0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bugün 2016 model Corolla aracımı 1000 km. kontrolü için servise götürdüm. Sol sileceğin ( 650 mm./ uzun olan ) titreyerek çalıştığını beyan ederek silecek süpürgeleri yeni olduğuna göre silecek motorunda bir sorun olabilir mi diye sordum. Serviste yapılan incelemede titremeye bir açıklama bulunamadı. Bayağı bir tetkik sonucunda servisteki diğer Corolla' ları hatta teslime hazır bekleyen Corolla' ları kontrol ettiklerini, hepsinin uzun sileceklerinin titreyerek çalıştığını belirlediklerini söylediler. Anlaşılan yapacak birşey yokmuş.Acaba silecek boyunun gereğinden fazla uzun olarak tasarlandığı yani imalat ya da tasarım hatası olduğu sonucuna varabilir miyiz? Silecekler 650 ve 350mm. yerine 600 ve 400mm. ya da 550 ve 450mm. veya aynı ölçülerde muz tipi olsa daha mı uygun olurdu?
Sizin düzgün çalışmıyor dediğiniz şey sol silecek tam göz hizasına geldğinde eğer gözünüzle takip ederseniz sol tarafa yaslanmaya giderken silecek,lastiğinin bir miktar titrediğini görürsünüz.Böyle bir şeymi sizin bahsettiğiniz durum!
Bu herkeste varki zaten!Yok diyenlerde bugüne kadar dikkatli bakmadıkları için göremiyorlar!Göz yanılgısından başka birşey değil.Benim aracımda da var mesela.Gözümüz araç hareket halindeyken oraya odaklanmıyor çünkü.eğer yoldan gözünüzü biraz ayırıp oraya odaklarsanız bunun tüm araçlarda olduğunu anlarsınız özellikle muz tipi sileceği olan araçlarda çoktur bu.Benim eski aracımda da vardı.Arkadaşlarımın farklı marka bir çok aracında da gözlemledim bunu.Yani bir sorun değil bu.Ama atlamalı silmeye başladıysa iş değişir tabiki!