Gönderen Konu: CoroLLa HB ses sistemi yapan arkadaş var mı ?  (Okunma sayısı 5825 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
CoroLLa HB ses sistemi yapan arkadaş var mı ?
« : Ağustos 15, 2006, 17:33:58 »
2005 corolla HB sahibiyim.
şöyle herhangi bir zahiyat vermeden (kesme,biçme asla yaptırmam) ses sistemi yaptıran arkadaşım varsa önerilerini almak istiyorum.
Düşüncem teyp ile uğraşmadan JBL 30 cm kabinli sub + amfi + kapı klonları.Subwooferi bagaja düşünüyorum kendimie kadar ses verdimi yeter..  
Fikir verebilecek arkadaş var mı ?
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Toyota Club Türkiye

« : Ağustos 15, 2006, 17:33:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2006, 09:41:55 »
Öncelikle bütçeni önüne koyman gerek. Çünkü piyasa çok geniş bir yelpaze gibi. Her fiyatta, her kalitede ürün var.  Ondan sonra ne istediğine karar vermek. Kaliteli bir ses mi yoksa bol gürültü mü?

Ben benim sistemi yaparken kaliteyi amaçladım. Ancak şunu belirteyim, kaliteli ses istersen mutlaka ve mutlaka iyi bir cd çalar al ve orjinalini kullanma derim.

Sistemi kurarken ön ve arka kapılara (istersen) 16 cm lik komponentler kullanabilirsin. Yerler müsait. Yani sadece orjinal hoparlörleri yuvadan çıkartıyorsun ve bir kasnak yardımı ile yenilerini takıyorsun. Hoparlör seçim konusu ise biraz göreceli bana göre. Çünkü herkesin kulağı farklı. Bana güzel gelen tiz sesler bir başkası için sinir edici olabiliyor. Ben kendi tesisatımda ön ve arka kapılarda Focal Polyglass 165V2 komponent setini kullandım. Onlardan çok memnunum.Tavsiye ederim. Zaten kendileri 2004 yılının hoparlörü ödülüne sahip. Ama bunun yanında Morel var, JBL var, Kicker var, Infinity var, bunun gibi bir sürü marka.
Amfi olarak 5 kanal bir amfi alıp başlangıç olarak onu kullanabilirsin. (Bu işin sonu yok çünkü  )
Bas yine senin tercihine bağlı. Amfini bağlattırdıktan sonra montajcına söylersin, bir kaç tane denersiniz. Sesi en iyi olanı da alırsın.

Son olarak, kapı izolasyonlarını mutlaka yaptır ve imkanın varsa orjinal teybi kullanma.

Saygılar ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ağustos 16, 2006, 09:47:57 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Öncelikle bütçeni önüne koyman gerek. Çünkü piyasa çok geniş bir yelpaze gibi. Her fiyatta, her kalitede ürün var.  Ondan sonra ne istediğine karar vermek. Kaliteli bir ses mi yoksa bol gürültü mü?

Ben benim sistemi yaparken kaliteyi amaçladım. Ancak şunu belirteyim, kaliteli ses istersen mutlaka ve mutlaka iyi bir cd çalar al ve orjinalini kullanma derim.

Sistemi kurarken ön ve arka kapılara (istersen) 16 cm lik komponentler kullanabilirsin. Yerler müsait. Yani sadece orjinal hoparlörleri yuvadan çıkartıyorsun ve bir kasnak yardımı ile yenilerini takıyorsun. Hoparlör seçim konusu ise biraz göreceli bana göre. Çünkü herkesin kulağı farklı. Bana güzel gelen tiz sesler bir başkası için sinir edici olabiliyor. Ben kendi tesisatımda ön ve arka kapılarda Focal Polyglass 165V2 komponent setini kullandım. Onlardan çok memnunum.Tavsiye ederim. Zaten kendileri 2004 yılının hoparlörü ödülüne sahip. Ama bunun yanında Morel var, JBL var, Kicker var, Infinity var, bunun gibi bir sürü marka.
Amfi olarak 5 kanal bir amfi alıp başlangıç olarak onu kullanabilirsin. (Bu işin sonu yok çünkü  )
Bas yine senin tercihine bağlı. Amfini bağlattırdıktan sonra montajcına söylersin, bir kaç tane denersiniz. Sesi en iyi olanı da alırsın.

Son olarak, kapı izolasyonlarını mutlaka yaptır ve imkanın varsa orjinal teybi kullanma.

