Gönderen Konu: Yağ değişimi sonrası garip ses  (Okunma sayısı 4862 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '97
  • 17 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Yağ değişimi sonrası garip ses
« : Ocak 28, 2017, 04:43:41 »
selam arkadaşlar diğer konularda sorunuma çare bulamadım.265 binde motor yağını değiştirdim.petrol ofisi 10/40 koydu usta bi 600 km sonra araçta voonlama sesi gelmeye başladı daha doğrusu meganenın biri geldi gitti yanımda 2.viteste 6000 devir 100 küsür gördü 3 te allah ne verdiyse zaten de ondan sonra gelmeye başladı.normalde 1. vitesde giderken bi vonlama oluyor bizim araçlarda bu ses rolentede de gelmeye başladı biraz çekiş düştü çokta değil aslında 3000 devirde 110 gören araba 100 görmeye başladı yakıt aldıgım petrolü değiştirdim malum lpg fiyatlarından ondan olabilir mi diyede düşünüyorum kafam çok karışık günlük 120 km yapıyorum araçla  hararette bi sıkıntı yok yardım ederseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
1.6 GLİ

Toyota Club Türkiye

Yağ değişimi sonrası garip ses
« : Ocak 28, 2017, 04:43:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Çok çok acil !!! Ekspertiz raporu öneri ?
« Yanıtla #1 : Ocak 28, 2017, 06:47:16 »
Yağı değiştirmekle başlayabilirsiniz.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yağ değişimi sonrası garip ses
« Yanıtla #2 : Ocak 28, 2017, 18:49:51 »
Yağ seviyesi ve ne durumda olduğu kontrol edilmeli ve 2. Viteste 100 basmayı bırakmalı. Hayır yani ne zorunuz arabaya da 2. Viteste 100 basiyorsunuz. Normalde 5. Viteste 100  110 basmak gerek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 30, 2017, 12:20:51 »
Şanzıman ve motor yağına bakın. Şanzıman yağı daha önce değişmediyse mümkünse yenileyin.
  Eğer geçmişinden emin değilseniz;
   -Devirdaim ve kayışlar,
   -Şanzıman yağı,
   -Baskı balata,
   -TEKER BİLYALARI (muhtemel sorun bunlardan biri veya birkaç tanesidir),
     kontrol edilip elden geçirilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 17, 2017, 19:25:03 »
arkadaşlar kusura bakmayın bi müddet giremedim cevaplarınız için teşekkür ederim. aracıma aynı şekilde biniyorum ses kendiliğinden kayboldu ama 1-2 viteste vonlama var oda nolmal diyolar hatta her motorda bu sesi duymazsın diyolar bende anlamadım iyi mi dediler kötümü her neyse. tekrardan cevaplarınız için teşekkür ederim
1.6 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Mart 18, 2017, 14:24:48 »
Sorunsuz sürüşler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 18, 2017, 17:49:37 »
Motor yağı yerine şanzıman yağını boşaltmış olmasınlar,tabi eski yağın üzerine tekrar yağ... :kötü: .Bunu yaşayanları gördüm..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 18, 2017, 18:38:29 »
öncelikle motor yağı olarak mobil1 5w50 kullan ve iyibir marka yağ filtresi taktır. bu km ye gelen bir motora daima bu yağı kullan.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dinozor
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 56100
  • Model Yılı: '16
  • 218 kere teşekkür etti
  • 1364 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 18, 2017, 21:05:08 »
bir kere c sınıfı bir aracın bu kadar zorlanmasının kime faydası var,yarın motor blok çıkartırsa faturayı kim ödeyecek?tabii ki siz! forum üyeleri mantıklı öneriler de bulunmuşlar,bakım kitabındaki önerilen( km ye göre) işlemleri eğer bu aracı uzun süre kullanacaksanız yerine getirmelisiniz,4 teker açılmalı,vonlama sesi bilyalardan da gelebilir,tamamını elden geçirmeli ,kim bilir kaç km dedir?disk balatalar,debriyaj baskı balata dahil,,vonlama sesi,devir daim,bilya kontrol edilmeli fren hortumları 10 yılı geçtiği için değişmeli,çünkü 2 viteste 100 km ye çıkınca fren acil halde cevap vermeli,motor şanzumanve hidrolik yağlarını da mutlaka orijinali ile değiştirip,sorunu asgariye indirmelisiniz,vonlama sesi rulman,volan vb kaynaklanabiliyor,umarım iyi dürüst bir usta ile sorun en ekonomik şekilde çözülür,hayırlı sürüşler..
Tokay Ceritoğlu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 17 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 23, 2017, 03:32:29 »
Motor yağı yerine şanzıman yağını boşaltmış olmasınlar,tabi eski yağın üzerine tekrar yağ... :kötü: .Bunu yaşayanları gördüm..
cevabınız için tşkr ederim. öyle bi sıkıntı olmadı usta değiştirirken yanındaydım.

