yan sanayi yada kazalı araçlardan temin ediyorduk çünkü piyasada ya artık bulunmuyordu orjinali yada çok pahalıydı.6 sene kadar kullandık piyasası çok yavaş olan bir araç ama benimki modifiyeliydi ve ilk hafta pazarda satmıştım.bu aracı düşünüpte aklında soru işareti olan arkadaşlarım bana msj atabilirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 27, 2009, 13:40:33 »
abi geçen eve giderken şahinle kapışıyordu 1 626 yalan oLdu gitti o kadar diyeyim :P
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #10 : Ocak 14, 2010, 14:48:38 »
hakan garagülle nin dikkatine
96 model otomatik vites mazda 626 1.6 motor uygun bir araç mıdır bir memur için
şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 210000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2010, 00:12:09 »
biz dayıma almıştık 92 model manda kasa (böyleydi galiba) idi. lpg vardı, fakat arabayı 1 sene zor kullandık. az bi yokusta hava filtresi patlıyodu :D performans hava filtresi taktık o biraz daha iyiydi ama yine sıkıntılar devam etti motorunda birsürü arıza oldu. arabayı tanıdık tamircide biraz kendimiz birazda ustaya bırakarak yürür hale getirip sattık ( kurtulduk) o zamandan beri mazda lafı duyunca Allah korusun diyorum :D
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!
'98 Toyota Corolla 1.6 XLi Gümüş Gri (2008-2014) (Satıldı)'05 Honda Civic LS Füme (2014-2015) (Satıldı)
'94 Mercedes Benz C180 Elegance Siyah (2015-2018) (Satıldı)
Now / '08 Megane 1.5 dCi AT Plat. Gri (2018-.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2010, 00:35:17 »
Kötü bir LPG montajı gibi görünüyor. 96 model bir 626 için ölçüt olamaz bence.
96 626'yı aynı senenin honda accorduna tercih ederim. (Ben 1.6 almazdım ya neyse..)
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '09
  • 111 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 18, 2010, 14:14:48 »
bu arabadan arkadaşımda var. araba çok güzel. 97 model hb full galiba. 2.0 motor ama beygiri düşük geldi bana 115 hp. araba da (o günkü şartlarda) hertürlü teknoloji var. (4 cam otomatik-abs-esp-2 hava yastığı-orjinal full deri kaplama-hız sabitleyici...) esp olması benide şaşırttı. çok konforlu arabadır. bir kaç sorunu var - bagaj üzerindeki kapak tıkırtı yapıyor. far aydınlatması biraz zayıf. mercekli far olmasına rağmen. yedek parçası inanılmaz pahallı. ama güzel araba. verdiğin paraya değer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #14 : Şubat 18, 2010, 14:48:38 »
abi geçen eve giderken şahinle kapışıyordu 1 626 yalan oLdu gitti o kadar diyeyim :P
yok artık :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2010, 15:22:01 »
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac