Gönderen Konu: hararet ibresi  (Okunma sayısı 1744 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
hararet ibresi
« : Şubat 03, 2017, 15:22:25 »
araç uzun süredir var olan 5-8  yıl dır ama son zamanlarda artan bir ibre düşüklüğü var örneğin düşük devirde soguk havada 80-90 giderken düz yolda hararet çeyreğin alttına rampa aşağı 5 viteste sıfıra kadar düşüyor ama kalariferler de hiç ısı kaybı yok gayet iyi ısıtıyor ama araç duruduğu yerde 10-15 dakika çalışır halde rolantide beklesin ibre 90 kadar çıkıyo ve 92 de fan açıyo 2-3 dakika çalışıp duruyo  yani ibre araç hareketli değilken normal çalışıyor ve ibre doksanda iken şehir içinde 40-60 km süratle dolaşmaya başladığında bile ibre düşmeye başlıyor. ve kalorifer sıcaklığı bazen fazla bile geliyor kısıyorum özellikle uzun yolda. kaleriferi kıstığım zamanlarda ibreye bakıyorum çeyreğin altında duruyo özellikle kışın. muşur ve termostat dışında öneri ve yorum bekliyorum

Toyota Club Türkiye

hararet ibresi
« : Şubat 03, 2017, 15:22:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: hararet ibresi
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2017, 15:34:58 »
Garip  :argh: Termostat arızası herhalde.
Toyo Toyo Toyo :D
Toyota Corolla 1.3 Terra A/C 180000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2017, 15:56:41 »
Bence de garip, okuduğum her satırda, aklıma termostat geliyor. Başka ne olur ki? Bir de profil bilgilerinizi düzenlerseniz, belki aracınıza özel bir durumdur ve bilenler yorum yapabilir.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 03, 2017, 17:25:51 »
Termostat radyatörü devreden çıkarmıyor, bu sırada da kalorifer yolu ile sıcak sıvı da kullanılıyorsa, rampa inişleri de düşünülünce hararet düşmesi normal. Bu yüzden termostatı kontrol edin. Ayrıca soğutma sıvısı kalite ve uygunluğu da önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 222000
  • Model Yılı: '98
  • 11 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 03, 2017, 19:15:15 »
termostat arızası kardeşim . aynı şey benim başıma geldi   termostatı değiştirdim  o sorundan kurtuldum 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 04, 2017, 08:06:56 »
Termostat sarf malzemesidir, genelde uzun ömürlüdür ama tüm araçlarda belli periyotlarda değişmesi gerekir. Niye dışladığınızı ise anlamadım. Değiştirdiniz mi?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2017, 11:57:09 »
bir kere değiştim fakat bişey değişmedi ve ayrıca ibre sıfırken kaloriferin ateş gibi üflemesi termosta ta sorun varken normalmi ibre değişmelerinde kaloriferde hiç değişiklik olmuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 230000
  • Model Yılı: '99
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2017, 12:44:43 »
bir kere değiştim fakat bişey değişmedi ve ayrıca ibre sıfırken kaloriferin ateş gibi üflemesi termosta ta sorun varken normalmi ibre değişmelerinde kaloriferde hiç değişiklik olmuyor

aynı sorun bendede vardı termostadı değiştirdim sorun devam etti . meğerse bozuk termostat takmışlar. 2. ye değiştirdim düzeldi. başka yerde sorun aramayın bence değiştirdiğiniz yere söyleyin yeni termostat ile değiştirsinler. % 100 sorununuz çözülecektir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2017, 14:36:53 »
Termostat arızası var belli ki (kalorifer sıcak üflüyor diye yazmışsınız) . Araçta su eksiltme oluyor mu? Ama eksiltme yoksa ve termostatım sağlam diyorsanız eğer, ibre dibe düştüğü an kenara çekip radyatör suyuna bakın bakalım. Eğer kapak açılamayacak kadar sıcaksa termostat acilen yenilenmeli.

Geçmiş olsun.