Gönderen Konu: Elektrikli Cam ile ilgili parça  (Okunma sayısı 2448 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
Elektrikli Cam ile ilgili parça
« : Şubat 10, 2009, 16:30:48 »
Merhabalar,
Aracım 1998 SW. Camlar  otomatik değildi  sonradan ön camları otomatik yaptırdım. Düğmelerini de orta  konsoldaki  el freninin yanına  koydurdum. Ancak amacım XLİ modellerinde  olan ön  cam  otomatik  düğmeleri  ve komple  kapı  tutamakları  bulup sanki  orjinalmiş  gibi  yapmak. Yani XLİ modellerinin  ön yolcu ve  sürücü  kapı kolları ve düğmelerini  bulup  kendi arcıma  takmak  bu  mümkün  olabilir  gibi  geliyor  bana  ama  sizlerin de fikirlerini almak istedim.

Bu parçalar nerelerden temin edilebilir. (2.el çıkma  olarak  çünkü orjinalleri  pahalıdır.)  Ve  tahmini olarak  ne  kadar  bir  rakama  temin  edilir.

Parçaları aşağıdaki resimlerde  daire  içine  aldım. Dediğim  gibi komple  kapı kolları ve  düğmeler  dahil.  ( resimler  alıntıdır.)

1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Toyota Club Türkiye

Elektrikli Cam ile ilgili parça
« : Şubat 10, 2009, 16:30:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Elektrikli Cam ile ilgili parça
« Yanıtla #1 : Şubat 10, 2009, 17:00:08 »
osman abi ben de çok istiyorum bu aklındaki düşünceyi, ama dediğin parça xli donanımda değil, xei donanımda var, bir de glie var ama glide şöför tarafında 4 kumanda var, arkalar da var.. ben sırf bu planım yüzünden otomatik cam bağlatmadım bile, bu parçayı bulayım ondan sonra otomatik cam olayına girerim diyerek.. ben bi ara ankarada sanayilere gidip çıkmacıları gezmeyi planlıyorum, bulursam mutlaka haber veririm
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Şubat 10, 2009, 17:22:13 »
Modelde hata  yapmış olabilirim. Valla Türkay  bey bulunduğum  yerde  bu tür  çıkmacılar  yok. Eğer  bakarda  haber  verirseniz  çok  sevinirim. Teşekkürler.. Birde bunları  ebay dan  falan  arasak  ne  diye  aratacağız  acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Şubat 10, 2009, 17:31:33 »
ebayden Window Control Switch şeklinde aratabilir ama ben arattım bulamadım, yok sanırım
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1993 corolla gli
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 10, 2009, 17:39:19 »
bulunduğunuz yer ankara ise bahsettiğiniz işlem zor değil
ankara hurdacılarda rahat bulurusunuz çokta pahalı olacağını sanmıyorum
sıkı bir pazarlık ve eskisini vermek şartıyla
Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz.
M.Kemal Atatürk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Şubat 10, 2009, 17:40:00 »
Ben bir ara Ankara ostim e sordum.İki kapı motorları,düğmeleri,kolçakları vs. 500 lira fiyat çektiler.Hadi ordan dedim.Ankara da olsam bizzat gidip,görüp çatır çatır pazarlıkla alırdım.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 10, 2009, 17:42:09 »
"corolla power window switch" şeklinde aratırsanız elektrikli düğmeleri bulabiliyorsunuz. Osman Bey'in fotoğrafta işaretediği kısmı aramak için "corolla interior door panel" anahtar kelimeleri (ve kombinasyonları) daha isabetli sonuç verebilir.
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 10, 2009, 17:55:27 »
Osman Bey, ebaY'de Power Switch Corolla şeklinde arama yaptırdığınızda 43 seçenek çıkıyor. İncelemenizde fayda var, belki içlerinden size uygun olanlar vardır. Linki aşağıda:

http://motors.shop.ebay.com/items/Parts-Accessories___W0QQ_nkwZPOWERQ20SWITCHQ20COROLLAQQ_fromfsbZQQ_trksidZm270Q2el1313QQ_odkwZcorollaQQ_osacatZPartsQ2dAccessories
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Şubat 10, 2009, 17:58:54 »
bağlantı yerleri bizim xllere olcak mı acaba? bizim vida yerleri o uzantıyı tutmaz gibi geliyor, komple kapı paneli almak gerekebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 10, 2009, 20:33:45 »
bağlantı yerleri bizim xllere olcak mı acaba? bizim vida yerleri o uzantıyı tutmaz gibi geliyor, komple kapı paneli almak gerekebilir

