Gönderen Konu: toyota corolla 1,3 XLSW yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 1198 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 222000
  • Model Yılı: '98
  • 11 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
toyota corolla 1,3 XLSW yakıt tüketimi
« : Aralık 22, 2016, 20:38:32 »
merhaba arkadaşlar  1,3  2E  motorlu  corollam var  aracımı seviyorum  fakat yakıt tüketimi konusunda biraz muzdaribim  aracım benzinde biraz fazla yakıyor  benzin fiyatı trabzonda 4.60 iken  km de 60 kr yakıyordu  lpg de ise 12 lt /100 km  yakıyordu   fazla geldiği için lpg ayarı yaptırayım dedim   . usta  lpg regülatörünün arızalı olduğunu  değiş mesi gerektiğni söyledi  değiştirdik  bide ayar  yaptırdık   Yanlız bişey farkettim daha önce açık olan hava emme borusunun ucunu neredeyse  tamamen kapattı  böyle daha iyi dedi  .  sonuç olarak alt devirlerde çekiş arttı  yüksek devirlerde ivmelenme düştü   yakıt olarak ta  tüketim arttı  şuan  şuan 100 km de 14 lt lpg yakıyor  şuan lpg  2,50  100 tl ile 300 km gidemiyorum . Forumda araştırdığım kadarıyla aynı motora sahip arkadaşlar gayet  makul seviyede lpg tüketiyor   arada uçurumlar var   . aracı fazla zorlamadan yoluna göre vites değiştirme aralığında  vites değiştirirm   bulunduğum bölge  biraz yokuşlu inişli ama bukadar fark olmaması lazım  . çözüm önerilerinizi ve  tavsiyelenizi bekliyorum  Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

toyota corolla 1,3 XLSW yakıt tüketimi
« : Aralık 22, 2016, 20:38:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 273000
  • Model Yılı: '96
  • 49 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla 1,3 XLSW yakıt tüketimi
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2016, 09:22:56 »
şehiriçi kullanımda, üstelik yokuşlu şehiriçi kullanımda 12 lt çok da abartılı değilmiş aslında.
ustanın kapattığı borunun ucunu biraz açıp öyle deneyin.
bir de tavsiye.. arabaya masraflı bir bakım parça değişimi felan yaptıracağınızda bir ustaya bağlı kalmayın derim. 2-3 ustayla beyin j,mnastiği yapıp öyle karar verin. çok iyi bıldiğimi,z ustalar bile bazen çok absürt hatalar yapabiliyorlar maalesef. çok yaşadık bunları.
çıkarım senle her yola... 96 corolla SW 1,6 xei
ahmet - 1980 / samsun
Arh+

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 222000
  • Model Yılı: '98
  • 11 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2016, 18:45:01 »
hava emişini biraz açınca çekişten düşüyor   tamamen açınca çekiş ve ivmelenme çok iyi fakat yakıt tüketimi bariz şekilde  artıyor  gaz ayarına dokunmamama rağmen  bi anlam veremedim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 216 kere teşekkür etti
  • 272 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 28, 2016, 14:05:38 »
Önce Karbüratör ayarı yapılmalı bundan sonra da LPG ayarı yapılmalı. Yaşar Akgün Bey'in yazıları size yardımcı olacaktır.