Gönderen Konu: E110 1.6 EFI için antifiriz seçimi?  (Okunma sayısı 1554 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
E110 1.6 EFI için antifiriz seçimi?
« : Ocak 05, 2017, 08:48:45 »
Bu haftasonu yaşadığım yerde hava sıcaklığının -20 derecelere gerileyeceği bekleniyor..Daha önce soğutma suyunu ölçtürdüğüm de -20 derece çıkmıştı...

Açıkçası  hava sıcaklığının bu kadar düşeceğini ummadığımdan önemsemedim;ama bu haftasonu için içten içe  radyatörde ki suyun dnmasından  tırsıyorum; donarsa başıma bir sürü sıkıntı çıkartabilir....

açıkçası kendim radyatörden bir miktar antifiriz takviyesi yapmak istiyorum   ama hangi renk? hangi marka? yada farkeder mi?

A101 yada BİM gibi marketlerde kiler işim görür mü??
eski corollacı yeni Hondacı

Toyota Club Türkiye

E110 1.6 EFI için antifiriz seçimi?
« : Ocak 05, 2017, 08:48:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: E110 1.6 EFI için antifiriz seçimi?
« Yanıtla #1 : Ocak 05, 2017, 09:39:50 »
En etkilisi pembe olanı diye biliyorum. Ama mavi olanlarda iş görür.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 177000
  • Model Yılı: '99
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 17, 2017, 15:13:25 »
Kitapçığa göre 4A-FE motor için Etilen Glikol tip antifiriz gerektiği yazıyor.

Kitapçıktan;

Alkol Glikol tip antifirizde benim kullandığım ve soğuk havalarda çok memnun kaldığım;

1999 Corolla 1.6 4A-FE , Terra Special , AC , ABS , Çift Airbag

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 17, 2017, 15:42:29 »
Motorunuz soğuk iken radyatör kapağınızı açın içindeki su hangi renk kontrol edin  yeşil veya  kırmızı dır yanlış bilmiyorsam sizin aracınızda yeşil kullanılıyor VVT-İ ler de kırmızıya geçildi .Benzinliklerden hangi renkse ona göre 3 litre antifiriz alın birçok benzinlik yağ ve suyu ücretsiz değiştiriyor tabi kendilerinden almak kaydı ile marketinden antifrizi alın servisinde de ücretsiz değişimini yaptırın .Bu en kolay yol .

Değişimi kendiniz yapmak isterseniz radyatörün alt tarafından vanası var .Motor soğuk iken ve düz bir zeminde iken altına bir kap koymak sureti ile eski suyu boşaltın içini temizlemek adına normal su ile 1-2 defa doldur boşalt yapın .Akabinde tapayı iyice sıkarak kapatın ama kırmayın dikkat edin alırken hazır karıştırılmış antifiriz bidonlarından alın -45 oluyor genelde 3 litre koyun yetmez ise az bir gerekebilir su olarak kaynamış soğumuş su koyun veya saf su alın onu ekleyin radyatör kapağı açık şekilde aracı çalıştırın sistemin havası gidene kadar bir süre çalıştırın hava varsa hava sistem kendi alacaktır devridaimden sonra su seviyesi azcık düşer ise eksildiği kadar tamamlayın radyatör kapağınızı yerine takın 1-2 gün sonra tekrar su seviyesini kontrol edin .Varsa eksilen tamamlarsınız
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "