0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Öncelikle bütçeni önüne koyman gerek. Çünkü piyasa çok geniş bir yelpaze gibi. Her fiyatta, her kalitede ürün var. Ondan sonra ne istediğine karar vermek. Kaliteli bir ses mi yoksa bol gürültü mü? Ben benim sistemi yaparken kaliteyi amaçladım. Ancak şunu belirteyim, kaliteli ses istersen mutlaka ve mutlaka iyi bir cd çalar al ve orjinalini kullanma derim. Sistemi kurarken ön ve arka kapılara (istersen) 16 cm lik komponentler kullanabilirsin. Yerler müsait. Yani sadece orjinal hoparlörleri yuvadan çıkartıyorsun ve bir kasnak yardımı ile yenilerini takıyorsun. Hoparlör seçim konusu ise biraz göreceli bana göre. Çünkü herkesin kulağı farklı. Bana güzel gelen tiz sesler bir başkası için sinir edici olabiliyor. Ben kendi tesisatımda ön ve arka kapılarda Focal Polyglass 165V2 komponent setini kullandım. Onlardan çok memnunum.Tavsiye ederim. Zaten kendileri 2004 yılının hoparlörü ödülüne sahip. Ama bunun yanında Morel var, JBL var, Kicker var, Infinity var, bunun gibi bir sürü marka. Amfi olarak 5 kanal bir amfi alıp başlangıç olarak onu kullanabilirsin. (Bu işin sonu yok çünkü )Bas yine senin tercihine bağlı. Amfini bağlattırdıktan sonra montajcına söylersin, bir kaç tane denersiniz. Sesi en iyi olanı da alırsın. Son olarak, kapı izolasyonlarını mutlaka yaptır ve imkanın varsa orjinal teybi kullanma. Saygılar ...[/quote]Şu an arabanızda orjinal teybi kullanmıyorsunuz sanırım.Aracınınızın ön konsolunun resmini buraya koymanız mümkünmü merak ettim.
Yeter derseniz şöyle bir öneride bulunayım size;JBL GTO 6506 kompanentleri öne;JBL GTO 1202 subu bagaja;Bunlar için JBL 75.4 ampli alır 2 kanalı köprüleyip subu, kalan 2 kanalla da kompları sürersin.Bide bass-control alırsın yanına biyere, ohh..Şimdilik paşa paşa dinlersin ama kulağın alıştıkça yetmeyecektir [/quote]eyvallah hocam bu iyi oldu.dediğim gibi benim olayım gürültü değil müzik dinlemek.Bunların en iyisi olduğunu sanmıyorum zaten sadece yetecek kadar.Otomobili genelde seyahat amaçlı kullanıyorum 1,5 senede 35 000 i devirdim.Maksat kulağımız iyi birşey duysun.Birde ucundan bucağından bi fiyat verebilirseniz tam olacak.Diğer ark dediği gibi kablolarıda iyi seçeceğim zaten onlar sorun olmaz gibi.1000-1200 e kıvırabilirmiyiz bu sistemi ?
Ben montajcım ile konuştuğumda Alpine in ses düğmesi yüzünden kapak 1-2 cm açık kalabilir dedi. Montaja başlamadan evvel zaten gidip tekrardan konuşacağım. Onun elindekilerden bir tanesini oraya monte ettirip deneyeceğim, sonra da kendi teybimi alıp oraya monte ettireceğim. Slide bar beni de düşündürüyor ama özellikleri ve ayar detayları beni çok cezbediyor. Onun yanı sıra bu günlerde Alpine 9862 idi yanılmıyorsam DVD çalar var. Onun da detaylı özelliklerini inceleyeceğim bir ara. 9855 inkilere yakınsa belki onu alırım. Onda slide bar yok [/quote]Alper : indoaudio u biliyorum , fiyatları da can yakılyo nakaların Günal:Alpine Model No 9861 ; ( evet slide bar yok bu daha ii)araçta DVD seyretmek tamamen zevk meselesi , DTS /DD 5.1 ses almak için de ek aparata ihtiyacın var ( herhalde ana unite fiyatı kadar da o tutar) Ayrıca center hoperlor icinde kullüğün altını oyup oraya uygun center hoperlor alman gerekir. + center a uygun bir de kucuk tek veya iki kanal ampliye ihtiyacin var. ( tabi mevcut amplileri satıp özel DVD amplisi almaz isen) Bunları koyacak yer ise konsolun içinde var. Bunlar olmadan bence DVD keyfi tam olmaz, 9855 in kafa açılımına dikkat et , Pioneer gibi alta dogru degil , alttan ortaya dogru ve sona yine one dogru geliyodu yanlış hatırlamıyosam Buda çerçeve ile temasa yol açacak diye hesaplamıştık ama emin değiliz.Oraya sığıp sığmadığını denemeden ünite 9855 alma derim.
Çalar abicim, sonuçta DVD de büyük bir CD, "DVD'deki MP3'leri çalar" diye söylemezler zaten.[/quote]Çalmayabilir de , emin değilim .Örnek : bir DVD ye MP3 doldur ve evdeki DVD player a koy , Mesela benim evdeki o kadar gelişmiş olduunu iddia eden DVD player ; DVD diskindeki MP3leri okumuyor, bende X box dan dinliyom 9855 ile 9861 arasında DVD okuma haricinde bi ozellik kullanmayacaksan bence en guzeli gider 9855 e 6 lı MP3 CD changer alırsın, Zira amaca yonelik alet daha iyidir, Kullanmayacağın özellik sonra sana baş ağrısı yapabilir ( fiyat fakı olarak) Amaç hifi ise hifi ürünü alınmalıdır, Buna yabancılar boş yatırım diyor. Bu arada MP3 dinlemek demek muzik kalitesinden de ödün vermek anlamına gelmektedir, CD AUDIO en iyisi ; zaten kalite seste en baba aletlere baktığında hiçbirinin MP3 okumadığını goreceksiniz; Nakamichi CD 700 vb. Haa ben DVD Audio dinliycem 96Hz 24 bit olcak , Teypten özel işlemciye optik kablo götürücem , sonrada amplilere çıkıcam dersen o başka tabii.