Gönderen Konu: Soğuk havalarda düşük rölanti  (Okunma sayısı 6799 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 XEİ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür etti
Soğuk havalarda düşük rölanti
« : Aralık 22, 2016, 21:26:05 »
1997 model XEİ toyota 224.000 km corolla arabam soğuk havalarda sabah çalıştırdığımda 600 700 devir civarında biraz titreyerek çalışıyor ısındıktan sonra 800 900 devirlere çıkıyor titreme bitiyor. Geçenlerde ustaya götürdüm boğaz kelebeğinden olabileceğini temizleyelim düzelir dedi. Temizlediler ama malesef yine aynı tekrar arabayı inceleyelim dediler. Bujilerden olabilir dediler bujileri ve buji kablolarını değiştirdiler yine aynı. Ertesi gün gittiğimde sibopların sıktığını takım olarak sibopların komple değişmesi gerektiğini söyledi. Araba siboplardan dolayı yapıyor dedi. Bunun belirtisi nedir dediğimde araba çekişten düşer dedi. Aksine arabam dik rampalarda bile 4. cü vitesten aşağıya düşmüyor. Ustalarım böyle bir sorun ile karşılaşan oldumu öneriniz nedir.. !!! !!!
Herşey Gönlünüzce Olsun....

Toyota Club Türkiye

Soğuk havalarda düşük rölanti
« : Aralık 22, 2016, 21:26:05 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • Model Yılı: '05
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
Ynt: Soğuk havalarda düşük rölanti
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2016, 21:29:17 »
Lpg var mıydı? Yakıt sorunu var gibi . Yakıt filtresi ne zaman değişti?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1997 XEİ
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2016, 21:33:01 »
LPG vardı eski sistem takılıydı geçen hafta Cuma günü tamamen sıralı sistem yaptırdım. Bende gazdan olabileceğini düşünerek tamamen sistemi değiştirdim.. Benzin filtresini ben hiç değiştirmedim.. Araba yaklaşık 6 yıldır bende.. Olabilirmi acaba...
Herşey Gönlünüzce Olsun....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2016, 21:40:43 »
Yıllar önce ben dede vardı yakıt filtresi şişmiş olabilir.Siz en iyisi Ufuk Sönmezden bilgi alın sizi yanıtmak istemem. TEM TOYOTA..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 260000
  • Model Yılı: '97
  • 17 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2016, 06:48:05 »
bence normal abicim aynı sorun bende de var havalar soğuk ondan oluyor hatta içeri değişik seslerde veriyor dışarı çıkıyorum öyle bir ses yok.. yani abicim havaların soğukluğundan kaynaklanıyor. tabi yinede uzmanına danışmanda fayda var.
1.6 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2016, 08:57:01 »
çok soğuklarda oluyor böyle. rölantide fazla durmayıp motoru hareket halinde ısıtmaya çalışın. 2-3 dakika içinde normale dönecektir zaten. supaplarla alakalı sıkıntı olsa motor sıcakken de sıkıntı yapar. bir de hava filtresi yenilenince böyle sıkıntılar olabiliyor bir süre. sonra kendiliğinden düzeliyor. ben yaşadığım için söylüyorum.
en büyük derdiniz böyle olsun...
biz nelerle uğraşıyoruz. :D :D
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 259400
  • Model Yılı: '95
  • 72 kere teşekkür etti
  • 61 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2016, 13:36:33 »
Cemalettin bey, sizinki gibi olmasada benim de rolanti sorunum vardı, her şart altında 1100 d/d da sabit kalan rolanti sorununu aşmak için araştırma yaptım ve şöyle bir konu buldum,
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=70362.20
İsc vafinin test edilmesi ve temizliği ile ilgili güzel bilgiler var, uyguladım ve şu an rolanti soğuk 1700 d/d ısınca 900 d/d da çalışıyor.
Efsane '95 XEI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 23, 2016, 15:29:47 »
Arkadaşlar bu durumun soğukla falan alakası yok bu araca  13 yıl binmiş biri olarak  söylüyorum soğuk havalarda ilk çalışmada 1700 - 1800 devre çıkıp akabinde ısınınca  900 devre düşmesi lazım bunun dışında olan araçların rölanti valfi kirlenmiş veya arızalanmış olabilir . Bu valf motor suyu sıcaklığı mantığına göre çalışmaktadır yukarıda arkadaşımın da belirttiği parçadır .Toyota ustasına bu parçayı ve kelebek boğazını ve tünelini iç dış komple temizletin hem aracınızın çekişi artar hem de yakıtı düşür rölanti sorununuz da kalmaz .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Edeb Yâ Hû!
  • Model Yılı: '96
  • 66 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 23, 2016, 17:07:14 »
1997 model XEİ toyota 224.000 km corolla arabam soğuk havalarda sabah çalıştırdığımda 600 700 devir civarında biraz titreyerek çalışıyor ısındıktan sonra 800 900 devirlere çıkıyor titreme bitiyor. Geçenlerde ustaya götürdüm boğaz kelebeğinden olabileceğini temizleyelim düzelir dedi. Temizlediler ama malesef yine aynı tekrar arabayı inceleyelim dediler. Bujilerden olabilir dediler bujileri ve buji kablolarını değiştirdiler yine aynı. Ertesi gün gittiğimde sibopların sıktığını takım olarak sibopların komple değişmesi gerektiğini söyledi. Araba siboplardan dolayı yapıyor dedi. Bunun belirtisi nedir dediğimde araba çekişten düşer dedi. Aksine arabam dik rampalarda bile 4. cü vitesten aşağıya düşmüyor. Ustalarım böyle bir sorun ile karşılaşan oldumu öneriniz nedir.. !!! !!!
Cemalettin bey, düşük rölanti ve titreme sorununu ben de yaşadım. Araç 96 Corolla GLİ (Otm) Eski sistem LPG li. Önce benzinde çalışıp gaz verince Lpgye geçiyor. Aracı ilk aldığımda resmen titreşimli masaj yapıyordu direksiyon. Motor yağı değişimiyle başladığım ''titreşimi bitirme sürecini'', bujiler ve buji kabloları değişimi, ardından distribütör kapağı temizliği, sonra da boğaz kelebeği temizliği ile devam ettirdim.
En çok dikkat ettiğim konu da; benzin alırken, depoya kaliteli olarak bildiğim bir markanın yakıt katkısını koymaktı. Üç ya da dört kutu kullanmışımdır herhalde.
Şu an geldiğimiz nokta; titreme yok denecek kadar az, rölanti de normale döndü hamdolsun.
Her Yusufun bir Züleyhâsı vardır. Mühim olan, gömleğinizin nereden yırtıldığı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 180000
  • 186 kere teşekkür etti
  • 250 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 23, 2016, 17:37:56 »
Aracın rolentisi soğuk havada düşük olmazki tam tersine motor rolentiyi yüksek tutar çabuk ısınınca normale iner tofaşlarda bile bu böyle problem yok değil bence
Toyota Corolla 2002 1.4 Terra e120 Sedan (2015—)
Toyota Corolla 2005 1.6 Sol Hb (2024——)