0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhabalar 4 Ocak itibari ile Corolla 1.6 Advance aracımızı teslim aldık.İnternetten ve forumdan rodaj hakkında yazılanlara baktım ama yağ konusunda bir bilgi bulamadım.Youtube da oto seyir kanalında ilk 100-200 km de yağın değişiminin faydalı olabileceği söylenmekte ama bildiğim kadarıyla araca konan ilk yağ özel bir yağ bunu değiştirmek araca faydadan çok zarar vermez mi ?Kanalın yüklediği videounun linki : https://www.youtube.com/watch?v=Az2Uf30Om1A (link paylaşma konusunda sakınca yoktur sanırım varsa kaldırılabilir)Ayrıca rodajda iken normal sürüşten farklı olarak nelere dikkat etmemiz gereklidir?
Evet 1000 bakımına geleceğimiz söylendi ama yağ değişimi yapılıp yapılmayacağını bilmiyorum büyük ihtimallede yapılmaz ücretsiz bakım olduğundan.Teşekkür ederim bilgiler için
Hoca hiçbir özel muamele yapmadan normal şekilde sürün. İçindeki yağın 4 litresi serviste şuan 400 tl'ye yakın. Sakın kıymayın ona
1000 bakımında sadece yüzeysel kontroller yapılır, yağ vs değiştirilmez. Rodaj diye detaylı bir uygulama yok, kitapçıkta yazan 1-2 husus var onlara dikkat edin yeterli.
Hayırlı olsun.Araç kaç yaşında olursa olsun rodaja dikkat etmek gerekir. Bunu hareketli aksam ve parçalarının birbirine alışmasının yanında lastik, motor yağı, motor ısısı ve benzeri göstergelerin de araç için ideal hale gelmesi için gereklidir. Buna balata ve diskleri de ekleyebilirsiniz. Klasik rodajda amaç, herhangi bir sorunlu parça varsa bunun daha büyük sorunlara neden olmasını önlemeye çalışmaktır.İlk yağ diye bir uygulama vardır, marka, modele göre değişebilir.Motor tam ısınmadan (motor soğutma sıvısı değil) devir yükseltmemek, fren pedal-disk alışması için nispeten yumuşak frenlemeler yapmak, mümkün mertebe tüm vitesleri kullanmak, yüksek devire çıkmamak ( km ilerledikçe, kademe kademe), yağ, soputma sıvısı, lastik basıncı vb sık kontrol etmek iyi olur.
Hayır, rodaj yağı anlamında. Bazı özellikleri standart yağlardan farklıdır. İçindeki deterjan vs. Ayrıca ilk bir kaç bin km mümkün mertebe şehirlerarası yolda kullanmaya çalışın, rölanti devirleri yerine.
öncelikle hayırlı olsun; bende aracı yeni aldım. şuan 1600 km de. aracı ilk bin km sakin ve sabit devirde kullanılmasını öneriyor servis. bin km bakımında genel bir kontrol yapılıyor. yağ değişimi felen olmuyor. bin km den sonra değişik devirlerde kullanarak aracın motorunu açmaya başlarsın.