Gönderen Konu: Arka tekerler ve camurluk  (Okunma sayısı 7024 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 158
  • Model Yılı: '99
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Arka tekerler ve camurluk
« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2017, 19:58:05 »
Valla kardeş baktığım zaman gözle görülür bi yükseklik olmadı. Ama aracın yağlanması  esnemesi çok değişti. Akşam 4 kişi uludağa çıktım sürtme yapmadı. Ustam eger yaparsada yay kurtarmaz camırlukları biraz alttan kalıpla çekiçletmen gerekebilir kalıpla dedi.
Aynen buyuk ihtimal benimkilerde patlak olabilir cunku sag tarafdan ses geliyor donuslerde ses var 2 el kyb yapilmis amortisor takoz sari takoz varmis birde iscilik dahil 280 tl dediler yaptirmadim uzerinde cin mali verto gibi bi marka varmis sorunumuz ayni buyuk ihtimal hayirli olsun gule gule kullanin birde iscilik ne verdiniz ?
Corolla 1.3 terra 99- Seat Leon 1.4tsı 2013

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Şubat 05, 2017, 19:58:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 195000
  • Model Yılı: '00
« Yanıtla #21 : Şubat 06, 2017, 00:45:59 »
Aynen buyuk ihtimal benimkilerde patlak olabilir cunku sag tarafdan ses geliyor donuslerde ses var 2 el kyb yapilmis amortisor takoz sari takoz varmis birde iscilik dahil 280 tl dediler yaptirmadim uzerinde cin mali verto gibi bi marka varmis sorunumuz ayni buyuk ihtimal hayirli olsun gule gule kullanin birde iscilik ne verdiniz ?

valla kardeş usta benim yakınımdı 150 şerden  2 amortisor kyb marka 300 tl verdim ustayada 50 tl  ve  2 şişe gazlı içecek :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Şubat 06, 2017, 09:31:41 »
Arkadaslar 3 cm lik takoz koydurdum sorunum halloldu.
Bu arada amastorlerimin patlak oldugunu ve cin mali vera takili oldugunu soyledi amortisorcu japon mali tamirli elinde 2 sini 100tlden verip isicilik takoz ve sari takoz dedi ama 160 tl yapacagini soledi ama patlak degil neyse asil sorunumdan bahsediyim ;
Ilk ustama gittim amortisorleri soktu takoz koymak icin amartisorcuye yolladi maliyeti yaziyim
10 tl tempra toz korugu orjinalinin yerine tavsiye ederim
30 tl takoz ve takilmasi amorsitorcuden
60Tl kendi ustama verdim
Bi amostisor icin fazla degilmi iscilik parasi ankarada usta tavsiye edecek var mi

Amortisör sök tak kolay bir iş değildir, her yerde, herkes yapamaz. Risklidir. Ekseri olarak çiftinin değişimine 75-150 TL işçilik alırlar.Tabi değişim işçiyiğine başka kıvır zıvırlar da dahil oluyor ve ekseriyetle ekstra para almıyorlar. (İstanbul için.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 230000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Şubat 06, 2017, 14:41:58 »
merhaba sonunda yaptırdım beklentimin üstünde iyi oldu. 3 kişi arkada oturdu tümseklerden hızla geçtim en ufak bir sürtme olmadı. aracın duruşuda değişti. 2cm lik get lastik + işçilik  150 tl ye hallettim . ileride bir sorun yaratırmı bilmem ama şu an çok memnunum . 5 yıldır neden yaptırmadım diye kendime kızıyorum ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Şubat 06, 2017, 16:20:56 »
Benzeri uydurma eklemeler kesinlikle riskli uygulamalardır. Ayrıca araç yüksekliği süspansiyon özellikleri dahilinde helezon yaylar ile ilgili bir durumdur, amortisör standart boyda olduğu sürece. Aracın dış görüntüsü, ya da alt sürtme ile ilgili durumlar, yayda sönme olmadığı taktirde, araç-yol uyumsuzluğu, dolayısı ile yol fiziki yapısı kaynaklıdır. Keşke sürücüler genelde yeterli bilinçte olsa ve o kasisler hiç olmasa, çizgi, tabela yeterli olsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 230000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Şubat 06, 2017, 16:44:56 »
Benzeri uydurma eklemeler kesinlikle riskli uygulamalardır. Ayrıca araç yüksekliği süspansiyon özellikleri dahilinde helezon yaylar ile ilgili bir durumdur, amortisör standart boyda olduğu sürece. Aracın dış görüntüsü, ya da alt sürtme ile ilgili durumlar, yayda sönme olmadığı taktirde, araç-yol uyumsuzluğu, dolayısı ile yol fiziki yapısı kaynaklıdır. Keşke sürücüler genelde yeterli bilinçte olsa ve o kasisler hiç olmasa, çizgi, tabela yeterli olsa.

