Gönderen Konu: stoplardaki sarı yerler (sinyal kısmı)  (Okunma sayısı 13021 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
stoplardaki sarı yerler (sinyal kısmı)
« : Şubat 12, 2009, 15:00:48 »
ben stobundaki sarı sinyallerden nefret etmeye başladım görünüşü hiç hoşuma gitmiyor, hali hazırda satılan stoplardan da hoşlanmıyorum.. bu sarı kısımları beyaz yapmanın bir yolu var mıdır? inanın 2-3 gündür bunu düşünüyorum, ne yapılır nasıl yapılır diye, çamaşır suyu, klorak(izmirliler anladı da klorağı bilmeyenlere nasıl anlatcam ki :) o da çamaşır suyu ama süper renk solduruyor, dokunması yeterli :) ) başka kimyasallar vs işe yarar mı acaba? farı açıp sarı kısmın rengini açmaya çalışcam, beyaz yapmak amacım.. şeffaf da olur ama kırmızı veya siyah istemiyorum, kesinlikle beyaz, buzlu beyaz, çok açık sarı vb birşey yapmak istiyorum..çıkma stop alıp uğraşabilirim, veya yan sanayi daha kolay renk atar derseniz yan sanayi de alabilirim, orjinaline dokunmıcam, orjinal parçayı garaja atmayı planlıyorum kalsın bir köşede.. bana siyah veya kırmızı demeyin ama lütfen.. beyaz yapmak en büyük istek ama çaresiz kalırsam malesef siyah yapcam ama hayalimdeki projeye uymıcak
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

stoplardaki sarı yerler (sinyal kısmı)
« : Şubat 12, 2009, 15:00:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: stoplardaki sarı yerler (sinyal kısmı)
« Yanıtla #1 : Şubat 12, 2009, 15:10:17 »
Plastiğin tamamı sarı değil mi Türkay? Ne kadar kimyasal uygularsan uygula rengini değiştirebileceğini sanmıyorum ama yine de kafa patlatmaya değer, hep beraber düşünelim bakalım :)
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 12, 2009, 15:14:13 »
Türkay bey o renkler sonradan  yapılmış  bir  boya  değil ki çamaşır  suyu  veya  başka  kimyasallarla  çıksın. Fabrikada sarı  renk ile  üretilmiş plastik/cam türü  bişey.  Onun  yerine stoplarını siyaha  çevirtenler  var  üzerine  bir  tür  folyo ile  kaplıyorlar. Ama  bu tür  folyoların  kırmızı  renkli  olanları da  var. Bildiğim  kadarıyla  tabela veya  reklamcılık işleriyle  uğraşan  yerlerde  bulunuyor. İstediğiniz  tonda  alacağınız  kırmızı  bir  folyo  ile  ister  lokal  olarak sadece  sinyalin  üzerini  isterseniz  tüm  stobu kaplayabilirsiniz.

Saygılar...  
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 12, 2009, 15:19:37 »
ben de onu merak ediyorum tam olarak, bu stoplardaki sarı kısım plastiğin rengi mi yoksa içten bir boya gibi birşey mi?

