Gönderen Konu: Bakan İstifa Etti  (Okunma sayısı 2629 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Bakan İstifa Etti
« : Şubat 12, 2009, 16:24:01 »
  Selam.
 Sakın kimse yanlış anlamasın, sansasyonel bir başlık atmaya çalışmadım. Ancak durumu birde siz değerlendirin. Örnek olamsı dileği ile HaberTürk web kaynaklı alıntı yaptığım bir haberi sizlere aktarayım izninizle.

''Almanya'da, aşırı hız nedeniyle trafik cezası yiyen Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Ulaştırma Bakanı Oliver Wittke, görevinden istifa etti.

Oliver Wittke, yaptığı yazılı açıklamada, ceza nedeniyle ulaştırma bakanı olarak gerekli olan örnek kişi rolüne sadık kalamayacağını belirterek, eyalet başbakanı Jürgen Rüttgers'e istifasını sunduğunu ve istifasının kabul edildiğini bildirdi.

Wittke'nin, eyalet meclisi üyeliği ve parti içindeki görevlerini ise koruyacağı ifade edildi.

Almanya'nın Meschede kentinde geçen yılın kasım ayında radara yakalanan Wittke, 50 kilometrelik hız sınırlaması olan yerde 109 kilometre hızla araç kullanırken yakalanmıştı.

Diğer parti temsilcilerinin yanısıra üyesi olduğu Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) başbakan Rüttgers, Wittke'yi sert bir dille eleştirmişti.''

Toyota Club Türkiye

Bakan İstifa Etti
« : Şubat 12, 2009, 16:24:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Bakan İstifa Etti
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2009, 16:31:08 »
Biz de bu olgunluk seviyesine ulaşabildiğimiz takdirde pek çok problemimiz kendiliğinden çözülecektir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2009, 16:46:30 »
  Kesinlikle, toplumun geleceği için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2009, 17:36:31 »
muhteşem bir hareket yaa, gerçekten takdir ettim adamı.. ben o kadar erdemli biri değilim, ben olsam o konumda polise ben ulaştırma bakanıyım tarzında üstü kapalı bir tehdit eder devam ederdim iyi ki bakan değilim :) gerçekten takdir edilcek bir hareket üye olsa alkışlardım :alkis:
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2009, 17:45:28 »
bizim bakanlar araba kullanmadığı için bir problem yok yani
hepsi sağ arka koltukta
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2009, 18:13:29 »
O zaman Alman Bakan'a ve bizim bakanlara benden birer alkış  :alkis: Aklıma rahmetli Özal geldi. "Tak bir kaset de havamızı bulalım, Semra'nım" demişti elinde sallandırdığı kalemin her an gözüme batabileceği korkusuyla izlediğim "İcraatın İçinden" programında. Kendi kullandığı makam otomobili ile nasıl hız yaptığını ballandıra ballandıra anlatırdı. Hey gidi günler  :huh:
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2009, 19:07:12 »
      Türkay almanya da bakanda olsan başbakan da olsan,polis hükumete bağlı olmadığı için,kimse takmıyor o makamları.Almanya'da polis dedinmi akan sular durur.Polisin öyle bir yaptırım gücü var."sen benim kim oldugumu biliyormusun" sorusu onlar için geçerli değil,bilakis başının belaya girdiğini onaylamış oluyorsun.Bizde durum nasıl tam tersi bir durum.Gerçi Alman polisinin yetkilerinin ve yaptırım gücünün bizimkilerde olduğunu düşünmek bile istemiyorum..
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2009, 19:32:04 »
O zaman Alman Bakan'a ve bizim bakanlara benden birer alkış  :alkis: Aklıma rahmetli Özal geldi. "Tak bir kaset de havamızı bulalım, Semra'nım" demişti elinde sallandırdığı kalemin her an gözüme batabileceği korkusuyla izlediğim "İcraatın İçinden" programında. Kendi kullandığı makam otomobili ile nasıl hız yaptığını ballandıra ballandıra anlatırdı. Hey gidi günler  :huh:

Rahmetli Ozal acti bu kapali kutuyu.Onceden doviz falan yasakti, tasiyamazdiniz. Hala pasaportlarin arka kisminda gumruk ve doviz kayitlari icin sayfalar ayrili, o zamanlarin hatirasi. Kacak icki, kacak sigara, kacak ciklet, kacak cay, kacak kahve hepsi o devirlerin yadigari.

