Gönderen Konu: Yazıcı Tavsiyesi-Çok Amaçlı!  (Okunma sayısı 4242 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '14
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
Yazıcı Tavsiyesi-Çok Amaçlı!
« : Ocak 08, 2017, 21:12:22 »
Arkadaşlar uzun süredir ev içinde kullanacağım iyi bir yazıcı arıyorum.
Hem çocukların resimlerini kaliteli çıktı almak istiyorum hemde fotokopi-tarayıcı-yazıcı olarak kullanıcam.
Wifi özelliği ilave bir artı tabiki.
Faks önemli değil benim için.

http://www.vatanbilgisayar.com/epson-l655-fotokopi-tarayici-faks-wifi-murekkep-tankli-yazici-c11ce71401-.html

Bu linkteki ürünü ve mürekkep püskürtmeli yazıcıları bir hayli araştırdım.

Epson markası ise yazıcı konusunda üst sınıf bir marka.
Lakin bugün epson l655 modelini ciddi olarak incelemek için gittim ancak malzeme ve kasa plastiği gerçekten benim şu anda 7 yıldır kullandığım HP kartuşlu modelini aratır düzeyde geldi.
Ancak araştırmalarımda hiç bunlardan bahsedilmediği için yadırgamışta olabilirim.
Görevlide sanki abi plastiğine ne bakıyosun yaZım kalitesine bal sen diyip durdu!

Ancak kağıt haznesini ben geri çektim elimle geri yerine itekleyemedim.
Sonra kendiside 3-4 kez uğraştı yine takamadı.haznesi 80-100 kağıt filan alıyordu.

Renkli Lazer yazıcılarıda araştırdım ancak kartuş fiyatları 4 renk için yeni bir yazıcı fiyatına nerdeyse.
Mürekkepli yazıcılarda ise yeni mürekkep 4 renk için toplasanız 200 tl ve 7000-10000 sayfa çıktı veriyor.

Sizin öneriniz ne olurdu?
Canon-Hp-Oki-Brother hepsine baktım ama içime bir tek bu model sindi hemde işletme maliyeti çok düşük.
Ancak plastik aksam kalitesi evlere şenlik.her çatır çutur.görende fransız arabası sanacak  :rofl:
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Toyota Club Türkiye

Yazıcı Tavsiyesi-Çok Amaçlı!
« : Ocak 08, 2017, 21:12:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
Ynt: Yazıcı Tavsiyesi-Çok Amaçlı!
« Yanıtla #1 : Ocak 08, 2017, 21:20:01 »
Oki ve Brother pek tavsiye edilmez.

Ben uzun yıllardır Samsung SCX-4300 serisini kullanıyorum. 3 defa dolum yaptırdım. 4.yü yaptırana kadar herhalde fakülteden mezun olurum gibime geliyo :D Senin isteklerini renkli olmadığı için karşılayamıyor malesef.

Linkteki ürün mürekkepli yazıcılara olan tüm eleştirilerime cevap olmuş. Zira lazere geçmeden önceki Hp renkli yazıcımın kartuşları sık sık kullanılmadığı için donuyordu ve en lazım olduğu zamanda yolda kalıyoduk. Canon yazıcıları da çok iyi bana göre. Bir de bunun fiyatı bana biraz fazla gibi geldi
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 08, 2017, 21:35:28 »
Murekkepli yazicilar 7000-10000 mi cikariyor? Emin misiniz?

