0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
... önceden her yer döviz bürosuydu insanlar para biriktirirken,güne girerken,borç alıp verirken dolar yada mark kullanıyorlardı neden türk lirasi her geçen gün dibe yaklaşıyordupeki şimdi dolar alan varmı? türk lirasının değer grafiği nasıl ?
Populer 'kultur', televizyon kulturu cag atlamanin olumsuz yonlerinden biri Herkes okuyup, sorup sorgulayip, ogrenip kendini gelistirecek. Yoksa yaya kaliriz.
Tabiki sevinecegiz. Rahmetli babam anlatirdi. Evlerinde cam bardak olmadigini ve yanlizca teneke bardaklari oldugunu.Su an Türkiye cam üretiminde dünyada ilk 3 ülkeden birisi. Ama demek istedigim, olay toz pembe degil. Ne örnekler var 50 yil once bizden kötü durumda olan, ama su an da bizden kat ve kat daha iyi durumda olanlar. Onlara bakip, hirslanip daha cok calismamiz gerektigini kendimize ve siyasilerimize hatirlatmak durumundayiz. Yoksa bu yarista gene geri kaliriz. Bulundugumuz siralamayi degistirmenin tek yolu calismaktan ve akilli olmaktan geciyor. Gecen sene youtube’da bir video izledim. Bulursam eklerim foruma. Bir genc spiker, istiklal caddesi gibi bir yerde (tam yerini hatirlamiyorum), gencleri durduruyor ve sorular soruyor. Kizin biri durdu. Arada gecen konusma asagi yukari söyleydi:Spiker: Büyükanit kimdir?Kiz: Milletvekili. Yok yok bakan. Ama ben bir daha ona oy vermeyecegim. Spiker: Ne bakani efendim?Kiz: Hatirlamiyorum ama ben onu sevmedim. Ona oy vermeyecegim tekrar.Spiker konu degistiriyor ve kiza soruyor: Ibrahim Tatlises ve Asena’nin durumu hakkinda ne düsünyorsunuz?Kiz basliyor catir catir konusmaya. Nerdeyse Tatlises’in giydigi don rengini söyleyecek. Güler misin, aglar misin?