Allah rahmet eylesin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2009, 19:36:20 »
İstifa bence biraz anlamsız olmuş. Sonuçta yüz kızartıcı bir suç değil.
Ona ceza kesen polisi tebrik etmek lazım bence.
Sonuçta bakan kamuyararına calısıyordu trafik cezasından istifa mı olur ulastırma bakanı olmasına ragmen.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2009, 19:39:11 »
  Ulaştırma bakanı oldugu,kuralları kendine bağlı birimler koydugu ve kendisininde buna uymadıgı yolunda böyle bir adım atmış.istifası normal.Anormal bişey değil
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • aile için efsane
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2009, 19:56:49 »
Vekil olanlar vekillğini yaptığı kişiden daha çok sorumluluğa sahip olmalı...
Adamın yaptığı bence doğru... :alkis:

Şu cümleyi hatırlayan var mı?
....
Sen benim kim olduğumu biliyormusun?!... :o
....
EFSANELER HİÇBİR ZAMAN ÖLMEZ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #11 : Şubat 12, 2009, 21:17:45 »
Bilim adamlarının uyarılarına rağmen, ulaştırma bakanımızın show yapma adına, altyapısı müsait olmayan hatta hızlı tren uygulamasıyla Sakarya Pamukova da yitirilen hayatları hatırladınız mı arkadaşlar.Ama ne oldu?Fatura iki makiniste kesildi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 12, 2009, 21:33:10 »
Sukur ki gercek anlamda hizli tren geliyor Turkiye'ye. Buyuk mesafe.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 12, 2009, 23:41:24 »
bencde ahmet abi  ;)
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2009, 07:58:10 »
  Yanlız o hızlı tren, o ahh ların üzerine geliyor, unutmamak lazım.
 Özal kapalı kutuyu açtı ama işi öyle bir karıştırdıki hala rahat yüzü göremiyor bu halk. eskiden söylediğin gibi herşeyi bulamazdın bu ülkede Ahmet, çok iyi hatırlıyorum akaryakıt kuyruklarını. Ama şimdi farklı mı. Halkın hangi kesimi medenice yaşayabiliyor. Sanırım sadece bazı kesimlere yakın olanlar. Gerisi için değişen birşey yok, sadece daha sefiller.
Bir zincirin mukavemeti onun en zayıf halkası kadardır, zincir istediğin kadar sağlam olsun hiç farketmez. Günümüzde de halkın büyük bölümü göz ardı ediliyor. Biliyormusunuz son yıllarda Trükiyede en çok para kazananlar yabancı şirketler. Bir düşünmek lazım. Gölge oyununu iyi izlemek gerek, gerçekleri iyi görmek gerek ve bunu zamanında yapmalı. Bundan 15-20 sene sonra zaten gerçekler daha net görünecek ama bazı şeyler için geç olacak.
 Malesef çok iyi hatırlıyorum Mahmut bey o olayı. Ama işte insanoğlunun hepsi aynı kalitede değil, göz göre göre gitti o canlar.
 Merak ediyorum, acaba halinden memnun olan kaç kişi var diye. Yoksa benmi çok yanlış bakıyorum gelişmelere?
 O bakanın istifa etmesi, bence herşeyden önce bir örnek. Makamıma layık olamadım örneği, onur örneği, o anki kişisel hırsına yenildiğini ve başkalarının hayatı tehlikeye attığının bilincine vardığının örneği. İllaki sonucunun kötü bitmesi gerekmiyor, önemli olan sonucu kötü bitme olasılığı olan şeyleri, önceden önleyebilme öngörüsünde olabilme yeteneğine sahip yöneticilerin olması gerektiği.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 13, 2009, 09:04:18 »
sefillik içinde yaşayan türkiye ,birde zengin olsak ne olur kimbilir
ben ankaranın en fakir semtlerinden birisi olan sincanda yaşıyorum ve bu fakir semtin sokaklarında akşam park yeri bulamıyorum ,otopark sorunu tabi fakirlikten
birde kötü araba bulabilirsen nemutlu sana
alışveriş için markete gidiyorum yada avm ye kasalarda kuyruk içerisi ana baba günü fakirizya
herkesin evinde bilgisayarı, en kötü 2 mp kameralı cep telofonu fakiriz yoksa 5 mp olurdu...
şimdi diceksinizki fakirde var, evet var ve olacakta her dönemde her millette her zaman olduğu gibi ama önemli olan halkın çoğunluğunun rahat yaşaması
fakir olanın fakir olma sebebide devletin yada bir başkasının suçuda değil tamamen kendi suçu
ünüversite mezunu fakir gördünüzmü ?,yada kaportacı yada tornacı fakir ?
çok konuştum özürdilerim
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2009, 09:29:58 »
  İyide cevabı vermişsin Gökhan zaten. Bu her yeni çıkan şeyi almaya yönelik alışveriş çılgınlığı Türkiye de hangi dönemden sonra insanlarda başladı bunu bir sorgulamak lazım. O kapalı kutu hiç bir önlem alınmadan, dengeler kurulmadan birden açılmaya çalışılırsa bu yozlaşmanın dini sürekli yorumlayıp siyasete karıştıranlarda olduğu gibi, ekonomik ve sosyal alanda da olması çok doğal.
 Yalnız şunu hiç yadırgadım, ya unuttun, ya da farkında değilsin, bu ülkede senlerini çalışarak geçirmiş onca emekli işçi ve memur sence ne kadar maaş alıyor, burada kimsenin bunu görmek istemeyenlerden olduğunu düşünmek istemiyorum. Heleki bunun onların suçu olduğunu söylemek bana bir siyasi kişiliği çağrıştırıyor ve onların çevresinin bu fakir denen kesimden olmadığını, en azından artık olmadıkalrını, ne hikmetse birden büyük gelişmeler gösterdiklerini (kendi içlerinde) bende herkes gibi görebiliyorum, çünkü bakıyorum. Bunun üzerine bir hesap yapmak daha sağlıklı olur. Yok ben yanılıyorum ve Türkiye aslında çok iyi bir durumda, halkının büyük çoğunluğu tok, doğalgaz, akaryakıt, elektrik, su faturaları kimsenin bütçesinde önemli bir pay değil ve üstelik her ay biriktirdikleri ile bu insanlar yazları istedikleri yerde tatil bile yapabiliyor. Yoksa kimileri aynı eski siyasi açılımın ürünü olarak Kredi kartını da kullanmayı bilmiyorlar mı? Soakata dağıtılan kredi kartlarını unutmadınız herhalde, ondan sonra zor duruma düşen ailelerde mi suç demek isteniyor, yoksa ben mi yanlış anlıyorum?
 Üniversite mezunu fakir bencede kesinlikle olamaz çünkü, o üniversiteyi okuyabilmesi için ya ailesinin durumunun, birikimlerinin iyi olması lazım, ya da o öğrencinin kimi gruplara piyon olması lazım. Bu öğrenci fakir olabilir mi?
 İyi diyebileceğin araçalrın içindeki beliren son zamanalrdaki ve özellikle bayan sürücüler de dikkatimi çekmeye başladı, bu piyasa koşullarında işleri çok iyi giden birileri var demekki yoksa benmi başka piyasanın içinde bulunuyorum? Yok, sanırım ben farklı biryerden bahsediyorum.
 Bu ülkede herşeyin iyi durumda olduğunu düşünenler ayrı ama birşeylerin yanlış olduğunu, adaletsizlik, eşitsizlik olduğunu düşünüyorsanız bu hep birlikte düzelecek, belli gruplar için değil. Ayılarak değil, birlik olarak, farkına vararak nesnel bir şekilde.
 Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2009, 09:45:38 »
mutlaka dört dörtlük değil hiçbirşey maaş dengeleri konusunda haklısın tam bir fiyasko ama eski sistem bundan farklı değildi
ben eski türkiyeyi istemiyorum yani kıyas yaparak durumun iyi olduğunu söylüyorum ve bunu siyasete bağlamıyorum
artık insanımız cahil değil eğitim düzeyi yükseliyor bakın yüksek demiyorum
önceden her yer döviz bürosuydu insanlar para biriktirirken,güne girerken,borç alıp verirken dolar yada mark kullanıyorlardı neden türk lirasi her geçen gün dibe yaklaşıyordu
peki şimdi dolar alan varmı? türk lirasının değer grafiği nasıl ?

