0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sorununuzun çözülmesine sevindim. sorunsuz sürüşler dilerim.
Açıklamanız için teşekkür ederim, bir süre sonra tamir ettirmem gerekiyor, belkide çıkma ile değiştirebilirim artık o anki psikolojime bağlı
Arkadaşlar difransiyel üzerinde özellikle şehir içi kullanımlarda yağ görüyorum bı suredir. Damla şeklinde duruyor öyle siliyorum yine çıkıyor. Araç park halinde iken yere damlama falan olmuyor. Ustaya gösterdim belli bi yerde kaçak yok dedi. En son yağ koyulduktan 20 gün falan sonra göstermiştim, yağ seviyesine bakalım eğer belli bi kaçak olsa 20 gunde seviyesi düşer dedi. Yağ seviyesine baktık normalden az fazla koymuşum yağı dedi. Şanzıman da motor gibi fazla yagi atarmış bu çıkan yağ o yağmış. Bı sure atar sonra yağ seviyesi normale inince atma kesilir dedi. Bu şekilde gönül rahatlığıyla kullanabilirsin dedi. 2 3 ay sonra bi daha getir bakayım yağ seviyesi ve atma durumuna dedi. Olmazsa aks kecesini degistiririz o zaman dedi. Yani kaçak görünmüyor ama fazla yağı terleme şeklinde atiyomus. Fazla yağı çek dedim gerek yok rahat ol arabanı kullan dedi. Farklı bi ustaya daha gittim aynı şeyi söyledi arkadaslar. Sizce bu durum mantıklı mı arkadaşlar konudan anlayanlar yorumlarsa memnun olurum.
Damlama olup olmadığına bakmaktan başka nasıl bir kontrolde bulunabilirim acaba? Sonuçta şanzıman yağına bakmak hemen hemen mümkün değil. Ben aracı kullanırken vites atarken falan bı anormallik olursa takip edeceğim bunun dışında yapılabilecek birşey varsa aydınların lütfen beni.Mesaj Birleştirildi: Şubat 20, 2017, 19:23:11Yani şanzıman yağını kontrol edeceğim tapaya aracı kaldırmadan yada kanala almadan bakma şansım var mı ki?
Peki o vidayı açmak kapatmak basitçe yapılacak ismidir. Durup dururken daha büyük sıkıntılar cikarmayalim.