0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yeni değil ama öğrendiğimde bayağı ilginç gelmişti. İngilizcedeki haber anlamına gelen "news" kelimesini, yeni anlamına gelen "new" kelimesinin çoğulu zannederdim. Meğer "nourth, east, west ve south" kelimelerinin baş harfleriymiş.
İnce kağıtları birbirine tutturmak için bazen kullandığımız Ataç kelimesinin aslında Türkçe karşılığının nerden türediğini biliyormusunuz?
Uluslararası ilişkilerde sık kullanılan bir kavram olan ATAŞE kelimesinin anlamı olan "İki ülke arasındaki ilişkilerde bağ kuran,yapılandıran veya birleştirici etki" anlamından türeyerek ATAŞE kelimesinin sonundaki -ŞE kaldırılarak -Ç harfi ekleniyor ve ATAÇ oluyor.Bunu nerdenmi biliyorum?Bu kelimenin türetildiği tarihteki Türk dil kurumunda komisyondan görevli olan şu anda 81 yaşında Prof.Dr. olan bir hocamdan dinlemiştim!,Çok ilginç,insan bazen ne alaka diyor gerçekten
İlginçmiş Bence TDK'nın sonradan dilimize yerleştirdiği en güzel kelime "bilgisayar" kelimesidir.
Bazılarını yeni öğrenmiş oldum, bazılarını ise hatırladım. Gerçekten güzel bir konu olmuş. Daha bir sürü şey vardır, bilmediğimiz ya da bilip, unuttuğumuz. Bir tane ekleyeyim;Vasistas 'ın ne olduğunu biliyor musunuz?
Bildiğim kadarıyla banyo,tuvalet pencerelerindeki havalandırma sisteminin adı. başka bir anlamı var mı bilemiyorum.