Gönderen Konu: silindir kapak contası  (Okunma sayısı 1088 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '90
silindir kapak contası
« : Aralık 22, 2016, 19:37:25 »
merhabalar
Aracım 1990 model 1.6 corolla 6 ay kadar önce aracımda motor soğuk yada sıcak olsun farketmeksizin ilk çalışmadan sonra motor sarsıntılı çalışıyordu 10 saniye sonra geçiyordu birgün yolda giderken conta 2. ve 3. silindirlerin arasından yandı 2 ay önce yaptırdım.bir kaç gündür gene aynı durumu yaşıyorum hararet yaptırmadım hortumlarda şişme yok aracın çekişi normal ben contadan şüpheleniyorum ama genede sizlere sormak istiyorum sizce durum ne olabilir

Toyota Club Türkiye

silindir kapak contası
« : Aralık 22, 2016, 19:37:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 178000
  • Model Yılı: '90
Ynt: silindir kapak contası
« Yanıtla #1 : Ocak 01, 2017, 22:23:12 »
merhaba arkadaşlar
aracımı bir haftadır takip ediyorum ve tatil olmam dolayısıyla bir gün beklettim.
az önce garajda arabayı çalıştirdım gene o teklemeyi yaptı hemen inip egzoza baktım çok yoğun olmasada beyaz gri karışımı duman vardı kokladığımda resmen yanık yağ kokuyordu.İnternetten yaptığım araştırma sonucu subap lastiklerinden yanma odasına yağ sızıntısının sonucu bu durumun meydana gelenileceğini öğrendim.Aslında son yapılan silindir kapak contası tamiratında bu lastiklerde değişmişti bu kadar zamanda sızdırma yapması normalmi yapan usta kalitesiz lastik takmış olabilirmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '08
  • 61 kere teşekkür etti
  • 298 kere teşekkür edildi
Ynt: silindir kapak contası
« Yanıtla #2 : Ocak 01, 2017, 22:25:34 »
merhaba arkadaşlar
aracımı bir haftadır takip ediyorum ve tatil olmam dolayısıyla bir gün beklettim.
az önce garajda arabayı çalıştirdım gene o teklemeyi yaptı hemen inip egzoza baktım çok yoğun olmasada beyaz gri karışımı duman vardı kokladığımda resmen yanık yağ kokuyordu.İnternetten yaptığım araştırma sonucu subap lastiklerinden yanma odasına yağ sızıntısının sonucu bu durumun meydana gelenileceğini öğrendim.Aslında son yapılan silindir kapak contası tamiratında bu lastiklerde değişmişti bu kadar zamanda sızdırma yapması normalmi yapan usta kalitesiz lastik takmış olabilirmi.
Toyota temden ufuk sonmez beyden yardim alabilirsiniz

LG-P760 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi