Gönderen Konu: kış lastiği yorumlarım  (Okunma sayısı 5359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
kış lastiği yorumlarım
« : Şubat 07, 2009, 19:14:55 »
artık 98 corolla ile ankara yollarındayım, malum ankara kar buz soğuk falan, kar lastiği taktırdım gelmeden önce, izmirin altını üstüne getirdim sonunda pirelli carving diye bir lastik buldum ve aldım, aslında good year ug7 düşünüyordum ama bulamadım, bulduğum markalar hep adı duyulmamış uzak doğu markalarıydı.. neyse carvingleri taktım (175/65/14) aracın inanılmaz hantallaştığını farkettim, hızlanışı abartı düştü, ara hızlanma falan, hissedilir şekilde yavaşladı, bir de bu lastikler ıslakta hiç tutunmuyor yola, eski lastiklerim good year gt2den çok çok çok daha kötü ki her gittiğim yerde lastiklerin halini görenler bu lastiklere buraya gelmen mucize diyorlardı, bu lastikler ondan da kötü..diye düşünüyordum ki ankaraya gledim (kaya kaya geldim, tutunmuyordu lastik) ankaraya geldim, ilk gün bi baktım lastikler süper tutunuyor..bunu hava sıcaklığına bağlıyorum, hava sıcakken (izmir 15 derecenin üstündeydi hep) lastikler tutunmuyor soğukken güzel tutunuyor..ama bu lastiklerle ankarada 250 km kadar yaptım, güzel tutunuyor fakat aracı çok hantallaştırdı, hızlanışım çok düştü, araç ciddi anlamda geç hızlanıyor, zor devirleniyor, sanki hep yüklüymüş gibi.. kar lastiği buna neden olur mu? bir de tüketim de arttı gibi, kar lastiği tüketimi etkiler mi?
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Toyota Club Türkiye

kış lastiği yorumlarım
« : Şubat 07, 2009, 19:14:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
Ynt: kış lastiği yorumlarım
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2009, 22:24:05 »
  Kar lasitiği değil Türkay,kış lastiği.Dediğin unsurları İzmir de yaşamış olman gayet  normal.Goodyear gibi gidip diğer bir gürültü ustası lastik almışsın hayırlı olsun.Yakıt tüketimini artırır.Tutunmada artar haliyle.Ankara'yada hoşgeldin kardeşim.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2009, 22:29:16 »
bugün ankarada denedim çokça, gürültü olarak hiç sorun yaşamadım yaa, özellikle dikkat ettim, ıslak zemin dışında gayet sessiz bi lastik, hiç rahatsız etmedi.. bir de bu yavaşlama işi çok rahatsız etti beni, artık uçup kaçmıyor benim rollam, yüksek hız da denedim, çok çok kötü, tutunma sıfıra yakındı, geziyordu araç ( ama izmirde denemiştim hava sıcaktı, burda denemedim )
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2009, 22:32:20 »
 O halde daha çok dikkat etmen gerekecek.Aracını fazla zorlama,oldugu gibi kullan,suyuna git ve bizleride üzme olurmu Türkay..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2009, 22:35:25 »
O halde daha çok dikkat etmen gerekecek.Aracını fazla zorlama,oldugu gibi kullan,suyuna git ve bizleride üzme olurmu Türkay..
abi zaten aşırı dikkat etmeye başladım, önümdeki aracı bıraktım, onun önündekine bile bakıyorum frene basar da benim de basmam gerekir diye, yüksek hız falan imkansız birşey, ankara-izmir arasında yerler ıslakken bir viraja girdim, hızım da normaldi, hızlı değildim, araba kaydı, hem de çok ilginç kaydı, arkadan veya önden değil, direk yan kaydı, çok hafif bir kontrayla düzeldi ama korkuttu!! lastikler çok mu kötü yoksa hava sıcak diye mi öyle yaptı bilmiyorum, inşallah hava sıcaklığındandır, çünkü bu şekilde kullanmak çok güvensiz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2009, 22:47:25 »
abi zaten aşırı dikkat etmeye başladım, önümdeki aracı bıraktım, onun önündekine bile bakıyorum frene basar da benim de basmam gerekir diye,
   Türkay normal şartlardada yapman gereken bu kardeşim.Ben asla önümdekine bağımlı kalmam.Hep onunda önündekini gözlemlerim.Ve nitekimde dün önümde giden Samara nın fren lambaları yanmıyordu,onun önündekine dikkat ettiğim için bir problem yaşamadım.Önündekine bağımlı kalırsan tehlike yaşayabilirsin.Şoför uykulu,sarhoş,dikkatsiz yada acemi olabilir.Bu unsurların hepsini her zaman,trafikte oldugun her an göz önünde bulunduracaksın.Kendinden çok karşındakinin ne kadar usta yada acemi oldugu önemlidir.Neyse yeni lastiklerinle sana pür dikkat ve başarılar diliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Şubat 08, 2009, 20:02:15 »
  Koyu renk camın yasak olma sebeplerinden biride budur zaten. Özcan çok doğru söylüyor bencede. Trafikte önündekinden ziyade, onun önündeki aracı da takip etmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 09, 2009, 14:23:23 »
Goodyear gibi gidip diğer bir gürültü ustası lastik almışsın hayırlı olsun.
Özcan, Ultragrip 7 oldukça sessiz, hatta Turanza'larımdan daha sessiz ;)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Şubat 09, 2009, 21:46:58 »
Özcan, Ultragrip 7 oldukça sessiz, hatta Turanza'larımdan daha sessiz ;)
  Ben onu Türkayın eski lastiğine(GT2) istinaden söyledim.Yoksa denemediğim bir ürün için kesin konuşmam.2000 yılında babam Şahine takmıştı.Çok kötüydü.Zeminin nasıl oldugu önemli değildi.Her kalkış patinaj,her fren kızak gibiydi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Şubat 09, 2009, 22:21:12 »
abi ben sağırım herhalde yaa, ya da hayatım boyunca hiç sessiz arabaya binmedim, ya da hep yüksek sesle müzik dinliyorum :) gt2 ler çok gürültülü değillerdi yav, ama tutunma konusunda çooook haklısın abi, süper kayıyorlar, drift için toyo falan alıyorlar da hikae valla :) en iyi drift lastiği GT2 dir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Şubat 09, 2009, 22:38:54 »
  Ben lastik sesinden dolayı müziğin sesini açıyordum,bilmeyen de müzisyen ya kulağı yüksek sese alışmış diyorlardı.Halbuki derdim başkaydı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #11 : Şubat 09, 2009, 22:43:50 »
  Ben lastik sesinden dolayı müziğin sesini açıyordum,bilmeyen de müzisyen ya kulağı yüksek sese alışmış diyorlardı.Halbuki derdim başkaydı
abi bigün buluşalım da beni aracı bi dinleyiver :) ben kapıda ve arka pandizotta bir tıkırtı dışında ses duyamıyorum (ikisi de benim hatam, ses sistemi döşicem diye söküp takamadığım yerlerden..)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 09, 2009, 23:42:37 »
abi bigün buluşalım da beni aracı bi dinleyiver :) ben kapıda ve arka pandizotta bir tıkırtı dışında ses duyamıyorum (ikisi de benim hatam, ses sistemi döşicem diye söküp takamadığım yerlerden..)
  Türkay ben hergün sabah 10:00 dan akşam 20:00 e kadar Antares/Praktiker deyim.Gelirsen oradayım.Praktikerin önünde göreceğin mavi Corollanın yanına geldinmi zaten bulmuşuzdur birbirimiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 10, 2009, 00:47:39 »
  Kar lasitiği değil Türkay,kış lastiği.Dediğin unsurları İzmir de yaşamış olman gayet  normal.Goodyear gibi gidip diğer bir gürültü ustası lastik almışsın hayırlı olsun.Yakıt tüketimini artırır.Tutunmada artar haliyle.Ankara'yada hoşgeldin kardeşim.

