0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İstanbul-Nusr-ET
Bölge olarak nerede?Bir de bazı yerlerin kimi ürünleri standart olurken, kimi ürünleri nadide olabiliyor. Örneğin çoğu ürünü belli standartları karşılayan bir restorantın İçli Köftesi nadir güzel ürünlerden olabiliyor.
Selamlar;Araçlara en uygun, performanslı, ucuz, kaliteli yakıtı almak için sanırım herkes çaba sarfediyor. Bunun için konularımız da mevcut. Diğer yandan kendi metabolizmamız için de en sağlıklı, keyifli, uygun, kaliteli yemekler bulmak da ayrı bir konu. Çoğunlukla evde yemeyi tercih edenler bile iş, seyahat ya da sadece değişiklik nedeni ile zaman zaman dışarıda yemeyi tercih edebiliyor. Bu noktada mekan, ürün vb. tavsiyeleri başkaları için ön fikir oluşturması açısından paylaşabiliriz sanırım. Amaç; olumlu ve olumsuz tecrübeleri, iyi niyet ve saygı ile paylaşmak Örnek; Bursa Heykel de, Okyanus Pide. Tct buluşmasında da tecrübe etmiştik. Bence pide ve lahmacun için denenebilecek bir yer.Bandırma'dan helva. Yüksel arkadaşımız yeri daha iyi bilir. Merkezde küçük bir dükkan, tahin helvası çok iyi.
Nusr-ET'e şahsen gitmeye kesem yemedi Ama tuzlama tekiniği ve et şaplaklamada şu an dünya çapında meşhur. Adresler aşağıda http://www.nusr-et.com.tr/en/home.aspx#contactBu da örnek fiyat listesi http://gundem.me/detail/?id=1453328
670 liraya kurbana girseydin
Su Ada'nın da restoranları iyidir, ister et, ister deniz mahsulü. Aracı bıraktıktan sonra adaya tekne ile geçmek de keyiflidir, adanın deniz kokusu ve esintisi içinde yemek de.
Gelik çok eskidir Bakırköy'de, eskiden Yenimahalle'de de vardı. Yanlış hatırlamıyorsam mantarlı pilavı meşhur. Havaalanı arkasında Kaşıbeyaz da iyidir.
yenimahallede de mi vardı?kaşarlı köftesi bana göre şu ana kadar yediğim en iyi köftedir.
*Mecidiyeköy merkez - Meşhur Pide : kapalı ordu pidesi yapıyorlar.. Ordulu bir aile ve tüm ürünler ordudan geliyormuş.. Kavurmalı- kaşarlı pidesine bayılıyorum. Porsiyonları çok büyük ben 1,5 pideyi zor bitiriyorum.. Burayı da kesinlikle tavsiye ederim.
Çok eskidendi, tam sahil yolunda, diğer yönde. Derenin yanında. Yanlış hatırlamıyorsam Kosova'nın da kaşarlı köftesi iyiydi. Florya sahilde.Beyoğlu, İstiklal Caddesi meydandan girişte, tramvay garajına giden yolda, Fransız Konsolosluğu yan sokağında vardı pideci, oranın da iyiydi.Yine aynı sokağın, İstiklal Caddesi tarafında Sandviççi vardır, Duran. Çok iyidir. Herhalde hala duruyordur. Karidesli vs. dilim sandviçleri de vardır.
sanırım şu andaki sahil yolunda olanı diyorsun.halen orada kosova kapandı sanırım
Hayır, şu anki tam Bakırköy-Ataköy virajındaki. Sanırım 70 lerin başında açılmış. Diğer bahsettiğim Yenimahalle-Kazlıçeşme arasındaydı, yolun deniz tarafında değildi. Önünden sahil yolu, arkasından Yenimahalleye giden yol geçerdi.Kosova kapanmış demek, tam kumsalın üstünde, güzel yerdi, ürünleri de iyiydi. Oranın plajı da vardı çok eskilerde.
Tamam hatırladım şimdi.Orayı gelik balık olarak açtılar ama kapandı şimdi.Bir tanıdığımız orayı Deri showroom`u yaptı ama o da artık devam etmiyor.Florya plajı duruyor. Kosova da şimdi Şazeli restaurant oldu.El ve tarz değiştirdi.O sırada eski kalitesini ve anı`sını koruyan bir tek Uludağ kaldı.
Hem tüm boğaziçini kapsayan panaromik tarihi yarımada manzarası, hem de lezzet açısından Eminönü'ndeki Hamdi Restorant, özellikle yaz akşamları için iyi bir seçim olabilir. Bir diğeri için Develi-Samatya şubesi.
Florya'daki o yol da güzeldir, eskiden sayfiye, piknik yeriydi oralar. Güneş, Çiroz plajı eski günlerindeki gibiyse güzel.Develi Samatya iyidir, içli köftesini beğenirdim.