selam arkadaşlar aracı yenı aldım 2004 sol manuel lpg li aracımda devir 3000 uzeri olduğunda cızırtı sesı gıbı bır ses alıyorum aracın eskı sahıbı sorunu bır turlu bulamadığını soyledi ne kadar uğrastığını tabiki bilmiyorum.cok rahatsız edici bir ses değil ama aracı tam tanımadığım ıcın merak edıyorum.ustaya götürmeden once size bir danışmak istedim sebebi nedir teşekkurler
Rulmanlar, boştaki kablolar, gevşeyen vida, halı altına düşmüş para, herşey sebep olabilir.
V kayışı gergi rulmanından kaynaklı olarak aynı devirde bir cızırtı sesine sahipti eski aracım. Gergi rulmanı üstüne sıvı gres sıkınca, sesin frekansı değişmişti, oradan anlamıştım. Yine forumdan lpg regülatörü ya da hortumunun değmesiyle çıkan cızırtı seslerine sahip olanlar vardı. Kapı cepleri, torpidodaki eşyalar da neden olabilir.
Gerçekten sinir edici bir sestir, Allah kolaylık versin.
O zaman oncelikle dediğiniz forumdakı diğer konuları incelemem daha ıyı olacak
tesekkur ederim
Kronik manifold cızırtısıdır.
Kapı menteşesi ile araç gövdesi arasında küçük bir kutu gibi parça var oda yapabiliyor dediğiniz gibi bir ses.
Katalizör iptal mi yada katalizörün içi boşaltılmış mı

tam cızırdama devirleri çünkü
aracı aldığım kısı katalızorun 10 bın km once değiştıgını soyledi ama yınede olabılırmı
Mesaj Birleştirildi: 01 Şub, 2017 14:13
aynen mehmet bey şimdi daha ıyı dınlediğimde tam tarıf ettıgınız yer sol kapı govde arasında galıba tam emın olamamakla beraber.dedığınız kutu ne nasıl bısı tam olarak nerede saolun bu arada:)
Abdulresul bey benim aracım 2006 model 2 ay önce bende böyle bir titreşim hissediyordum aracımda hatta araç sabit dururken gaza bastığımda 2800 - 3000 devir civarı titreşim gene oluyordu .Sesin aracın sag ön tarafından geldiğini fark ettim gaz kesici sesi yapan parça ilk başta parçayı elimle iyice tuttum arkadaşıma gaza bastırdım titreşimi kendim hissetim arkadaşta ses kesildi dedi bunun üzerine Lpg yi takan mocan a gittim aslında ses kesicinin kaportaya değmesinden kaynaklı geliyormuş . Övünç abi sağ olsun benim takıntılı olduğumu bilir sen şimdi takılırsın değiştrelim dedi değiştirdiler birazda havaya kaldırdılar ses falan kalmadı . Aracınızda lpg kesiciyi kontrol edin mutlaka eminim birçoğunuzun aracındaki o sesin kaynağı gaz kesicisi .
saolun yucel bey yarın kontrol ettırcem
aracı aldığım kısı katalızorun 10 bın km once değiştıgını soyledi ama yınede olabılırmı
Mesaj Birleştirildi: 01 Şub, 2017 14:13
aynen mehmet bey şimdi daha ıyı dınlediğimde tam tarıf ettıgınız yer sol kapı govde arasında galıba tam emın olamamakla beraber.dedığınız kutu ne nasıl bısı tam olarak nerede saolun bu arada:)
Cevabı biraz geç yazdığım için kusura bakmayın. Kapıyı açınca üst menteşenin ordan bakınca görülüyor,kutuya benziyor hareketli bi şeydi