Gönderen Konu: 2016 model corolla silecek düzgün çalışmyor.  (Okunma sayısı 1669 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 400
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
2016 model corolla silecek düzgün çalışmyor.
« : Ocak 09, 2017, 21:41:41 »
Bugün 2016 model Corolla aracımı 1000 km. kontrolü için servise götürdüm. Sol sileceğin ( 650 mm./ uzun olan ) titreyerek çalıştığını beyan ederek    silecek süpürgeleri yeni olduğuna göre silecek motorunda bir sorun olabilir mi diye sordum.  Serviste yapılan incelemede titremeye bir açıklama bulunamadı. Bayağı bir tetkik sonucunda servisteki diğer Corolla' ları hatta teslime hazır bekleyen Corolla' ları kontrol ettiklerini, hepsinin uzun sileceklerinin titreyerek çalıştığını belirlediklerini söylediler. Anlaşılan yapacak birşey yokmuş.
Acaba silecek boyunun gereğinden fazla uzun olarak tasarlandığı yani imalat ya da tasarım hatası olduğu sonucuna varabilir miyiz? Silecekler 650 ve 350mm. yerine 600 ve 400mm. ya da 550 ve 450mm.  veya aynı ölçülerde muz tipi olsa daha mı uygun olurdu?

Toyota Club Türkiye

2016 model corolla silecek düzgün çalışmyor.
« : Ocak 09, 2017, 21:41:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: 2016 model corolla silecek düzgün çalışmyor.
« Yanıtla #1 : Ocak 09, 2017, 23:35:41 »
Bugün 2016 model Corolla aracımı 1000 km. kontrolü için servise götürdüm. Sol sileceğin ( 650 mm./ uzun olan ) titreyerek çalıştığını beyan ederek    silecek süpürgeleri yeni olduğuna göre silecek motorunda bir sorun olabilir mi diye sordum.  Serviste yapılan incelemede titremeye bir açıklama bulunamadı. Bayağı bir tetkik sonucunda servisteki diğer Corolla' ları hatta teslime hazır bekleyen Corolla' ları kontrol ettiklerini, hepsinin uzun sileceklerinin titreyerek çalıştığını belirlediklerini söylediler. Anlaşılan yapacak birşey yokmuş.
Acaba silecek boyunun gereğinden fazla uzun olarak tasarlandığı yani imalat ya da tasarım hatası olduğu sonucuna varabilir miyiz? Silecekler 650 ve 350mm. yerine 600 ve 400mm. ya da 550 ve 450mm.  veya aynı ölçülerde muz tipi olsa daha mı uygun olurdu?

Muhtemel malzeme kalitesinden kaynaklı benim düşüncem. Camınıza yagmur suyu kaydırıcı ve ilave kaliteli cam suyu koyun. Misal sonax konsantre cam suyu gibi. Birde öyle gözlemleyin. Yada sizin düşüncenizle 10 tl civarı ucun 600mm silecek alıp deneyebilirsiniz yada daha ufağını.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 09, 2017, 23:42:13 »
Sizin düzgün çalışmıyor dediğiniz şey sol silecek tam göz hizasına geldğinde eğer gözünüzle takip ederseniz sol tarafa yaslanmaya giderken silecek,lastiğinin bir miktar titrediğini görürsünüz.
Böyle bir şeymi sizin bahsettiğiniz durum!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 09, 2017, 23:44:53 »
Sizin düzgün çalışmıyor dediğiniz şey sol silecek tam göz hizasına geldğinde eğer gözünüzle takip ederseniz sol tarafa yaslanmaya giderken silecek,lastiğinin bir miktar titrediğini görürsünüz.
Böyle bir şeymi sizin bahsettiğiniz durum!

Bu dediğiniz ben de var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 09, 2017, 23:52:39 »
Bu herkeste varki zaten!
Yok diyenlerde bugüne kadar dikkatli bakmadıkları için göremiyorlar!
Göz yanılgısından başka birşey değil.Benim aracımda da var mesela.
Gözümüz araç hareket halindeyken oraya odaklanmıyor çünkü.eğer yoldan gözünüzü biraz ayırıp oraya odaklarsanız bunun tüm araçlarda olduğunu anlarsınız özellikle muz tipi sileceği olan araçlarda çoktur bu.

Benim eski aracımda da vardı.Arkadaşlarımın farklı marka bir çok aracında da gözlemledim bunu.
Yani bir sorun değil bu.Ama atlamalı silmeye başladıysa iş değişir tabiki!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 400
  • Model Yılı: '16
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2017, 23:59:24 »
Bu herkeste varki zaten!
Yok diyenlerde bugüne kadar dikkatli bakmadıkları için göremiyorlar!
Göz yanılgısından başka birşey değil.Benim aracımda da var mesela.
Gözümüz araç hareket halindeyken oraya odaklanmıyor çünkü.eğer yoldan gözünüzü biraz ayırıp oraya odaklarsanız bunun tüm araçlarda olduğunu anlarsınız özellikle muz tipi sileceği olan araçlarda çoktur bu.

Benim eski aracımda da vardı.Arkadaşlarımın farklı marka bir çok aracında da gözlemledim bunu.
Yani bir sorun değil bu.Ama atlamalı silmeye başladıysa iş değişir tabiki!

Evet,aynen sola dayanmak üzereyken alt ucu titriyor. Bu 12. arabam, hiç böyle birşey farketmemiştim. Umarım dediğniz gibidir.