Saygılar ...
[/quote]

Şu an arabanızda orjinal teybi kullanmıyorsunuz sanırım.Aracınınızın ön konsolunun resmini buraya koymanız mümkünmü merak ettim.
'06 D4d Toyota Corolla H/B

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Ağustos 16, 2006, 09:52:32 »
Maalesef şu anda hala orjinal cd çaları kullanıyorum.  Bir kaç ay içerisinde Alpine 9855R alıp kül tablasının üstündeki göze monte ettireceğim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ağustos 16, 2006, 11:01:23 »
ya ben eBay'den headunitlere bakıyordum,

mesela bu var shipping ile birlikte bile Türkiye'deki fiyatının yarısına geliyor.

Pioneer'lar da var sizce ikisinden hangisi daha iyidir?
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ağustos 16, 2006, 12:10:37 »
Bu iki üründen ben şahsen Pioneer i seçerdim. Özellik olarak sony den daha iyi görünüyor. Zaten şahsi fikrim Sony nin bu işlerde (oto cd çalrlarda) o kadar iyi olmadığıdır. Birkaç kişiden cd mekanizmasının çok çabuk arıza yaptığını duydum. Bu ev sistemlerinde de aynıymış.

Benim tercihim Alpine. Ama fiyatları biraz pahalı, orası ayrı konu zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Ağustos 16, 2006, 13:41:02 »
Arkadaşım kesme biçme yaptırmıycak ve teybide değiştirmeyeceksen , ve sadece bana çalsın istiyosan ;

Levent kardeşimizin dedii gibi olmalıdır , hem de JBL in bu serisi  fazla bişiy beklemeden ve bu işi en uygun fiyata yapmak isteyenler için ideal olur.

Piyasada bi suru marka ve model var ;
fiyatlar beklentilere gore değişir, ancak ne olursa olsun alt yapını ( + kablosu , RCA deck çeviricileri , hoperlor kablosunu ) uygun kalitede almalısın ki ileride başın ağrımasın ;

Örnek alt yapı: ( uygun fiyat /performans için)
4 AWG ASS marka + kablosu
Audison RCA deck çeviricisi ( 2 adet) + yine Audioson RCA lar
Yine ASS marka 12 AWG hoperlor kablolari
Yine ASS marka akünün oraya konulacak uygun amperde sigorta
amplinin sağlığı için 1 Farad kapasitor ( ASS yada Bolt marka olabilir)
On kapılara ve bagaj kapağında izolasyon
Bagaj kapağındaki plakanın , plakalıktan çıkartılarak saca boşluk kalmıycak şekilde yapıştırılması.

Günal  :

oraya 9855 konusunu bende düşündüm ve swing - face in açılım mesafeleri  nedeniyle kapakla uyumsuluk çıkaracağını hesapladık ve 8650 aldım kapak iyi  kapanıyor artık . ( ulen bi resim çeksem koyacam ya)

tabi 9855 konusunu 1-2 mm farkla hesapladık ve teybi alarak deneme şansım olmadığından riske girmeyerek  Pioneer 8650 aldım ,

9855 tabi daha kalite ses ama  kullanım kolaylığı konusunda 8650 nin eline su dokemez , CA-TR de kullanan arkadaşların fikirlerini de gorebilirsin Glide Touch ozelliği özellikle araba kullanırken sinir edebilir ve kazaya neden olabilir.

şimdiki aklım olsa Nakamichi CD500 alırdım. ( Görüntü sıfır ama ses super)

Benim araçta mevcut durum  şu şekilde: Aracın orjinal teybi olduğu yerde duruyor , tum fonksiyonları çalışıyor ancak muzik sistemine bağlantısı olmadığından sadece yol bilgisayarını kullanıyorum.
Küllüğün üstünde Kapaklı gözde 8650 var kapak kapanınca dışarıdan bu arabada tesisat olduğu ile ilgili hiçbişiy gormek mumkun diil.

Teybin derinlik mesafelerine ii bak mumkun olan en az derinlik degerindeki teybi al ;
1 DIN normu da olsa teyp derinlikleri markadan markaya değişmekte.

Teybin o göze montajı oldukça zorlu ve 5 saat surebilir.  ( Benimki 5,5 saat sürdü)
Daha az zamanda yaparım diyene yaptırmayın. Zira o bölgeyi bilen montajcı çok az.

kolay gelsin
saygılarımla
Devrim Sağlam

467N SOL SEDAN 2005 ön kapılarda iç aydınlatma  Komple müzik sistemi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ağustos 16, 2006, 14:05:08 »
Devrim, istersen benim verdiğim ebay linklerindeki satıcının listesine bir bak, Nakamichi de satıyorlar, ancak Alpine satmıyorlar nedense (hoparlör  ve amfi dışında)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '14
  • 10 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 16, 2006, 16:07:56 »
Alıntı yapılan: Levent Sevim
Yeter derseniz şöyle bir öneride bulunayım size;

JBL GTO 6506 kompanentleri öne;
JBL GTO 1202 subu bagaja;
Bunlar için JBL 75.4 ampli alır 2 kanalı köprüleyip subu, kalan 2 kanalla da kompları sürersin.
Bide bass-control alırsın yanına biyere, ohh..

