Gönderen Konu: 96 model xei direksiyon sertleşti.tavsiyeleriniz?  (Okunma sayısı 3945 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
96 model xei direksiyon sertleşti.tavsiyeleriniz?
« : Şubat 06, 2017, 12:58:40 »
Merhabalar
96 model efsane kasa xei var.
aslında arabayı çok az kullanıyorum.perşembe hastaneye gittim sorun yok.bu pazar çarşıya gidelim dedik direksiyon ilk çalıştırdığımda neredeyse hiç hareket etmiyor koya koyulduğumuzda biraz yumuşadı ama hala sert
ne olabilir tavsiyeleriniz?
biri soğuktandır dedi sanmıyorum.

Toyota Club Türkiye

96 model xei direksiyon sertleşti.tavsiyeleriniz?
« : Şubat 06, 2017, 12:58:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 96 model xei direksiyon sertleşti.tavsiyeleriniz?
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2017, 16:27:20 »
Direksiyon hidroliğine bakılmalı, gerekli ise değişmeli.
Rot ayarları da kontrol edilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2017, 20:42:35 »
Hakan abi ye ilave olarak lastik havalarını da kontrol ettiriniz.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2017, 14:41:21 »
  Motoru çalıştırmadan kayışları gözden geçirin. Sağlam görünüyorsa motoru çalıştırın ve kayışlar görevini yapıyor mu bakın. Şayet herşey normalse lastikler ve hidrolik yağını kontrol edin.

!!! Gözünüz hararet göstergesinde olsun ..  !!!  Şayet kayışlarda problem varsa hararet yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2017, 16:04:26 »
Efsane kasalarda hidrolik direksiyon sistemi kayışlı sistemdir kayış da gevşeme veya kopma gibi bir durum varsa pompaya hidrolik basmayacağından direksiyon hidrolik sistemi çalışmaz . Veya hidrolik direksiyon yağı eksildi bitti ise gene aynı durum geçerli ama eğer eksilme gibi bir durum varsa kaçağın sebebi araştırılmalı .Bunun dışında kayış sağlam yağ yerli yerinde duruyor ise geriye direksiyon sistemi ile alakalı olarak  pompa arızası gelir .

Bunların dışında direksiyon merkezinde sıkıntı olabilir - Rot ve rot başlarında sıkıntı olabilir  -  lastik havaları direksiyon dönmeyecek kadar etki edeceğini sanmıyorum . Bu yazdığım maddelerden bir tanesinde mutlaka sıkıntı vardır ben aynı araca 13 yıl bindin Anakarada  -20 derece soğukta bile direksiyon sisteminde bir anormallik görmedim ki hidrolik sistem donmaz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 09, 2017, 09:50:15 »
İlginç bir gün önce sorun yok.park ettim 3 gün sonra çalıştırdım o kadar sert-ağır ki hidrolik direkiyonu olmayan araçların direksiyonu bundan yumuşaktır.ilginç.yağına baktım sızıntı yok-yağ dolu,
artık bir ustaya göstereceğiz.
ilk çalşıtırdığımızda direksiyon hiç dönmeyecek kadar sert yola çıktığımda biraz yumuşuyor.yani ben sadce hafta sonları çarşı-pazar yaptığımda toplasan hafta 10-20 km yol yaptığımdan pek sorun olmuyor ama şaşırdım birden yani park halinde böyle olmasını...
lastik durumu harika ondada sorun yok.
başka gözle görüp elle bakabilceğim yerlere bakayım istedim.kayış demişsiniz onu nasıl gözlemleyebilirim.arabadan pekte anlamam.umarım fazla masraf çıkarmaz.
bu arada arabayı 6 ay önce aldım sonradan fark ettim.kilometre çalışmıyor 161.000 km de takılı kalmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2017, 10:53:21 »
İlginç bir gün önce sorun yok.park ettim 3 gün sonra çalıştırdım o kadar sert-ağır ki hidrolik direkiyonu olmayan araçların direksiyonu bundan yumuşaktır.ilginç.yağına baktım sızıntı yok-yağ dolu,
artık bir ustaya göstereceğiz.
ilk çalşıtırdığımızda direksiyon hiç dönmeyecek kadar sert yola çıktığımda biraz yumuşuyor.yani ben sadce hafta sonları çarşı-pazar yaptığımda toplasan hafta 10-20 km yol yaptığımdan pek sorun olmuyor ama şaşırdım birden yani park halinde böyle olmasını...
lastik durumu harika ondada sorun yok.
başka gözle görüp elle bakabilceğim yerlere bakayım istedim.kayış demişsiniz onu nasıl gözlemleyebilirim.arabadan pekte anlamam.umarım fazla masraf çıkarmaz.
bu arada arabayı 6 ay önce aldım sonradan fark ettim.kilometre çalışmıyor 161.000 km de takılı kalmış.

Hız göstergese de çalışıyor mu yoksa sadece km sayacı mı çalışmıyor? Siz aracı gereken yere gösterip, sonucu paylaşırsanız seviniriz. Çünkü pek anlamadığınızı yazmışsınız, bizler de sizi yanlış yönlendirip farklı bir soruna davetiye çıkarmayalım. Tekrar geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2017, 11:38:01 »
hız göstergesi çalışıyor.genel ve günlük kilometre çalışmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2017, 12:50:31 »
Görünen o ki hidrolik takviye çalışmıyor gerektiği gibi. Ara ara yapıyorsa hidrolik sistemin içinde problem vardır muhtemelen. Hidrolik olmayan bir sistemin, sizin aracın direksiyon hidrolik takviye olmadığı andakinden yumuşak olması çok normal. Bunun sebebi direksiyon dişli oranları, tur sayılarındandır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2017, 17:06:35 »
Ara ara değil.arabayı alalım 6 ay oldu.İlk kez oldu pazar sabahı kullandım o zaman oldu.o gündür kullanmıyorum aracı.artık göstericez sonucu paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 13, 2017, 09:08:45 »
Günaydın,
Arabamı gösterdim. Usta geldi kaputu aç dedi,kaputun sağ tarafına kapağı açınca dedim biz buna baktık,o fren yağı deyince hatayı anladık. :rofl:yağ tamamen bitmiş doldurdu aracı çalıştırdı direksiyonu sürekli çevirdi,yağın çökmesini bekledi tekrar doldurdu düzeldi.
Sonrada aklıma geldi delikmi acaba diye ustada bakmadı.evin önünde yağ akıntısı vardı.neyse 2.gündür evin önünde şuan park halinde ama akıntı yok.kontrol edicem zaten delik olsa şimdieye yani 2 gün içinde boşalması akması lazım değilmi ben sadece haftasonları kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2017, 10:16:41 »
  ......Çünkü pek anlamadığınızı yazmışsınız, bizler de sizi yanlış yönlendirip farklı bir soruna davetiye çıkarmayalım. ....

Tahminim doğru çıktı. Geçmiş olsun, güle güle kullanın.