Ben epson kullaniyorum. Tarayici fotokopi yazici kullaniyorum. Yanina yedek kartus talikabiliyor. Biraz yavaslar. Yani yavas baski yapiyorlar. Kalite ise fena degil. Orjinal olmayan kartus takilabiliyor.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 08, 2017, 21:45:47 »
Epson iyidir, püskürtme kafası diğerlerine göre daha sağlam ve kaliteli.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 117000
  • Model Yılı: '15
  • 371 kere teşekkür etti
  • 132 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 08, 2017, 23:23:57 »
Abi eczanede yaklasık 3-4 yıldır kullandığımız hp laserjet m1120 mfp modelinden memnunuz. Toneri kendiniz değiştirebiliyorsunuz. Orijinal olmayanlari da takabiliyorsunuz. Fotokopi ve tarayıcı özelliği de mevcut. Tabi şimdi ust modelleri mevcut. Bizim kullandığımız renkli değil 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 09, 2017, 07:42:48 »
Murekkepli yazicilar 7000-10000 mi cikariyor? Emin misiniz?

Ben epson kullaniyorum. Tarayici fotokopi yazici kullaniyorum. Yanina yedek kartus talikabiliyor. Biraz yavaslar. Yani yavas baski yapiyorlar. Kalite ise fena degil. Orjinal olmayan kartus takilabiliyor.

Mahmut bey epsonun hem kendi sitesinde hemde Vatan bilgisayardaki görevliler toplamda aynı mürekkeplerle bu kadar sayfa 7000-10000 çıktı arası alırsınız dediler ancak bu rakamlar bence hiç inandırıcı gelmiyor bana!

Birde bu kağıt besleme haznesi çok uyduruk geldi bana,yani her an elimde kalacak hissi uyandırıyor.
sikayetvar.com da bile servis politikası ve çok çabuk oluşan arızalardan şikayetler dolu!
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '11
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2017, 08:59:31 »
s/b deseydiniz efsane brother ürünleri vardı. işletme maliyeti çok Ucuz ve tonerini kendiniz bile doldurabilirsiniz.
renkli olarak ise almadan önce baskı hızından ziyade kaliteli renkli fotoğraf almak istiyorsanız,marka belirlemeden önce bir kaç fotoğrafçıya sorulabilir.
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2017, 10:47:42 »
s/b deseydiniz efsane brother ürünleri vardı. işletme maliyeti çok Ucuz ve tonerini kendiniz bile doldurabilirsiniz.
renkli olarak ise almadan önce baskı hızından ziyade kaliteli renkli fotoğraf almak istiyorsanız,marka belirlemeden önce bir kaç fotoğrafçıya sorulabilir.

Talat zaten iki tane fotoğrafçı ile konuştum.Eskiden epson kullandıklarını ancak profosyonel anlamda bu işi yaptıklarından dolayı artık Canon'un ciddi anlamdaki makinelerine geçiş yapmışlar.(dev makineler yani 150 cm gibi boyları var cihazların)

Kartuş dolumundan ziyade orjinal ancak dolum maliyeti ucuz olan sistem lazer ve tonerliden ziyade mürekkepli sistemler olduğunu düşünüyorum.
Zira dolum yaptırmak hem yazıcı hemde çıktı kalitesini bozuyor zamanla.

Zaten sadece ev içinde fotoğraf için düşünüyorsanız bir yazıcı Epson L850 modeli 6 renkli olduğu için çok ideal ve bir çok fotoğrafçı bu modelle ekmek parasını kazanıyormuş!Dublex özelliği el ile olması ve sadece word yada power point çıktıları için doğru seçim değil.Çünkü üretim amacı fotoğraf basmak.
Ancak benim için 1.öncelik Dublex baski(yani okuyacağım makale ve dergi çıktılarını çift taraflı olarak otomatik basabilmesi ve ikinci öncelik resimler geliyor)

Benim düşündüğüm modelde Epson L655 ve 4 renkli.daha çok ev kullanıcıları ve ofis işleri için olan bir model!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 11, 2017, 09:46:48 »
ev için şu an piyasada alınabilir hesaplı bir ürün olarak hp 4675 modelini öneririm, bir lazer değil ancak düşük kartuş maliyeti ve her türlü baskı, tarama, fotokopi vs. yapabilmesi, wifi v.b. özellikleri nedeniyle alınabilir ürün, bende daha önce yine hp 6500 vardı uzun süre kullandım, şimdi bu ürüne geçtim ve çok memnunum
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 12, 2017, 16:11:21 »
Arkadaşlar yazıcı ile ilgili son kararımı verdim ve bugün öğlen arası satın aldım kısmetse Cumartesi teslim edilecek.Türkiye distribitörü olan firmanın elinde bunlardan sadece 2 adet kapalı kutu kalmıştı.