Şimdilik paşa paşa dinlersin ama kulağın alıştıkça yetmeyecektir
[/quote]

eyvallah hocam bu iyi oldu.dediğim gibi benim olayım gürültü değil müzik dinlemek.
Bunların en iyisi olduğunu sanmıyorum zaten sadece yetecek kadar.
Otomobili genelde seyahat amaçlı kullanıyorum 1,5 senede 35 000 i devirdim.Maksat kulağımız iyi birşey duysun.
Birde ucundan bucağından bi fiyat verebilirseniz tam olacak.Diğer ark dediği gibi kablolarıda iyi seçeceğim zaten onlar sorun olmaz gibi.
1000-1200 e kıvırabilirmiyiz bu sistemi ?
Herşeyi bilmene Gerek Yok. Haddini Bil yeter !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ağustos 16, 2006, 16:40:34 »
ALINTI
Günal :

oraya 9855 konusunu bende düşündüm ve swing - face in açılım mesafeleri nedeniyle kapakla uyumsuluk çıkaracağını hesapladık ve 8650 aldım kapak iyi kapanıyor artık . [/quote]

Ben montajcım ile konuştuğumda Alpine in ses düğmesi yüzünden kapak 1-2 cm açık kalabilir dedi. Montaja başlamadan evvel zaten gidip tekrardan konuşacağım. Onun elindekilerden bir tanesini oraya monte ettirip deneyeceğim, sonra da kendi teybimi alıp oraya monte ettireceğim.
Slide bar beni de düşündürüyor ama özellikleri ve ayar detayları beni çok cezbediyor.

Onun yanı sıra bu günlerde Alpine 9862 idi yanılmıyorsam DVD çalar var. Onun da detaylı özelliklerini inceleyeceğim bir ara. 9855 inkilere yakınsa belki onu alırım. Onda slide bar yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Ağustos 16, 2006, 16:54:03 »
önlere 4 inch Infinity Kappa, arkalara 6.5inch infinity kappa ve ana ünite olarak da Pinoeer Premier DEH-P680MP için kargo fiyatı sordum. Amp de gerekmediği için 350 doları geçmezse alacağım.

Arkaları takmak için biraz cambazlık yapmak gerekir sonra, ancak onu da hallederiz.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Ağustos 16, 2006, 17:51:03 »
Alıntı yapılan: Günal Yılmaz
Ben montajcım ile konuştuğumda Alpine in ses düğmesi yüzünden kapak 1-2 cm açık kalabilir dedi. Montaja başlamadan evvel zaten gidip tekrardan konuşacağım. Onun elindekilerden bir tanesini oraya monte ettirip deneyeceğim, sonra da kendi teybimi alıp oraya monte ettireceğim.
Slide bar beni de düşündürüyor ama özellikleri ve ayar detayları beni çok cezbediyor.

Onun yanı sıra bu günlerde Alpine 9862 idi yanılmıyorsam DVD çalar var. Onun da detaylı özelliklerini inceleyeceğim bir ara. 9855 inkilere yakınsa belki onu alırım. Onda slide bar yok
[/quote]

Alper : indoaudio u biliyorum , fiyatları da can yakılyo nakaların

Günal:

Alpine Model No 9861 ; ( evet slide bar yok bu daha ii)

araçta DVD seyretmek tamamen zevk meselesi ,

DTS /DD 5.1 ses almak için de ek aparata ihtiyacın var ( herhalde ana unite fiyatı kadar da o tutar)
Ayrıca center hoperlor icinde kullüğün altını oyup oraya uygun center hoperlor alman gerekir. + center a uygun bir de kucuk tek veya iki kanal ampliye ihtiyacin var. ( tabi mevcut amplileri satıp özel DVD amplisi almaz isen) Bunları koyacak yer ise konsolun içinde var.
Bunlar olmadan bence DVD keyfi tam olmaz,

9855 in kafa açılımına dikkat et , Pioneer gibi alta dogru degil , alttan ortaya dogru ve sona yine one dogru geliyodu yanlış hatırlamıyosam Buda çerçeve ile temasa yol açacak diye hesaplamıştık ama emin değiliz.

