0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2018 1.6 life aracımda atiker grand lpg sistemi var. Şehir içi 10 litre yakıyor 100 km'de. Şehirlerarası 130 km/s hız sabitleyici ile gidiyorum. Uzun yolda 10 litre yakıyor lpg de. Aslında uzun yolda 8 litre yakıyordu ama AFR ayarı yaptırdıktan sonra böyle oldu. Sizce normal midir?
Ben Şanlıurfa-Kocaeli arası gidip geliyorum. Hep otobanları kullanıyorum. AFR ayarı öncesi klima full açık şekilde 7 litre yaktığım da oldu (yaz aylarında), 8-8.5 litre yaktığım da. Ve o az yaktığım dönemde en az 4 kişi ve hep klimalı yolculuklardı. Hızım hep aynı. Otobanda 130 km/s. Ama şuan 2 kişi bagajda 2 valiz klima yok yük daha az ve 10 litreden az yakmıyor araç. AFR ayarının bu kadar etkşleyeceğini düşünmemiştim. Bir yolculuğumda 1200 km gidiş 1200 km dönüş yapıyorum ve toplamda AFR ayarı öncesi döneme göre 180 lira fazla lpg harcıyorum. Yani 2400 km'yi AFR ayarı öncesi ortalama 800 liraya yapıyordum. AFR ayarı sonrası 960 liraya yapıyorum. Bu da canımı sıktı. Acaba AFR ayarını yaptırdığım adamın üst devirleri yanlış ayarlama ihtimali var mıdır?Düzenleme : 1200 km yolu tek şoför bir günde ben gittiğim için 100-110 km/s bandında gitmem beni hem çok yorar ve sıkar. O yüzden 130 a sabitleyip gidiyorum. Aynı yolu transporter 1.9 tdi ile gittim geldim bir defasında o araç full yüklü idi dönüşte ve ailem vardı 6 kişi ona rağmen 2400 km yolda 1000 lira mazot yaktı klimalı şekilde.
2018 Corolla 1.6 manuel aracımda BRC platinium LPG sistemi ile sakın kullanimda şehir içi 10 litre LPG yakıyor. Araç 18 bin km'de. 2006 Corolla hb aracımin yakıt değerleri daha iyiydi. Uzun yola çıkamadık malum yasaklar. Yağ 0w20 Shell, LPG filtresi yeni değişti.
Selamlar, LPG icin 3 depo ile test ettim. 36litre, 36.50litre, 36.40 litre gaz aldı. 388km, 391km, 390km yol yaptım. Sabah işe gidiş geliş, sabahları nispeten akıcı trafik klima açık 2 kişi. Akşam iş dönüşü sıkışık trafik, 2 kişi klima açık. Kartal-uskudar güzergahı.Gazı aynı pompadan opetten aldim. Ortalama 9.4 litre, çok iyi rakam. Fakat LPG fiyatlarida benzinle yarışır oldu, ne kadar tasarruf ediyorum, bilemiyorum. Ama depoyu LPG ile fulleyip 150 lira verince psikolojik olarak rahatlama geliyor.Arac üzerinde brc platinyum takılı, montaj candan da yapıldı.
Hocam. Baska gaz firmalari denediniz mi? Bp auto gas daha fazla gidiyor gibi geldi. Psikolojik de olabilir sehir ici deneyemedim ama sehirler arasi 570 km gitti sizde veriler sehirler arasi nasil. Birde bp gaz deneyip paylasir misiniz
Kaç lt ile 570 km yol aldınız onu yazınki değerlendirme doğru olsun,önemli olan tüketilen lt miktarı ve ortalama hız kaç km/h onuda yazarsanız daha etkili olur.
Arac 2015 toyota corolla 1.6 mds37,5 litre aliyor sanirim depo bir depo ile gitti. Afyon- alanya alanya side, side alanya yaptim. Alanya da yan son yapiyordu biter diye o vakit aldim. 90-100 km hizla gitmisimdir. Antalya- alanya guzergahi 70-80 civari eds uyarisi vardı.
Lpg li olduk diyelim, hala 0w20 kullanmaya devam ediyoruz. Herhangi bir sorun yok. Eneos 0w20 idi, kullanınca farkı anlarsınız. Tavsiye ederim
hocam benim aracım da e18 Corolla. LPG ayarını kendiniz nasıl yapıyorsunuz. Son ayardan sonra 230 km de 26 litre yaktı. Şehir içi sakin kullanım. Çok fazla bir değer. Arac 2015 toyota corolla 1.6 mds37,5 litre aliyor sanirim depo bir depo ile gitti. Afyon- alanya alanya side, side alanya yaptim. Alanya da yan son yapiyordu biter diye o vakit aldim. 90-100 km hizla gitmisimdir. Antalya- alanya guzergahi 70-80 civari eds uyarisi vardı.
Merhaba arkadaşlar, aracım corolla 1.6 2014 manuel ekranda yakıt değeri 9.6-9.7 olarak gösteriyor araç lpgli, ekran benzin değerlerini mi alıyor sadece yoksa lpg de binerken de değer alıyor mu?