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2017, 03:36:35
öncelikle motor yağı olarak mobil1 5w50 kullan ve iyibir marka yağ filtresi taktır. bu km ye gelen bir motora daima bu yağı kullan.
cevabın için teşekkür ederim abi. p.o 10/40 koydurdum abi durumum fazla iyi değildi 5000 bnde bir yağ değiştiren birisiyim 1000 km sonra tekrardan değiştirecem dediğinizi koyacam abi.

Mesaj Birleştirildi: Mart 23, 2017, 03:44:07
bir kere c sınıfı bir aracın bu kadar zorlanmasının kime faydası var,yarın motor blok çıkartırsa faturayı kim ödeyecek?tabii ki siz! forum üyeleri mantıklı öneriler de bulunmuşlar,bakım kitabındaki önerilen( km ye göre) işlemleri eğer bu aracı uzun süre kullanacaksanız yerine getirmelisiniz,4 teker açılmalı,vonlama sesi bilyalardan da gelebilir,tamamını elden geçirmeli ,kim bilir kaç km dedir?disk balatalar,debriyaj baskı balata dahil,,vonlama sesi,devir daim,bilya kontrol edilmeli fren hortumları 10 yılı geçtiği için değişmeli,çünkü 2 viteste 100 km ye çıkınca fren acil halde cevap vermeli,motor şanzumanve hidrolik yağlarını da mutlaka orijinali ile değiştirip,sorunu asgariye indirmelisiniz,vonlama sesi rulman,volan vb kaynaklanabiliyor,umarım iyi dürüst bir usta ile sorun en ekonomik şekilde çözülür,hayırlı sürüşler..
cevabın için teşekkür ederim. söylediklerinizde haklısınız bu sıkıştırma olayı eski alışkanlıklardan geliyor. aldığımda 4 teker açıldı balatalar hortumlar vs değişti ön teker bilyasında ses vardı oda değişti dikslerim normal baskı triger üstk kapak contası vsvs aklınıza gelebilecek tüm hersey hatta komple şanzumanı dağıttım boşluk vardı sıfırlandı.aslında bi kompresyon testi yaptırmak istiyorum ama sağlam usta yok başka şehre gidecek zamanımda yok hayırlısı bakalım
1.6 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 216 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 23, 2017, 16:45:11 »
söylediklerinizde haklısınız bu sıkıştırma olayı eski alışkanlıklardan geliyor. aldığımda 4 teker açıldı balatalar hortumlar vs değişti ön teker bilyasında ses vardı oda değişti dikslerim normal baskı triger üstk kapak contası vsvs aklınıza gelebilecek tüm hersey hatta komple şanzumanı dağıttım boşluk vardı sıfırlandı.aslında bi kompresyon testi yaptırmak istiyorum ama sağlam usta yok başka şehre gidecek zamanımda yok hayırlısı bakalım

Siz aracı performans öncelikli bir araç olarak kullanacaksınız anlaşılan.?
   *(Biliyorsunuzdur fakat tekrar etmiş olayım) Aracın klavuzunda yağ değişimi 5000 km, yağ filtresi değişimi de 10000 km olarak geçiyor.