Gönderen Konu: Fren hidrolik yağı değişimi  (Okunma sayısı 2142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 47 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
Fren hidrolik yağı değişimi
« : Aralık 27, 2016, 22:21:01 »
Merhaba arkadaşlar,
Bugun 2005 verso mun genel bakımını yaptırdım. Fren hidrolik yağını da değiştirdik. Benim hatırladığımın fren yağına en uzak noktadan yağ tahliye edileerek değişirdi ama ustam farklı bir yol izledi. Kendine de söyledim ama emin olunca önceden tanıdığım usta olduğundan bildiğin gibi yap dedim.
Önce yağ deposundaki yağı sürücü tarafındaki ön teker altından boşalttı. Bu esnada borularda hava kalmaz mı dedim, oradaki yağ duruyor zaten, sadece depoyu boşalttım dedi. Sonra yeni yağı koyup arka çapraz tekerdeki vanayı açtı. Yeni yağ gelene kadar fren pompalandı. Sonra sürücü tarafı ön teker, sonra sürücü tarafı arka teker ve en son kalan ön teker.

Niye çapraz gittiğini şöyle açıkladı. Frenler bu şekilde birbirlerine çapraz bağlılarmış. Mesela ön sağda basınç düşerse aynı hattaki arka solda da fren basıncı düşermiş, ki bu şekilde aracın frenlerken sağa sola atması engellenirmiş. Ne dersiniz?

En son teste çıktık. gayet sert frenler yaptı. birkaçında direksiyonu da bırakarak 100-0 frenledi, sonuç kayma yok, frenler gayet iyi çalışıyor.
20bin km önce değişen bujileri de yeniledik. Eskiler fotoğrafını çektim, nasıl görünüyor?

Toyota Club Türkiye

Fren hidrolik yağı değişimi
« : Aralık 27, 2016, 22:21:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: Fren hidrolik yağı değişimi
« Yanıtla #1 : Aralık 27, 2016, 23:44:40 »
Fren yağını 2 yılda bir değiştirmek sizin için iyi olur fren sistemi içerisindeki contalar eski yağ ile sertleşip özelliğini yitiriyor.Fren hidroliği ile debriyaj hidroliği aynı hazneyi kullanıyor inşallah debriyaj alt merkezinden de hidrolik yağını boşaltıp yenilemiştir ustanız.