merhaba arkadaşlar 2000 model corolla sol special aracımda kaçak sorunu vardı aküyü 1 günde bitiriyordu akümde zaten eskiydi bugün yeni bir akü aldım. yine kaçaktan dolayı bitmesin diye başladım arastırmaya. öncelikle söyle bi sorun vardı kontak anahtarını kontağa değdirdiğim anada radyatör fanı devreye giriyor, motor ve yağ lambası kızarıyor, hararet göstergesi az bişi haraket ediyordu. akünün eksi kutbuyla şase kablosu arasına bir ampül yardımıyla baktım kaçak testi için. amacım eğer kaçak varsa nerde oldugunu tespit edebilmek için sigortaları tek tek sökmekti. fakat baktım ışık yanmadı bırakın kızarmadı bile. aynı sekilde dururken kontak anhtarını deydirdim ve lamba yandı. kanaatim kaçağın kontak bölgesinde olduğu yönündeydi. direksiyon kutusunu söktüm 2 soket var kontağa bağlı biri büyük diğeri ufak. büyük soketi söktüm sorun aynen devam ediyor ve yerine taktım. ufak soketi söktüm sorun ortadan kalktı kaçak yok oldu. bu küçük soketin immobilizer oldugunu tahmin ediyorum kontağın üstünden bağlı. dedim sorun immobilizerde eee şimdi arabada çalısmıcak. denedim ve araba çalıstı sıkıntısız. immobilizersiz nasıl çalısır bu araba. :S hiçbir sıkıntı yok. eminimki o immobilizer bağlantısı ama bu araç nasıl çalısıyor. sonrasında bana bi sıkıntı çıkarabilirmi. ? sorunum ortadan kalktı ama...
diğer bir konuda daha önce bahsetmiştim. motor arıza lambası yanıyor. pc bağlattığımda motor hız sensörü arızası veriyordu. gittim parçacıdan aldım birde dedim iyi bak yanlıs parça olmasın yok abi bu modellerde tek dedi. ustama gittim taktırmak için bu buna olmaz öle bişi yok bunda bunlar telli dedi gösterdi hakikaten telli. parçayı gittim geri verdim tel siparis ettim. şimdi sorun şu tellli km saati böyle bir arıza kaydı düşebilirmi. km saati çalısıyor fakat 0-40 km arası tavşan gibi zıplaya zıplaya çıkıyor bi sıkıntısı var belliki.
şimdiden yardımlarınız işin teşekkürler...