Gönderen Konu: Gaza basıp çekince silkeleme  (Okunma sayısı 10043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Gaza basıp çekince silkeleme
« : Şubat 01, 2017, 14:33:01 »
Merhaba arkadaşlar
bende 2000 model 1.6 sol speciel var vvt motor, özellikle düşük devirlerde gaza basıp çekince arabada silkeleme titreme meydana geliyor.
yardımlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Gaza basıp çekince silkeleme
« : Şubat 01, 2017, 14:33:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 180000
  • Model Yılı: '00
  • 9 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Gaza basıp çekince silkeleme
« Yanıtla #1 : Şubat 03, 2017, 17:19:39 »
Merhaba arkadaşlar
bende 2000 model 1.6 sol speciel var vvt motor, özellikle düşük devirlerde gaza basıp çekince arabada silkeleme titreme meydana geliyor.
yardımlarınızı bekliyorum.
Garip  :argh: boğaz kelebeği temizliği yaparsanız sorun bir nebze çözülecektir.
Toyo Toyo Toyo :D
Toyota Corolla 1.3 Terra A/C 180000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 03, 2017, 17:25:16 »
tüp varsa fakirde çalışıyordur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2017, 16:13:56 »
Garip  :argh: boğaz kelebeği temizliği yaparsanız sorun bir nebze çözülecektir.

Boğaz temizliğini yeni yaptırtım.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2017, 16:14:38
tüp varsa fakirde çalışıyordur

evet tüp var gaz ayarı yaptırmıştım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 158
  • Model Yılı: '99
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2017, 01:48:35 »
Bendede ayni problem var
Corolla 1.3 terra 99- Seat Leon 1.4tsı 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2017, 10:29:45 »
Çok kişide bu sorun var, bazıları bunu normal kabul etmişler. Daha önce araştırdığıma  göre, motor kulağı, aks kafaları, ateşleme bobini, lpg enjektörleri, boğaz kelebeği  bu sorunda baş şüpheli olarak görülüyor.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 158
  • Model Yılı: '99
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 09, 2017, 00:40:18 »
Çok kişide bu sorun var, bazıları bunu normal kabul etmişler. Daha önce araştırdığıma  göre, motor kulağı, aks kafaları, ateşleme bobini, lpg enjektörleri, boğaz kelebeği  bu sorunda baş şüpheli olarak görülüyor.
Ateseme bobini veya lpg enjektoru oldugunu dusunuyorum
Corolla 1.3 terra 99- Seat Leon 1.4tsı 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2017, 09:10:29 »
Tamer abi detaylı yazmış. Aks'ın özelliği bittiğinden dolayı içinde boşluk vardır ve bu boşlukta yüke binip yükten çıkınca boşluktan dolayı silkeleme yapmaktadır.
İkinci seçenek ise motor takozları ve şanzıman takozu
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2017, 13:20:22 »
Mehmet kardeşim bende dertliyim aklıma düştükçe araştırıyorum.
 Ford forumunda amortisör bilyası değişimiyle çözmüşler (bilya dedikleri takoz mu?) Fiat forumunda bobin değişimiyle çözmüşler, bir başka forumda silkelemeyi normal görüyorlar. Bizim forumda soru sorulmuş, tavsiyeler verilmiş ama konu sahipleri dönüş yapmamış, muhtemelen müdahale etmediler.
 Ben bujileri değiştirdiğimde silkeleme azalmıştı sonradan çoğaldı, bobin yanmıştı değiştirince azalmıştı sonradan çoğaldı, aks başlarını değiştirince azalmıştı ve sonradan çoğaldı (bu psikolojik olabilir), şimdi gaz kaçağından dolayı regülatörü değiştirdim alabildiğine silkeliyor, ayar da kurtarmıyor çünki aynı silkeleme benzinde de var.
  Anladığım kadarıyla bu sorun motorda başlayıp mekanik aksamda devam ediyor. Şöyle ki gaza bastığımda motorda anlık bir duraksama oluyor sonrasında birden şahlanıyor. Bunun sebepleri elektrik aksamı yada sensörler olabilir, belkide subaplar olabilir. Gazı bırakınca, motor kompresyona düşüyor ama bu biraz sert oluyor. Bundan sonra silkeleme başlıyor, bunun da sebepleri ön düzendeki herhangi bir parça, motor kulakları yada aksların şanzımana girdiği nokta olabilir (adı defransiyel galiba).
 Şimdilerde 3.vitesteki takılmadan dolayı şanzıman açtırmayı planlıyorum, baskı balata, volan gibi parçalar kontrol edilir, sonrasinda Ufuk beye müracaat edip ateşleme elemanlarını orjinal yada orjinale yakın kalitede olanlarıyla değiştirecem. Ben çözdüm şurdan kaynaklanıyor diyen varsa tavsiyelerinizi bekliyorum, aslında bekliyoruz çünki bu sorunu yaşayan çok kişi var.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2017, 11:13:35
Gaz kelebeği konum sensörü (tps) multimetre ile nasıl test edilir, bilen var mı?
 Youtube da, 3 pin tps ile yabancılar bolca paylaşmış, benimki 4 pin, elektrik 5v olmalı, aynı çıktı.
Sonra gaz kapalı iken, kimi 0.5v, kimi 0.9v ölçüyor. Gaz verdikce değerler yükseliyor, en üst noktada 4.4v-4.9v ölçüyorlar ve tps nin sağlam olduğunu söylüyorlar. Ben deki değerler çok farklı çıktı.

Rolanti konumunda

[attach=1]

Tam gaz

[attach=2]

Büyük ihtimalle hatalı ölçüyorum çünki elektrik işi bana göre ayda yürümek gibi. Eğer doğru ölçtüysem tps bozuk olmalı, yanılıyormuyum?
Diğer sensörlere de göz atmak istiyorum,  hangi sensör nasıl test edilir, yardımcı olabilecek var mı?

Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2017, 16:31:52 »
Ateseme bobini veya lpg enjektoru oldugunu dusunuyorum

LPG enjektörü olsa benzinde yapmaması lazım benim ki benzinde de yapıyor. Ateşleme bobini olma ihtimali olabilir tabi.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2017, 16:37:06
Tamer Bey baya ayrıntılı yazmış seçenekler baya çokmuş hepsini tek tek kontrol ettirmek baya zahmetli olur bu sorunu yaşayanlarda büyük bir ihtimalle bir iki ugraştıktan sonra kabul edip öle binmişlerdir.

Mesaj Birleştirildi: Şubat 10, 2017, 16:42:17
benim bildiğim sensörler genelde 5v ile çalışırlar. ayrıca 0.5 ile 0.9 mV arasında bişi yok 1 v bile degil. Eger 0.9 V saglam degerse seninkide 1.15 çıktı ise bu seninkininde saglam olduğunu gösterir o ufak degerler ölçü aletinin kalibrasyonundan bile fark eder.