Gönderen Konu: Akü soru  (Okunma sayısı 1632 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 93000
  • Model Yılı: '12
  • 563 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Akü soru
« : Şubat 04, 2017, 14:57:29 »
Merhaba arkadaşlar
Merak ettiğim bir konu var: Araçları 0 alırken üzerinde gelen aküler neden daha uzun dayanıyor?yada bana mı öyle geliyor :)
her 2 aracımda da orjinal aküleri minimum 5 sene giderken.daha sonra aldıklarım hep 2 veya 2.5 sene gitti :) her zaman da varta kullanıyorum daha sonra taktığım akülerde sadece bugün artık mutlu`yu taktırdım.

Toyota Club Türkiye

Akü soru
« : Şubat 04, 2017, 14:57:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Ynt: Akü soru
« Yanıtla #1 : Şubat 04, 2017, 15:04:00 »
2-3 sene az ya, 7-8 sene giden mutlu akü vardı bizim corollada. Varta hiç kullanmadım, bilemeyecem.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 04, 2017, 16:03:33 »
Üstad bi abimizden öğrendiğim bilgiyi söyleyeyim.

Şöyle düşünün. Aracın fabrikada takılan aküsü eğer dışarıda satılanlarla aynı olsaydı müşteriler ne derdi? "Abi toyotanın aküsü bitiyor ya" , kimse akü markasına takılmazdı. Bu yüzden fabrikada takılan malzemeler biraz daha üst kaliteli. Genel olarak beğenmediğimiz Turanza Er300 ler bile :)
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '20
  • 284 kere teşekkür etti
  • 309 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 04, 2017, 17:27:53 »
Araç yaşlandıkça şarj dinamosu da yaşlanıyor, bunu da hesaba katmak lazım. Ayrıca enerjiyi taşıyan tüm hatların dirençleri artıyor eskidikçe. Kablo demetlerini birleştiren konektörlerdeki oksitlenmeler de direnç oluşturuyor, bazen de aracı çalışmaz hale getiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 04, 2017, 18:25:43 »
Fabrikalar tedarikçi firmalardan ürünleri alırken bazı şartlar koyarlar ve denetleme yaparlar.Eski çalıştığım firmada otomativ sektöründe orjinal ekipman (OE) tedarikçisi idi.Kontrollerde piyasaya verilen ürünlerle OE ürünlerin spekleri arasında fark vardı.Daha kalitelisi anlaşmalı firmalara sevk edilirdi diğerleride replansment olarak piyasaya sürülürdü.Aküde aynı şekilde özel üretim ve daha kaliteli olarak orjinal ekipman olarak araçlara takılıyor ve ömrü daha uzun oluyor. ;) :) 
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2017, 19:25:15 »
Yakında, kurşun asit ve türevi aküler ile ilgili bir çalışma yayımlayacağım, bu tarz sorular da önemli konunun daha açık olması açısından.

Yukarıda yazılan hemen herşeye katılmakla beraber, oe olarak araca takılan akü, genelde Kanban sisteminin etkisi ile yeni üretim oluyor. Dışarıdan akü alırken ne kadar elektrolitli halde beklediğini bilmek gerekiyor. Bu bahsettiğim, aynı plaka, seperatör kalitesi ve teknolojisine sahip aküler için. Diğer yandan, showroomda, uygunsuz şekilde aküsü kullanılan araçlar olursa, akü ömrü belirgin şekilde kısalıyor.
Teknolojisine göre çok uzun dayanım gösteren aküler de mevcut.
İlk akü ile, sonradan alınan aküyü (aynı marka, model, kapasite vs.) karşılaştırması ise çok kolay.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 04, 2017, 20:19:41 »
Merhaba arkadaşlar
Merak ettiğim bir konu var: Araçları 0 alırken üzerinde gelen aküler neden daha uzun dayanıyor?yada bana mı öyle geliyor :)
her 2 aracımda da orjinal aküleri minimum 5 sene giderken.daha sonra aldıklarım hep 2 veya 2.5 sene gitti :) her zaman da varta kullanıyorum daha sonra taktığım akülerde sadece bugün artık mutlu`yu taktırdım.

Barış bey bence garanti süresine göre ayarlama yapıyorlar.
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)