Carving kullandim. O lastik kar lastigidir. Kis degildir.
Kuru ve islak zeminde yol tutusu kötüdür ama buz ve karda kis lastikleri onun yanina yanasamaz.

Kis lastigi icin Pirelli de Snowsport diye bir model vardir. Ondan da 3 takim kullandim. Kuru+islak ve karda basarilidir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Şubat 10, 2009, 01:08:45 »
 Murat bey kar ve kış lastiği diye iki ayrı tür lastik yoktur.İkiside aynı lastiktir.Ama doğrusu Kış lastiğidir.Kar lastiği de denilebilir.Mahsuru yoktur.

Kar lastiği nedir ? 

"Kar Lastiği" diye adlandırılan lastik,fren özelliğinin yanında ÇEKİŞ özelliği de artırılmış Kış Lastiği ’dir. RMA (Rubber Manufacturers Association)’un tanımlamasına ve ASTM ’nin test metoduna göre kış şartlarını temsil eden kaygan bir yolda yapılan çekiş kuvveti testinde "referans lastiğin" çekiş kuvvetinden en az %10 daha fazla çekiş kuvveti sağlayan lastikler Kış Lastiği sembolünün yanında M+S veya M S veya M/S işaretleri taşıyabilmektedirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Şubat 10, 2009, 08:09:46 »
ankarada tutuşta sorun yaşamadım, dün ıslaktı çok, bilkentte otoparka gidip (açık otopark, çok geniş alan, etrafta değil insan araba bile yok ) tutuşu denemek için sert kalkışlar sert frenler yaptım hatta abartıp el freni bile çektim) yağmur yağıyordu yerler sırılsıklamdı, el freninde kaymadı, sert frende kızakladı ama gt2den fazla kızaklamadı, düzgün fren yapınca güzel tutunuyor, sert kalkışlarda çok küçük panitajlar oluyor...ama yine aracı çok yoruyor namussuz, ağırlaştı araç..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Şubat 10, 2009, 12:14:11 »
şöyle diyelim,

winter carving ağır kış lastiği, kar, buz kullanımı, hatta diş de takılabiliyor bunlara
snowsport ise hafif kış lastiği, soğuk hava asfalt kullanımı, karda kışta da iş görüyor

oldu mu? :D
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Şubat 10, 2009, 12:33:02 »
şöyle diyelim,

winter carving ağır kış lastiği, kar, buz kullanımı, hatta diş de takılabiliyor bunlara
snowsport ise hafif kış lastiği, soğuk hava asfalt kullanımı, karda kışta da iş görüyor

oldu mu? :D
süper oldu :) ben hayatta carving almazdım, ama imkanlar nedeniyle almak zorunda kaldım (koca izmirde bulabildiğim tek lastik yaa, getiririz diyen adamların hiç biri getirmedi)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Şubat 10, 2009, 15:27:37 »
internetten bak türkay, hepsiburada baya lastik markası satmaya başladı, kargosu ne tutar bilmem ama :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • DEPREMDE ŞEHİT OLAN MESLEKTAŞLARIMA AÐLIYORUM...
  • 13 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 10, 2009, 15:46:15 »
Yahu ayda 12,17 TL, 24 ay taksitle Bridgestone ER300 91V 205/55/16R lastik... Çok iyi ya... Ama ne kadar güvenli ki, 2 yıllık lastiği yollarlarsa uğraş dur şimdi...
2013 TOYOTA COROLLA D4D ADVANCE MANUEL
İNCİ BEYAZI