Türkay bey ben şöyle resimlere dikkat ettim vida  delikleri  aynı  gibi, cam düğmelerinin olduğu yer  uzantı  gibi  gözüküyo sadece. Hatta bekleyin biraz ben iki vida deliği arasını metre  ile  ölçüp  geleyim. Orjinalinde otomatik olan bir  arkadaş ta  bizim için ölçer ve buraya yazarsa olup olmayacağını  anlayabiliriz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 10, 2009, 20:42:00 »
Vallaha üşenmedim  ölçüp  geldim iki vida  deliğinin  tam  merkezlerinden  arasını  ölçtüm 16 cm. Dediğim  gibi elektrikli olan  arkadaşlardan  ricamız  artık onlarda  ölçebilirlerse baştan ya uğraşalım  yada hiç bulaşmayalım.

İlgilenen tüm arkadaşlara çok teşekkürler.

Ve anladığım kadarıyla bu tür  parçalar  Ankara'da daha  fazla bulunabiliyor. Forumdaki  değerli Ankaralı  arkadaşlar, yolu  sanayiye  düşenler bizim  için sorabilirseniz  bizleri  çok  memnun  edersiniz. Özellikle de toyotaclubtr.com üyesi olduğumuzu  söyleyiniz :)

Ebay konusunda yardımcı olan arkadaşlara  sizlerde teşekkür  ederim  ancak  baktım şimdi Ebayda ya  standart  kollar  var, yada  sadece açma  kapama  düğmeleri onlarda 4 lü  takım  halinde ve sadece  kapaklar,  komple  kollar  yok. Bu iş yine Ankara'dan bitecek anlaşılan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 10, 2009, 20:46:44 »
osman bey ben bi ara gitcem sanayiye ankaradayım şu an ama şu ara okuldan çıkaramıyorum aracımı, stikerım yok çıktığım an geri giremicem okula o yüzden çıkmıyorum :) ilk çıktığımda hurdacılara falan bakarım, kendim için de arıyorum zaten :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Şubat 11, 2009, 21:58:21 »
osman bey bugün çıktım biraz gezdim ankarada, hiç bir yer bilmediğim için çok çok çok zor oldu, saçma sapan dolaşırken "yıldız yedek parça sitesi" diye bir yer buldum ki aman allahım tam aradığım yer, onlarca çıkmacı dükkan aynı sitede toplanmış, aklın almayacağı bir görüntü, her tarafta araba parçaları, üst üste konmuş pert araçlar vs.. başladım toyotacılara bakmaya, bütün siteyi gezdim tek bir dükkanda buldum aradığımız parçayı, DS oto diye bir yer, en büyüğü oydu, fiyata 80 dedi tanesine, 160 dedi ön iki kapıya, 150ye bırakırım dedi, isterseniz numarasını verebilirim, kart aldım fakat aynı yeri bir daha nasıl bulurum hiç bilmiyorum, şans eseri buldum tamamen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 11, 2009, 22:34:56 »
Numarasını veriniz  alayım ben  yinede. Bu arada iki kapı  derken sadece benim bahsettiğim parçalar mı yoksa  komple  kapı iç döşemeleri ile  beraber mi ?  Bu çıkmalar  bu fiyatsa  servislerde  kaç  paradır  allah bilir.. Bu arada hiç vida yerlerini ölçme  şansınız  oldu mu ? Uyacak mı acaba.

Bu arada çok teşekkür  ederim. Sizi çok zahmete soktum.   :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 11, 2009, 22:47:13 »
sadece bahsettiğiniz parça osman bey, ben de fiyat fazla gelince komple kapı paneli mi diye sormuştum :)
buyrun numara; ds otomotiv, 0533 441 67 61 (kadir aslan) - 0532 266 69 07 (durmuş aslan) 0312 385 8080 (iş)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 134 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 11, 2009, 22:53:00 »
Teşekkür  ederim. Bende sitesini buldum. http://www.dsotomotiv.net/index.html

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 11, 2009, 22:59:42 »
Teşekkür  ederim. Bende sitesini buldum. http://www.dsotomotiv.net/index.html
ben çok sevdim o siteyi, orjinal parça, çıkma da olsa yan sanayiden daha iyi bence