0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kaçak akım rölesi giren akım ile çıkan akım arasındaki fark durumlarında atar. Apartman girişindeki bütün binanın yükünü çektiği için daha çabuk değerine ulaşıyordur. O yüzden erken atıyordur. Schneider tavsiye ederim kolay gelsin...
Cevabiniza tesekkurler ama şöyle bir sey var. Evin icinden notr toprak kisa devresi yaptiriyorum. Evdeki kacak akim atmayip giristeki atiyor. Bildigim kadari ile kacak akim kendinden sonraki ( yani evin icindeki) kisa devreden sorumlu. Kisa devreyi uzerinden gecirip onceki roleyi attirir mi?( atmayip geriye kacirir mi?)
Aklima sifirlama geliyor. Yada faz i notr e vermissiniz yanlislikla.Buatlarda iyi bantlanmamis ekler ve uclari. Sigorta kutularindaki temas da buna etki eder. Ayrica yildirim dusmelerine karsida asiri akim koruma rolesi alabilirsiniz. Eger elektrik kesilip tekrar gelmesinde evinizdeki cihazinizda zarar meydana gelirse, size enerji saglayan sirket bunu zararinizi karsilamak zorunda. Son olarak kacak akim rolelerinin testi ay da bir yapilir ve uzerine butonu vardir.
Kar larda fazin giris cikislari ters olsa calisir mi?
Uygulamasını yaptım. Faz ve nötrü alttan veya üstten girmeniz, nötr yerine faz, faz yerine nötr bağlamanız birşey değiştirmiyor. Teoride olduğu gibi uygulamada da çalışıyor fakat faz ve nötr kontak tasarımları farklı olabilir o yüzden faz ve nötrü ilgili yerlerine bağlamak en doğrusudur.
AC = Alternative Current değil mi? Bildiğimiz şehir cereyanı. Neden kalitesiz oluyor anlamadım?
bu iyi oldu tesekkurler.Bende siemens kar vardi ve legrand la degistirmek istiyordum. Ancak siemensin notru en sagda legrandin notru en solda idi ve kablolar uymuyordu. Demek ki alip taksak ( faz yerine notru )sıkıntı olmayacak.