Selamlar;
Araçlara en uygun, performanslı, ucuz, kaliteli yakıtı almak için sanırım herkes çaba sarfediyor. Bunun için konularımız da mevcut. Diğer yandan kendi metabolizmamız için de en sağlıklı, keyifli, uygun, kaliteli yemekler bulmak da ayrı bir konu. Çoğunlukla evde yemeyi tercih edenler bile iş, seyahat ya da sadece değişiklik nedeni ile zaman zaman dışarıda yemeyi tercih edebiliyor. Bu noktada mekan, ürün vb. tavsiyeleri başkaları için ön fikir oluşturması açısından paylaşabiliriz sanırım. Amaç; olumlu ve olumsuz tecrübeleri, iyi niyet ve saygı ile paylaşmak
Örnek; Bursa Heykel de, Okyanus Pide. Tct buluşmasında da tecrübe etmiştik. Bence pide ve lahmacun için denenebilecek bir yer.
Bandırma'dan helva. Yüksel arkadaşımız yeri daha iyi bilir. Merkezde küçük bir dükkan, tahin helvası çok iyi.
Denizli den geçerek Muğlaya gitmeye düşünenler olursa Kale yi geçtikten sonra Esentepe restaurant gelmekte(yolun sağında km. yi tam olarak hatırlamıyorum) kahvaltı menüsü tavsiye edilir.Sabah saatleriyse ceket almanız iyi olabilir

.
Ya da Denizlinin hemen çıkışında Şahin tepesi denen bölgede gözleme yiyebilirsiniz.
Küçük bir detay var, eğer yolculuk esnasında yemek yiyecekseniz yarı açık cezaevlerinin lokantaları çok uygun ve çok güzel yemek yapıyorlar. Ben Bozüyük ve Kırşehirde yedim, yiyorum. Çok iyi
Kaan cezaevi deyince içinde olduğumuz için direk ilgimi çekti. Mahkumun yaptığı yemek yenir mi ya kim bilir ne katıyorlar içine

Şaka şaka cezaevlerinde en kaliteli malzemeler kullanılır, düzenli denetlemeler yapılır, çoğu yerden güvenilirdir ama yemeğin lezzeti ustasına bağlı, şuan Konya E tipinde yemeği aç kalmamak için yiyorum.
Konuya dönecek olursak Konya'ya gelenin etli etmek dışında "tirit" denemesi gerekir, en meşhuru "Mithat tirit" ancak porsiyonu 26 liracık.
Erzurum tarafına giden olursa Erzurum Oltu yolunda Oltuya 10 km uzaklıkta incenin yerinde cağ kebabı yemeden geçmeyin. Civardaki en iyi cağ kebapçısıdır, kendi mallarını kesip pişiriyorlar. Lezzetine doyum olmuyor, fiyatıda oldukça uygundu. Geçen yaz 4 liraydı tek cağ. 4tanesiyle rahat doyulur.
Bilgi notu : Cağ kebabı yemeğe gittiğinizde yağsız seviyorsanız yağsız olsun demenizde fayda var yoksa hep yağlı getirirler ve pişkin olmasını istiyorsanız pişkin olsun demeniz gerekir. Yöre halkı yağlı ve az pişmiş olmasını tercih eder.
Ben istanbulda yaşıyorum ve mideme düşkünüm
Sık sık tavsiye/yorum ile kendimce gurme turlar yapıyorum. İstanbulda bu şekilde onlarca yer sayabilirim.. Konu güzel ama bu şekilde yüzlerce mesaj gelecektir, çok havada kalır.. Forum formatında çok mümkün görünmüyor ama şehir veya yemek türüne göre ayrım yapılabilirse daha sağlıklı bir kaynak olur..
Katılıyorum, en ulaşılabilir olanı o şekilde olur. Konuyu şehir bazında bölelim uygun bir zamanda.
Mesaj Birleştirildi: 30 Oca, 2017 17:55
Kfc den, duble çıtır kutu, hoşuma gitmedi.
Kaan cezaevi deyince içinde olduğumuz için direk ilgimi çekti. Mahkumun yaptığı yemek yenir mi ya kim bilir ne katıyorlar içine 
Şaka şaka cezaevlerinde en kaliteli malzemeler kullanılır, düzenli denetlemeler yapılır, çoğu yerden güvenilirdir ama yemeğin lezzeti ustasına bağlı, şuan Konya E tipinde yemeği aç kalmamak için yiyorum.
Konuya dönecek olursak Konya'ya gelenin etli etmek dışında "tirit" denemesi gerekir, en meşhuru "Mithat tirit" ancak porsiyonu 26 liracık.
Erzurum tarafına giden olursa Erzurum Oltu yolunda Oltuya 10 km uzaklıkta incenin yerinde cağ kebabı yemeden geçmeyin. Civardaki en iyi cağ kebapçısıdır, kendi mallarını kesip pişiriyorlar. Lezzetine doyum olmuyor, fiyatıda oldukça uygundu. Geçen yaz 4 liraydı tek cağ. 4tanesiyle rahat doyulur.
Bilgi notu : Cağ kebabı yemeğe gittiğinizde yağsız seviyorsanız yağsız olsun demenizde fayda var yoksa hep yağlı getirirler ve pişkin olmasını istiyorsanız pişkin olsun demeniz gerekir. Yöre halkı yağlı ve az pişmiş olmasını tercih eder.
selman bey etın az pısmısı makbuldur vıtamını acısından. cag kebabı yaglı ve az pısmıs yenır
yalovadakı ve susuluk yolundakı koftecı yusufu tafsıye ederım hem lezzetlı hemde ucuz
Bursa izmir yolunda gecis guzergahi olarak susurlukta bircok lezzet bulabilirsiniz. Bursa istikametine giderken susurluk merkezdeki isiklara gelmeden once sol istikamette faik ustadan kokorec ve yolun karsisinda cicek lokantasi vardir corbasi cok lezzetlidir tatmanizi isterim. Yasa tesislerindede tost yiyebilirsiniz.
Bursa, Setbaşı tarafında yıllar önce çok iyi bir pideci vardı. Lahmacun, pide, cantık oldukça iyiydi ama hepsinin yanında giriş, fırın tarafı peribacaları şeklinde dizayn edilmişti, her masanın başında da, hatırı sayılır cinslerde balıkları olan akvaryumlar vardı. Piranha balıklı masada, akvaryum camına değen dirseğe hamle yaptığını çok görmüşümdür.