Gönderen Konu: Toyota YARİS -- ANLAM VEREMEDİĞİM SES BİR EL ATIN ÇÖZELİM :)  (Okunma sayısı 3332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 161000
  • Model Yılı: '00
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Aracı çalıştırdım 1.vites 2.vites herşey güzel  3e takıp düşük devirdeyken 50-60km hızdayken başlayan bir ses var, ama böyle pür dikkat kulak verirseniz duyuluyor aşırı bir seste değil

Sol önden geliyor gibi

böyle ''Tıkır tıkır tıkır tıkır tıkır '' hani böyle iki metal şey birbirine çarpıyormuş,sürtüyormuş gibi öyle bir ses var

3. 4. 5.viteslerde hızlandıkça daha bariz duyulan bir ses ama vitesi boşa alıyorsunuz ses anında kesiliyor
tekrar 5e takıp ayağınızı gazdan çekince tekrar başlıyor.

Şanzıman mı desem ne desem bilemedim var mı bi yorum yapabilecek olan ?
Aklım durdu
TOYOTAGİBİADAM

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota YARİS -- ANLAM VEREMEDİĞİM SES BİR EL ATIN ÇÖZELİM :)
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2016, 10:14:19 »
Şanzımandan o ses. Şanzıman ötüyor. Hemen hemen bütün toyotalarda var o ses. İlk başlarda araç 0 iken yok o ses ancak 60 binlere  geldinizmi o ses başlıyor. Kronik sorun. O ses ileriki zamanlarda daha da artacak. Servis garantiniz var ise parca degişimi yapıyor ama garanti vermiyor o sesin kesilecegine ilişkin sonra tekrar yapabilir diyor. Yaptiğımız var ama tekrar geri gelenler var diyor. Garantiniz yok ise 4-5 bin tl civarı masrafı var. Ya sat ya da böyle kullan. Servisin ve benim önerim bu. Ben 60 bin km de iken sattım aracı. Ama aracı alan kişiye söyledim. Artık toyotadan uzak duruyorum. 15 senedir toyota kullandım hiç sorunu bitmedi ama kime sorsan sorunsuz toyota. Kòtülemek için söylemiyorum toyotayı ama o kadarda sorunsuz değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 209000
  • Model Yılı: '04
  • 34 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2016, 10:27:15 »
aynı ses benim versoda aldığımda vardı servis şanzıman giriş çıkış bilyasından dedi değiştirdik şu an 62000 km yaptım bir daha ses gelmedi.
2004 VERSO ELEGANT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 161000
  • Model Yılı: '00
  • 24 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2016, 14:27:36 »
2000 model 160 binde araç bu ses kronik sorun mudur nedir ne yapmak gerekir valla BIKTIM şu sıralar hep üst üste  problem çıkarıyor araç
TOYOTAGİBİADAM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2016, 15:00:02 »
160bin km.deki araçta olağan şeyler bunlar. İnsanlar boşuna sıfır araç almıyor, ya da km.si düşük araçlar. Bu km.de düşük fiyata araç alırken de bu tür sorunlar göz önüne alınıp kabullenilerek alınır. Yapılacak masraflar sonunda da yine sıkıntısız olmaya devam edecektir.
Baskı-balata değişmediyse 160bin km. artık beni değiştir demesi için yeterli bir km. Zaten debriyaj pedalı çok sertleşmiştir. Tüm set olarak değiştirirsiniz sorununuz biter. O km.deki aracın öteki bir değiştirilmesi gereken parça da fren diskleridir. 160bin km.ye gelmiş ağır bakım gerektirir. Tüm sıvılar değiştirilmesi gerekir. Ön ve arka yürüyenden de sesler gelebilir haliyle. Z rot, rotiller, rot başlarından kaynaklıdır. V kayış gergi kasnağının bilyesi ses yapabilir. Değiştirilir uzun süre sessizce binilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '20
  • 146 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2016, 15:30:06 »
Mutlu hocama katilmamak mumkun degil.

safety first

SAFETY FIRST

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2016, 16:04:21 »
2000 model 5 ileri toyotada böyle bir kronik sorun hiç duymadım.akslar, diferansiyel bilyaları şanzıman bilyaları şüpheli. resmi servise göster eğer tatmin edici bir cevap alamazsan sanayilerde şanzıman işi yapan tamirciler vardır japonlarla uğraşan iyibir şanzımancı bulursan rahatlıkla sorununu çözerler.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/