0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Motor yağı yerine şanzıman yağını boşaltmış olmasınlar,tabi eski yağın üzerine tekrar yağ... .Bunu yaşayanları gördüm..
öncelikle motor yağı olarak mobil1 5w50 kullan ve iyibir marka yağ filtresi taktır. bu km ye gelen bir motora daima bu yağı kullan.
bir kere c sınıfı bir aracın bu kadar zorlanmasının kime faydası var,yarın motor blok çıkartırsa faturayı kim ödeyecek?tabii ki siz! forum üyeleri mantıklı öneriler de bulunmuşlar,bakım kitabındaki önerilen( km ye göre) işlemleri eğer bu aracı uzun süre kullanacaksanız yerine getirmelisiniz,4 teker açılmalı,vonlama sesi bilyalardan da gelebilir,tamamını elden geçirmeli ,kim bilir kaç km dedir?disk balatalar,debriyaj baskı balata dahil,,vonlama sesi,devir daim,bilya kontrol edilmeli fren hortumları 10 yılı geçtiği için değişmeli,çünkü 2 viteste 100 km ye çıkınca fren acil halde cevap vermeli,motor şanzumanve hidrolik yağlarını da mutlaka orijinali ile değiştirip,sorunu asgariye indirmelisiniz,vonlama sesi rulman,volan vb kaynaklanabiliyor,umarım iyi dürüst bir usta ile sorun en ekonomik şekilde çözülür,hayırlı sürüşler..
söylediklerinizde haklısınız bu sıkıştırma olayı eski alışkanlıklardan geliyor. aldığımda 4 teker açıldı balatalar hortumlar vs değişti ön teker bilyasında ses vardı oda değişti dikslerim normal baskı triger üstk kapak contası vsvs aklınıza gelebilecek tüm hersey hatta komple şanzumanı dağıttım boşluk vardı sıfırlandı.aslında bi kompresyon testi yaptırmak istiyorum ama sağlam usta yok başka şehre gidecek zamanımda yok hayırlısı bakalım