Mazda 3 aracıma yaptıklarımı kendi konumda paylaşıyorum ama arada kaynıyor sanırım. O nedenle tüm araçlara uygulanabilecek çözümleri ayrı başlık altında paylaşmak istedim.
Aracıma ayakaltı karşılama aydınlatmasını beyaz led şeritler ile yapmıştım. Bunun için avantajım aracımda yolcu ayak hizasında boş bir soket bulunuyordu. Bunun iç aydınlatma ışıklarıyla eş zamanlı olduğunu keşfettim ve karşılama ayakaltı aydınlatmalarının gücünü bu soketten aldım. Kapılar açılınca yanıyor, kapatınca sönüyor. Bu imkanı olmayanlar içinse bir diğer seçenek tavan ampullerinde paralel kablo çekmek. Bunu tavan aydınlatma plastiğini çıkarıp tavanın ön tarafından kabloyu bu lamba plastiğinin çıkarıldığı yerden çıkarıp kabloları ampullerin oturduğu metallere düzgün bir şekilde bağlayarak, ardından da bu ön camdan soktuğumuz kabloyu çeke çeke A sütununa getirerek başarılabilir. Forumda yapanlar var. Yalnız silikonlu beyaz led şeritlerin zamanla silikonunun sarardığını farkettim, bu nedenle silikonsuz beyaz led şerit aldım aliexpressten. 4 adet saydam plastikle sarılmış uzunca kablolu bu ışıkları bulabilirsiniz.
Öte yandan ambiyans aydınlatmasının da olmasını istiyordum. Farları açtığımda aracın içindeki ışıkla uyumlu bir renk istiyordum. Teybin ambiyans ışığı mavi olduğu için, mavinin sakinleştirici ve konsantrasyon artırıcı etkisi olmasından dolayı bu renkte karar kılıp mavi ambiyans lambası aldım. Bunu da farları açtığımda yanmasını sağlamayı düşünürken, torpido ışığının farları açınca sürekli yandığını farkettim. Bu nedenle de torpido ışığına gelen kablodan ek alarak bu ambiyans ışığının bağlantısını yaptım. Aynı şekilde bunu da aliexpresste buldum.
Tüm ana bağlantıları yaptıktan sonra led şeritleri takmak zor değil. Müsait bulduğunuz bir yere yolcu, sürücü ayak tarafında üst tarafa yapıştıracaksınız. Arka koltuklar için ise ön koltukların alt kısımlarında bir yer bulup yapıştıracaksınız ya da çengel iğne gibi birşeyler ile tutturabilirsiniz. Kabloları da orta konsolun alt kısmından vererek gözükmesini engellersiniz.
Torpido ampulüne ulaşabilmek için torpido kısmını söktüm.
[attach=1]
Hızlı klipslerle torpido ampulü kablolarından bağlantı aldım.
[attach=2]
Deneme.
[attach=3]
[attach=4]
Kabloların olası bir ses çıkarmaması için bez bantla sardım.
[attach=6]
Kablolarla birlikte sürücü tarafına geçmeyi bekliyor. Orta konsolun ayak ucu hizasındaki kapakları çıkararak oradaki boşluktan öteki tarafa kabloları geçirdim. (Benim aracıma özel bir durumdur, Toyotalarda farklı bir yol izlenmesi gerekebilir.)
[attach=5]
Tüm bu işlemleri beyaz karşılama ledleri için de yaptım.
Sürücü tarafı. Beyaz led şerit ve mavi ambiyans ışığı.
[attach=7]
Yolcu tarafı.
[attach=10]
Sonuç.
[attach=8]
[attach=9]