Gönderen Konu: Havlupan(kalorifer peteği) montajı hk  (Okunma sayısı 2846 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 401 kere teşekkür edildi
Havlupan(kalorifer peteği) montajı hk
« : Ocak 04, 2017, 21:30:37 »
Evde benden önce oturan kişi banyodaki havlupanı(radyatörü) sökmüş. Telefonda neden söktüğünü sordum, bir arızası mı var dedim. Kurutma makinesi olduğundan söktüm, hiç bir sorunu yok taktırabilirsiniz dedi.Neden olduğunu anlamadım ancak ameliyat olmuş, o sebeple çok detaylı sormadım.

Elimden biraz iş gelir ben monte edebilirim normalde ancak ne yaptıysam başaramadım. Civata bir tur dönüyor sıkılaşıyor, biraz daha çevirince atıyor ve boşa dönüyor. Acaba ağızları mı bozuldu dedim su girişine başka bir civata denedim. Çok rahat oldu. Radyatördeki civatanın ağzı mı bozuk dedim onu deneyecek birşey bulamadım ama iki giriş var. Biri bozuk olsa diğer olur diye düşünüyorum.

Yarın tesisatçı çağıracağım ama akşam akşam sinir oldum >:(
Acaba bi püf noktası var da ben mi gözden kaçırıyorum.. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.. resimleri ekledim..

2017 C-HR Hybrid Diamond

Toyota Club Türkiye

Havlupan(kalorifer peteği) montajı hk
« : Ocak 04, 2017, 21:30:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 425 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
Ynt: Havlupan(kalorifer peteği) montajı hk
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2017, 21:52:27 »
Eger civatanin biri tutuyor digeri tutmuyorsa civatanin dis kapmistir, yani civata bozuktur. Civata dediginiz 2. Resimdeki dişi mi?
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2017, 21:56:49 »
Borunun üzerindeki rekor diş sıyırmış olabilir anahtarla sıkarken elinizle biraz rekora destek verdinizmi? Bakıra benzer pirinç malzemeden üretiliyor. 2 girişinde bağlanması lazım dolaşım yapmaz ise panelden su damlar ayrıca hava yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 35
  • Model Yılı: '15
  • 4 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2017, 22:06:13 »
Dis siyirmistir buyuk ihtimal. Kendirle ve teflon bantla tekrar deneyin.  Baska civata deneyin. Boruyu kesmeden yapabilirseniz iyi olur. Kolay gelsin.
-KARABÜK ÜNİVERSİTELİ TRABZONSPORLULAR-
-CEVAP YAZARKEN ALINTI YAPINIZ-

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2017, 22:12:38 »
Eger civatanin biri tutuyor digeri tutmuyorsa civatanin dis kapmistir, yani civata bozuktur. Civata dediginiz 2. Resimdeki dişi mi?
evet ama civata radyatöre entegre civata bozuksa komple radyatörü değiştirmem gerekiyor.. Bir de giriş ve çıkış olmak üzere iki bağlantı yeri var.. her ikisinin de civatasının ağzı bozuk olma ihtimalibiraz zor.. eğer benden önceki adam birşeyler yapmadıysa..

Borunun üzerindeki rekor diş sıyırmış olabilir anahtarla sıkarken elinizle biraz rekora destek verdinizmi? Bakıra benzer pirinç malzemeden üretiliyor. 2 girişinde bağlanması lazım dolaşım yapmaz ise panelden su damlar ayrıca hava yapar.
evet hem destek verdim hem de farklı açılarla denedim belki tam denk gelmiyodur diye ama hiç bir şekilde olmadı..

Dis siyirmistir buyuk ihtimal. Kendirle ve teflon bantla tekrar deneyin.  Baska civata deneyin. Boruyu kesmeden yapabilirseniz iyi olur. Kolay gelsin.
kendirle de denedim olmadı. iki giriş var ikisinin de diş sıyırma ihtimali düşük, tabi benden önce evde oturan kişi birşeyler yapmadıysa.. başka civata deneyemem çünkü radyatöre sabit..

teşekkür ederim herkese yarın gelsin bakalım tesisatçı ne diyecek merak ediyorum :)
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2017, 22:22:55 »
Evde benden önce oturan kişi banyodaki havlupanı(radyatörü) sökmüş. Telefonda neden söktüğünü sordum, bir arızası mı var dedim. Kurutma makinesi olduğundan söktüm, hiç bir sorunu yok taktırabilirsiniz dedi.Neden olduğunu anlamadım ancak ameliyat olmuş, o sebeple çok detaylı sormadım.

Elimden biraz iş gelir ben monte edebilirim normalde ancak ne yaptıysam başaramadım. Civata bir tur dönüyor sıkılaşıyor, biraz daha çevirince atıyor ve boşa dönüyor. Acaba ağızları mı bozuldu dedim su girişine başka bir civata denedim. Çok rahat oldu. Radyatördeki civatanın ağzı mı bozuk dedim onu deneyecek birşey bulamadım ama iki giriş var. Biri bozuk olsa diğer olur diye düşünüyorum.

Yarın tesisatçı çağıracağım ama akşam akşam sinir oldum >:(
Acaba bi püf noktası var da ben mi gözden kaçırıyorum.. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.. resimleri ekledim..
Eger var ise elinizde bos bir vana ile alistirma yapin ben lk tutan dis siyirmis olabilir duzelme ihtimali yuksek havlupana entegre olan bolumun icerisinde alyan ile sokmek icin baglanti olmasi lazim yani haricen degisebilir komple degistirmeye gerek yok

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 156 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2017, 22:33:09 »
havlupana entegre olan bolumun icerisinde alyan ile sokmek icin baglanti olmasi lazim yani haricen degisebilir komple degistirmeye gerek yok

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

evet yazdıktan sonra farkettim sanırım o bağlantı komple sökülebiliyor sanırım ama gidip yenisini almam lazım dışardan.. yarın ola hayrola..
2017 C-HR Hybrid Diamond