mesela bu adam bu stopları nasıl bu hale getirmiş? ben sadece sinyal kısmını beyazlatmak istiyorum, diğer kısım kırmızı kalcak..aslında amerikada var beyaz sinyallisi, ama bir beyaz sinyal için 200$ artı bir de diğer masraflarla uğraşmak istemiyorum.. orjinal farlar muhtemelen sarı plastiktir, ama depo marka olanlar da öyle mi acaba? tuz ruhu gibi şeyler geliyor aklıma, ucuz bişey olsa stop hemen bugün gidip alıp denicem ama ucuz da değil meret...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2009, 15:28:22 »
Bu resimdekiler nasıl angel  far, ledli  stop  takımları  olduğu  gibi  özel  üretim  beyaz  renk. Yani sonradan rengini sarıdan beyaza  çevrilmiş  değil. Dediğim gibi  sizin işinizi  en  basit ve  ucuz  yoluyla dediğim şekildeki folyolar  çözer. Hatta  bu forumdaydı  galiba şu 1999-2000 model  corollası  olan hani şu önü çift farlı olan bir  arkadaşımız  arkadaki sinyali bu şekilde  folyoyla  sarıdan  biraz  daha  kırmızımtırak  bir  renge  çevirmişti. Ama  tam  hatırlayamıyorum konuyu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Şubat 12, 2009, 15:32:05 »
osman bey ben de gördüm onu fakat ben sinyalin turuncu olması gerektiğini düşünenlerdenim, içine her ne kadar turuncu ampul konsa da kırmızıya kaçan bir renk yanacak sinyalde..ben şeffaf sinyal istiyorumü, içine de turuncu-sarı her neyse sinyal renginde led..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 12, 2009, 15:34:15 »
Hatta işte  bir  örnek. resim  alıntıdır. Orjinalinde  soldaki  büyük yuvarlak  olan sarı  renkli  sinyal  lambası. Bakınız  kırmızı şeffaf folyo  ile  yapıldıktan sonra.

Kusura bakma  mesajını görmeden  yazmışım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 12, 2009, 15:38:29 »
Kusura bakmayın ben ilk mesajda ki kırmızı yada siyah istemiyorum bölümünü  kırmızı  olabilir  olarak anlamışım.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 12, 2009, 15:46:10 »
Türkay bu iş bence renk soldurmayla falan olacak iş değil. Ankarada bu stop işini yapan epey dükkan var. Bence senin sorununu onlar çözer. Tanıdığım kimse yok bu işi yapan, ama sanayilerde görüyorum. Adamlar kırılan stop u aynı renkte parça koyarak yaptıklarına göre şeffafta yapabilirler diye düşünüyorum. Gelişmeleri bekliyoruz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Şubat 12, 2009, 15:52:28 »
Türkay kardeşim gri şeffaf folyolarda var.Farklı rneklerde var istersen reklamcılara bir uğra bak derim.Eklenti resimlerindeki stoplar şeffaf yani sonradan  beyazlatma falan değil.
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Şubat 12, 2009, 16:57:52 »
Türkay kardeşim gri şeffaf folyolarda var.Farklı rneklerde var istersen reklamcılara bir uğra bak derim.Eklenti resimlerindeki stoplar şeffaf yani sonradan  beyazlatma falan değil.
emre çok aradım internette, şeffaf stop ne resmi var ne de satışı, bu resim tek örnek, o da denk geldi.. bana özel bir işlemmiş gibi geldi..
Türkay bu iş bence renk soldurmayla falan olacak iş değil. Ankarada bu stop işini yapan epey dükkan var. Bence senin sorununu onlar çözer. Tanıdığım kimse yok bu işi yapan, ama sanayilerde görüyorum. Adamlar kırılan stop u aynı renkte parça koyarak yaptıklarına göre şeffafta yapabilirler diye düşünüyorum. Gelişmeleri bekliyoruz...
ankarada bir stopçu duymuştum, adam çok meşhurdu, 2002 miydi neydi o yapabilir mi acaba, tam olarak adını veya yerini yurdunu bilen var mıdır?
bu beyaz sinyal işini çok taktım kafama, soldurma işi olcak gibi geliyor bana, aklıma yattı benim :) yani plastik renkli de olsa bir şekilde o rengi soldurabilirim, diş beyazlatan yerlerin kullandığı beyazlatıcı kimyasallar var, onu sürüp üstüne mavi ışık tutuluyor, onu bile denemeyi planlıyorum.. sapsarı dişleri bile beyazlatıyorlar, uyduruk bir plastik parçasını mı beyazlatamıcaklar :) :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 13, 2009, 00:42:40 »
Türkay moral bozmak istemem ama, şu soldurmak işi pek aklıma yatmadı, fotodaki stoplar yerinden şeffaf bizim ön sinyaller gibi. Stop 2002 yi bende duymuştum. Belki yapabilirler. Bol şans. ;)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 13, 2009, 02:25:51 »
ben zannetmiyorum soldurma veya renk çıkarma yapılabilsin fotodaki araç benim bu arada seffaf folyo işe yarayan bi malzeme ve iyi yapıldığında güzel duruyo sinyallerde kırmızı yanıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 13, 2009, 11:53:29 »
http://forum.geceucusu.com/

bu site yardımcı olabilir belki.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No Stock+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 13, 2009, 14:20:27 »
http://forum.geceucusu.com/

bu site yardımcı olabilir belki.
Coşkun kardeşim hayalet gibisin yaa :D Bi varsın 2 yoksun.Görüşemiyoruz! Umarım iyisindir.Kendine iyi bak :)
2005 Corolla 1.6 (2005 - 2018)
2013 Avensis 1.6 (2018 -         )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Şubat 13, 2009, 14:38:25 »
boşuna ugraşma reis bulamazsın ama sana kücük bi tüyo verim dilersen burda sana şeffaf cam döktürürüz istersen komple istersen sadece sinyal kısmına;) dilersen beyazda yapar usta;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 13, 2009, 18:35:37 »
boşuna ugraşma reis bulamazsın ama sana kücük bi tüyo verim dilersen burda sana şeffaf cam döktürürüz istersen komple istersen sadece sinyal kısmına;) dilersen beyazda yapar usta;)
bugün çok yere gittim, sadece bir tanesi yaparız kardeşim dedi, ankarada 2002 stop, şaşmaz sanayide, fiyat konuşmadık, başka bir yer 300 istedi beyaz cam döktürüp yaptırmaya, bir de plakayı da tampona aldırcam, bu işlem için 100 istedi ve sadece 2002 stop "ben bunu yaparım" dedi, plaka için yer ayarlıcak, bir de plaka ampulü takılcak, tesisatı başka yerde çektircem..plakayı da iptal ediyorum yani, orjinal reflektör getirtip onu koyuyorum, ama malesef boyanmak zorunda tamponlarım :( ben böyle siyah çok seviyordum :( deniz sen amerikan tampondan bahsediyordun ne oldu o iş? amerikan tampon dediğin plakalıklı olandı demi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Şubat 13, 2009, 18:59:07 »
eet reis burda yapıo usta ümraniye sanayide 200 liraya ister komple istersen sadece o parçayı

american tamponu gelicek reis acele etme eger istersen fiberden de yaparız sana ö.m atıom mailimi ekle msnden görüşelim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #18 : Mart 06, 2009, 10:16:07 »
Ben de corolla kullanırken aynı düşünce ile bayaa bi kafamı yormuştum. bana da çamaşır suyundan falan bahseden çok oldu. denedim ama nafile. zaten inanmıyodum çamaşır suyunun falan rengi açacağına ki açmadı. ae101 stopları çok uygun fiyatlı. ben o zaman tanesii 35 YTL 'ye almıştım. TYC marka. orijinale en yakın stop TYC. park lambası ve sinyallerde de en düzgünü OWL marka. ama amerikan stop takmaya uğraşmıştım ben o ara. bire bir aynı değil stoplar. oturudu yere göre biraz fazla çıkıntısı var ve biraz indirmek gerekiyo orayı. aksarayda iş yerime yakın bir yerde amerikan stop monte edilmiş bi corolla vardı. keşke foto çekseydim. sana çok yardımcı olurdu. benim sana şahsi  tavsiyem, sinyalini şeffafa çevirtmeye çalışmaktansa amerikan stop alıp takmandır. daha ekonomik ve düzgün olur. Türkiyede var ayrıca, yurt dışına hiç bakma derim.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • cibili cibili şak şak şak...
  • Kilometre: 102110
  • Model Yılı: '00
  • 41 kere teşekkür etti
  • 78 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 06, 2009, 10:34:39 »
Aşağıdaki ilandaki araçta  senin istediğin stoplar var.İstersen bi ara görüş belki ikna edersin takasa yada en azından aldığı yeri söyler.

http://www.sahibinden.com/_-01WQQaXQQ2177748WQQpXQQdisplayitem?source=flsh
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE_____ ATAM
İŞİNE BAK__________________BABAM
OĞLUM BAĞA BAK BAĞA______ DEDEM