Öncelikle ihtiyaçlarımı tekrardan gözden geçirmek zorunda kaldım çünkü her ilave özellikte fiyatlar maşallah dolar ve euro kuruna göre fırlıyor.

Ev içinde resim bastırmayı çok istiyordum ancak gördümki,bu resimlerin kalitesi iyi olsa bile bir fotoğrafçı çıktısı gibi değil.özellikle farklı markaların fotoğraf basan yazıcılarını inceledim genellikle hep Yeşil renkler biraz sıkıntılı.İyisimi herkes işini yapsın dedim ve resim çıktılarını fotoğraftaçılardan halletmeye karar verdim.

Fax ile hiç işim yok.
Tarayıcı ve fotokopi kısmı ise işyerindeki yazıcıdan halledeyim diye düşündüm.Çünkü ev içinde buna çok ihtiyacım olmayacak.

Ancak olmazsa olmazlarım;
1-Dublex Otomatik ve Hızlı Yazması
2-Wifi ile İphone ve İpad Üzerinden Çıktı Alabilmem
3-Renkli Yazıcı olması
4-Mürekkep veya Toner Dolumunun-Muadil toner olayının fiyatının uygun olmasıydı.

Tekrar değerlendirme yaptığımda Epson L655 Mürekkepli yazıcının fiyatı konuyu açtığım gün 1942 tl iken şu anda 2062 tl'ye yükseldi.Ancak mürekkep maliyeti çok uygun fiyatlı olmasına rağmen hem 3-4 günde bir çıktı alma zorunluluğu(yoksa mürekkep püskürtme uçları donuyor ve alkol ile yakılarak düzeltiliyormuş sonrada garanti dışı kalıyor tabiki) ve evde bazen belli bir süre bulunmayışım,fiyatının pahalı olması beni bu tip yazıcılardan uzaklaştırdı.
Mürekkepli olarak daha uygunları var ancak benim için vazgeçilmez olan özelliklerin biri veya ikis eksik olunca onlarıda eledim.

Hem Vatan Bilgisayar hem de Hepsiburada üzerinden baktığımda bu özelliklerin toplandığı iki tane yazıcı kalıyordu karşıma.

Brother 3150CD,Brother 3170CDW ve matbaalar için olan bir model kaldı.Bu model sadece hepsiburada sitesi üzerinde çıktı ve Türkiyede hiç bir sitede şu anda bulamadım,bulduklarımında fiyatları uçuktu.
Brother,Japon üretimi olan bir marka ve muadil renkli kartuşları bile 75-80 tl arası olan bir marka.
Hatta bitmeyen kartus sitesinde 51-60 tl arası bile kendi üretimleri olan tonerler var.
Ayrıca toner değişimi sonrasında Dram veya Chip değişimine gerek yok.
Hp ve Canona göre dezavantajı ise Toner dolumu yok.Toneri direkt çöpe atıyorsunuz.Ya orjinalini alacaksınız yada muadil kartuşu alacaksınız.
Brother 3150CD modelinde dakikada yazma hızı biraz daha düşük,wifi yok ve lcd ekranında ufak tefek fark var o kadar.
3150CD modelinde 18ppm yazdırma hızı varken,3170CDW modelinde 22ppm yazdırma hızı var.
3170 modelinde kablosuz olarak evde yada ofiste çıktı alma imkanıda var.
Hepsiburada temin ettiği yer zaten sitelerinde yazıyordu ve aradığımda Ankarada bir toptancı çıktı.Depo gibi bir yer yani.
Buradan Brother 3170CDW modelini 1039 tl ye satın aldım kredi kartına 6 taksit olarak.