M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #18 : Şubat 13, 2009, 10:08:46 »
  Bunun sebebi Türk Lirasının durmundan ziyade, Doların durumu. Bu arada doalrın son birkaç ayda 1.15Tl. seviyelerinden 1.65 Tl. seviyelerine gelmeside ekonomide bir tabirle açıklanır ve sonuç, o ülke parasını kullanan için fakirleşmedir ama ondan da bahseden yok. Ama Altın fiyatlarının durumunu eğer inceliyorsan görüyorsundur. Bu, paraya olan güvensizliği gösterir aynı zamanda. Birde savaş durumunda artar tabi.
 Bana kalırsa eskiden de iyi değildi halkın durumu, şu anda iyi değil, sadece kazanan kişileri, zümre değişti. Yoksa halkın durumu aynı. Tabi 1923-1938 dönemini ayrı tutmak lazım. O dönemin bırakın aynısını, yarısını yakalasak çok daha refah düzeyi yüksek, teknolojik ve bilimsel gelişme düzeyi artmış bir ülke olurdu. Tabi belli bir zümre için değil, halk için  ve dürüstce birşeyler yapılmaya çalışılırsa.
 Beni, o siyasi fikir, bu siyasi fikir hiç mi hiç enterese etmez, Atatürk İlke ve İnkilaplarına bağlı olduktan sonra (bunların ne olduğunu ve anlamlarını bile bilmeyenler var malesef). Gerisi, güzellikler zaten gelir bu toplumun her kesimi için.
 Sonuç olarak herkesin şapkasını önüne koyup düşünmesi lazım, halk gerçekten zormu geçiniyor, yoksa çok iyi rol mü yapıyorlar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 13, 2009, 10:22:57 »
1923-38 Arasındaki ekonomi devam etseydi şuan nasldık ben tahmin bile edemiyorum
tabi 38 den sonra gelen arkadaş sağolsun
neyse sonuç itibariyle  herşeye rağmen ,her türlü engele,oyuna rağmen çok güçlü bir ülkeyiz
olmayada devam edeceğiz yeterki bazı dönemlere tekrar dönmeyelim
M.Kemal Atatürk