Gönderen Konu: SAĞ ÖN KAPIDAN VE ÇEVRESİNDEN GELEN ZIRILTI SESİNİN ÇÖZÜMÜ.  (Okunma sayısı 3221 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 37000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar. biliyorum bu konuyla alakalı bir çok konu var. Ama kendi aracımda ki ve diğer bir çok araçdan gelen sesin, kendimce çözümü ve sesin geçtiğini test ettiğim için buradan ayrıca paylaşmak istedim.

arkadaşlar aracımın sürerken sağ ön koltuğa birisi oturduğunda gelmeyen ses, koltuk boş ken zırıltı şeklinde geliyor du.

Forumdan yazılanları okuyup bir kaç denemem oldu ama ne yazıkki başarısız. oldu. benim aklımda koltuğun altındaki yayı bir yere cırt ile sabitlersem sesin kesilmesi yönünde idi. ama bugün bi baktım öyle uzunlamasına bir yay yok. her ayakta mandalnşeklinde küçük yay lar var. yani o yaylar dan ses gelmez. ben de würt ün aldığım sprey gres ini komple kızak ve oynar metal parçalar güzelce sıktım.  heralde dedim geçmiştir. söfer koltuğuna geçip bi deneme turuna çıkayım derken kapıyı kapatmam la daha zıngırdama  sesi geldi.

daha sonra elimle sol ön koltuğa vurduğunda zıngırdama sesinin alttan ve  yandaki koltuğu yatıran kolçak tarafından geldiğini anladım.

kolçak tarafına silikon sipreyi sıktım. iç tarafınada  sprey gres sıktim.

koltuğun altına eğildiğimde ise tam ortada alt da kablo soket demeti vardı. tekrar koltuğa vurduğumda elimle üstten. kablo soket demetinden ses geldiği gözlemledim. ilk başta, soket demetini tutan plastik  tutacağı arkasındaki metale plastik cırt la sapitledim.  Ama fazla sıkmadım. amacım plastiğin boşluğunu almaktı. aynı işlemi plastik tutacağın tutturulduğu yere yaptım 2 yerden  ama bunları iyice sıktım. ses %50 gitmişti  ama halen ses vardı. bu sefer soketeleri yokladım. 3 soket in 2 si baya boşluk vardı. onların da üstüne çif taraflı  bant yaptım. ama ileriki günlerde çiftçi taraflı bantları üstünden normal bantla geçmek lazım. çünki çif taraflı  bant tutunması için fazla bir yüzey yok.

be son olarak da ses gelmiyordu ama gine de torpido nun altındaki oynar plastik kapağında üst tarafına çif taraflı bant yapıştırdım.

Evet arkadaşlar sonuç ise mükemmel. Tüm sesler kesildi. Araç la alakalı tek sıkıntım bu ses olayı idi. artık bunlar da kesildi .

Biraz uzun oldu ama kimsenin aklında soru işareti kalmasın diye .

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Toyota Corolla D4D M/M 2013

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
hocam teşekkür ederim.
Allah kaza bela vermesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
hocam teşekkür ederim.
Allah kaza bela vermesin.
ne demek. rica ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB-
  • Kilometre: 86500
  • Model Yılı: '16
  • 9 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
eline sağlık güzel olmuş. bilgilendirme için teşekkürler.
Hançer gibi bir dile fakat pamuk gibi yüreğe sahip ol.
Ölüm var arkadaş, ölüm. Şu köşkün sahibi de ölecek, şu horoz da…

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '14
  • 42 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Çok teşekkürler, güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
Rica ederim. Yardımcı olduysam ne ala