size katılıyorum ancak bu çok sinir bozucu bir durum yaylar yenilense bile sorun devam ediyor. bu sorunu yaşayan bilir . çok uzun zamandır araştırıyorum ve tek çözümü get lastik attırmak. yanlış bir yöntem orjinal liği bozuyor ama bu arabayı kullananların başka çaresi yok . ailenizle bir yere gidemiyorsunuz. arka sürekli lastiğe sürtüyor diken üstünde bir yolculuk yapmak tam bir eziyet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #26 : Şubat 06, 2017, 17:43:17 »
size katılıyorum ancak bu çok sinir bozucu bir durum yaylar yenilense bile sorun devam ediyor. bu sorunu yaşayan bilir . çok uzun zamandır araştırıyorum ve tek çözümü get lastik attırmak. yanlış bir yöntem orjinal liği bozuyor ama bu arabayı kullananların başka çaresi yok . ailenizle bir yere gidemiyorsunuz. arka sürekli lastiğe sürtüyor diken üstünde bir yolculuk yapmak tam bir eziyet.
Yayın esnemesi gereken noktada burkulması ona uygunsuz yükler bindirir. Yaylanması gereken nokrada zıplamaya yol açabilir, virajda bir çukur ya da tümsekte bu istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
Konuda geçen araçlardan daha yüksek araçların da altının sürttüğü oluyor maalesef, sorun araçlarda değil.
Daha önce kullandığım araç da Japon ae101 di, altı alçak olması ile bilinir. Altını sürtme ile ilgili çoğu zaman problem yaşamadım. Bu noktada yayların durumu ve aracın yükü önemli. Teknik klavuzda araç azami ağarlığına uymak gerekir.
Bunlardan çok daha alçak olan araca binmiştim (Triumph) dikkatli olmak gerekiyor tabi ama uygun kullanıldığında onda bile, aşırı bozuk yol değilse sorun olmuyor, kasise vs giriş stili de önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 158
  • 26 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 06, 2017, 20:02:32 »
merhaba sonunda yaptırdım beklentimin üstünde iyi oldu. 3 kişi arkada oturdu tümseklerden hızla geçtim en ufak bir sürtme olmadı. aracın duruşuda değişti. 2cm lik get lastik + işçilik  150 tl ye hallettim . ileride bir sorun yaratırmı bilmem ama şu an çok memnunum . 5 yıldır neden yaptırmadım diye kendime kızıyorum ..
  Amortisör sök tak kolay bir iş değildir, her yerde, herkes yapamaz. Risklidir. Ekseri olarak çiftinin değişimine 75-150 TL işçilik alırlar.Tabi değişim işçiyiğine başka kıvır zıvırlar da dahil oluyor ve ekseriyetle ekstra para almıyorlar. (İstanbul için.)
Sanirim gayet iyi bir fiyata yaptirmisim
Toz korugu 10tl
Amortisor cuye takoz icin 30 tl
Kendi ustama cikar tak 60tl iscilik
100Tlye mal oldu tesekkurler

Mesaj Birleştirildi: Şubat 06, 2017, 20:06:43
Fiyatin yuksek oldugunu dusunmustum tak cikar nedirki diye dusunmustum ama cok uygun yapmis isciliginde bi sikintim yok cok guvenir 2 kardes ankarada oturan varsa tavsiye ediyorum o zaman.
Bu arada 3 cm lik plastik takoz koydurdum gozle gorulur fark var ve kesinlikle surtme yok imkansiz zaten on ve arkalar esit duruyor eger bi zarar gorursem paylasirim
Corolla 1.3 terra 99- Seat Leon 1.4tsı 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 224000
  • Model Yılı: '00
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 08, 2017, 15:42:08 »
2000 e11 vvti corollam var. aldığımda arkaya 3 kişi oturunca sürtüyordu, meğer önceki sahibi çok yük taşımış,
monroe amortisör ve orjinal helezon ile değiştirdim, sorun çözüldü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #29 : Eylül 08, 2017, 17:35:39 »
Yük ve zaman ile özellikle helezon yaylar tansiyonunu yitiriyor. Arka bağımsız süspansiyonlarda nispeten yumuşak yay kullanımı da bunu kolaylaştırıyor, ayrıca sedan kasada bağajda dengesiz yük dağılımı olunca bu etki daha da artıyor.