Brotherlaeın renkli lazer yazıcılarında güzel bir nokta var.
Dakikada Siyah beyaz ve renkli baskı sayısı hızı birbiri ile aynı.
Yardımcı olan herkese teşekkür ederim ve yazıcı almayı düşünenlere umarım yol  gösterici olur bu konu!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ocak 12, 2017, 18:02:45 »

Ayrıca toner değişimi sonrasında Dram veya Chip değişimine gerek yok.

Bu nasıl oluyor abi hiç mi değişmiyor dram? Benim kullandığım hp 2-3 toner bitiminde dram değişmesi gerekiyormuş. Biraz can sıkıcı gerçekten, çünkü vaktim yoktu değiştirmedim son defada silik yazma ve kalite düşüklüğü bariz belli oluyor maalesef. O fiyata göre özellikler şu anki kura bakıldığında gayet makulmuş gerçekten. Güle güle kullanın abi hayırlı olsun şimdiden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 506 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2017, 20:45:42 »
Yunus Emre Brother yazıcılarda Toner dolumu çok önerilen bir işlem değilmiş.
Dolum daha çok Hp,Canon,Epsonlarda mevcut gibi biliyorum.Tabi her dolumda yada 2-3 dolumda bir dram değişmek zorunda kalınıyor.Bu markaların dramlarıda pahalı oluyor genelde ve sonrasında chip resetleme denen sorun oluşabiliyormuş.
Brother'da böyle bir sorun okumadım.Muadil toner alımında üzerindeki dram,yeni toner ile değişmiş oluyor!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2017, 20:57:55 »
Anladım şimdı hatırladım ben de muadil toner almıştım son 2 seferdir. Dram içinde oluyor doğru. 25 tl idi 6 ay öncesinde. Şu aralar yine değiştirmem gerekiyor. E reçete sistemine geçildiğinden beri kağıt sarfiyatımız ciddi oranda azaldı.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2017, 22:01:14 »
Arkadaşa yanlışlıkla Epson L310 aldık, scanner ve fotokopi özelliği yokmuş. İsteyen olursa iyi bir fiyata bırakabiliriz, 2-3 sayfa mı ne basıldı :)

Yanında iki tane fazladan siyah mürekkep de var, 12bin sayfa ediyormuş toplam.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 371 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ocak 13, 2017, 11:58:17 »
Arkadaşa yanlışlıkla Epson L310 aldık, scanner ve fotokopi özelliği yokmuş. İsteyen olursa iyi bir fiyata bırakabiliriz, 2-3 sayfa mı ne basıldı :)

Yanında iki tane fazladan siyah mürekkep de var, 12bin sayfa ediyormuş toplam.

Tarayıcı önemli değil de fotokopi olsa alırdım. Çünkü fotokopi lazım oluyor bize. İsteyen olursa çevremden özelden mesaj atarım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 13, 2017, 12:13:48 »
  Ev için renkli yazıcı alınacaksa mürekkep püskürtmeli olmalı. İkinci olarak da EPSON markasını senelerdir kullanıyorum, baskı kalitesi sıkıntısı veya arıza yaşamadım. Şu an evde ikinci epson var. 2007-2012 arası kullundığım cihazı ben akıllılık yapıp bozdum. Hiç ellemesem hala kullanıyordum. Velhasıl, yaklaşık 2,5 senedir ikinci epson evde. Fotokopi, fax özelliği var. Fotoğrafta da başarılı. Tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 72000
  • Model Yılı: '13
  • 45 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 13, 2017, 12:28:23 »
Ben 1. Sınıf okuttuğum için canon mg serisi wifili dolan kartuş sistemini kullanıyorum. Baskı hızı yavaş ama fiyatına göre bence mükemmel. Sürekli renkli çıktı alıyorum ve çıktının tanesi bana 2 kuruşa geliyor.
Azrail son noktayı koyana kadar, virgülle yaşamaya devam.