Oraya sığıp sığmadığını denemeden ünite 9855 alma derim.

saygılarımla
Devrim Sağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Ağustos 16, 2006, 17:59:31 »
Yok abi, ben arabada ekrana karşıyım. 5.1 sistem de düşünmüyorum açıkçası. Ben DVD alırsam sadece ve sadece tek diskte daha fazla şarkı için alırım. Başka bir amacım yok.

9855 için dediklerine dikkat edeceğim. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ağustos 17, 2006, 11:54:16 »
Alpine DVA-9861Ri
DVD-/CD-/MP3-/WMA- Receiver

CD Player

24-bit D/A Converter
   Zero data Mute (0 Bit Mute)
   Digital Servo
   Music Sensor Up/Dn
   Disc Play/Pause
   Forward/Backward
   Music Scan/Repeat
   Music Search Function
   Dolby Digital/DTS Bit Stream Output
   18 Disc Title Memory Display (CD Only)
   CD Text, CD Text Display, CD Text Scroll
   MP3 Text Information Display (ID3 Tag)
   MP3/WMA Decoder/Playback
   M.I.X. One (Folder)/All (Random Play)
   QuickSearch Function (MP3 Files)
   CD-R/CD-RW Compatibility

DVD Player

DVD-Audio Playback (2 Channel mix-down)
   DVD-R/DVD-RW/DVD+R/DVD+RW Compatible
   DVD-Video/DVD-VR Playback
   DTS CD Playback
   Dolby Digital Bit Stream (with 2 Channel mix-down)  
   DTS Digital Bit Stream (with 2 Channel mix-down)

DVD Mp3 diskleri çalamıyor mu, yoksa ben mi yanlış anlıyorum ????

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Ağustos 17, 2006, 12:15:33 »
Çalar abicim, sonuçta DVD de büyük bir CD, "DVD'deki MP3'leri çalar" diye söylemezler zaten.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Ağustos 17, 2006, 14:50:54 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Çalar abicim, sonuçta DVD de büyük bir CD, "DVD'deki MP3'leri çalar" diye söylemezler zaten.
[/quote]

Çalmayabilir de , emin değilim .

Örnek : bir DVD ye MP3 doldur ve evdeki DVD player a koy ,
Mesela benim evdeki o kadar gelişmiş olduunu iddia eden DVD player ;
DVD diskindeki MP3leri okumuyor, bende X box dan dinliyom

9855 ile 9861 arasında DVD okuma haricinde bi ozellik kullanmayacaksan bence en guzeli gider 9855 e 6 lı MP3 CD changer alırsın, Zira amaca yonelik alet daha iyidir, Kullanmayacağın özellik sonra sana baş ağrısı yapabilir ( fiyat fakı olarak) Amaç hifi ise hifi ürünü alınmalıdır,
Buna yabancılar boş yatırım diyor.  

Bu arada MP3 dinlemek demek muzik kalitesinden de ödün vermek anlamına gelmektedir,
CD AUDIO en iyisi ; zaten kalite seste en baba aletlere baktığında hiçbirinin MP3 okumadığını goreceksiniz;
Nakamichi CD 700 vb.

Haa ben DVD Audio dinliycem 96Hz 24 bit olcak , Teypten özel işlemciye optik kablo götürücem , sonrada amplilere çıkıcam dersen o başka tabii.

saygılarımla
Devrim Sağlam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ağustos 17, 2006, 15:04:06 »
Bence içeri giren yol sesinden dolayı o kadar abartı sistemlerin hiçbir mantığı yok. Yani ha almışsın Sony GT200, ha Nakamichi CD700. Normalde bile ses kalitesindeki farkı anlamak güçken yolda giderken aralarındaki farkı anlamak benim için imkansız.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #17 : Eylül 02, 2006, 19:31:15 »
ya arkadaşlar 2004 model yarisim var arabanın ön konsolu çok acaip müzik sistemini değiştirmek istiyorum.ama orjinal teybi konsolun içine yerleştirmişler ve tuşlar konsolun içinden çıkıo.Bişekilde bi düzenleme yapıp oraya kendi teybimi takabilmem lazım.yardımcı olabilecek varmı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #18 : Eylül 03, 2006, 00:09:21 »
hangi kaset cd çalar ya?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Eylül 03, 2006, 00:48:15 »
ordaki teybi çıkartmam için ilk önce teybin tuşları arasında kokpitin uzantıları var o kokpiti sökmem lazım kokpiti söktüğümdede hali düşün artık