Gönderen Konu: Karlı Yolda ABS Sisteminden Gelen Garip Ses  (Okunma sayısı 982 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Karlı Yolda ABS Sisteminden Gelen Garip Ses
« : Aralık 21, 2016, 13:42:31 »
Arkadaşlar bugün güne karlı uyandık sabah kızımı okula bırakıp oradan  işe gidiyorum . Aracımın karını felan temizledim yola çıktık hafif rampa ufak bir sokakta oturuyorum otopark alanından  çıktım caddeye çıkmada yavaşlama amaçlı çok hafif frene bastım sol önden tırt diye abs ses gelirken sag tekerden sadece nnnnn diye bir ses geldi akabinde yola devam ettim okulun önünde tekrar frene hafif bastım gene aynı ses oldu neyse kızımı okula bıraktım bu arada okulun önü de hafif rampa Ankara  / Keçiören burası isminden de anlaşılacağı üzere gayet yokuşu rampası bol bir semt her neyse akabinde müsait bir yerde sert şekilde frene bastım bu sefer öyle bir ses gelmeden abs devreye girdi . biraz yürüdüm gene denedim gene sorun yok işe geldim . Ama bu durum aklıma takıldı ABS ışığı falan yanmadı arabayı bir yere falan dayamadım vurmadım . Aklıma soğuktan dolayı donma gibi bir şey söz konusu olabilir mi veya kardan dolayı sensör tam okuyamama gibi bir durum olabilir mi . İlk defa başıma geldi  4 yıldır kullanıyorum bu aracımı .Frene çok hafif bastığımdan dolayı abs devreye girme girmeme arasında kaldığı için mi acaba bu durum oluştu diyorum .Yorumlarınızı bekliyorum .

Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2016, 09:48:27
bugün yerler kuruyken denedim herhangi bir ses gelmedi bilgilendireyim dedim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Karlı Yolda ABS Sisteminden Gelen Garip Ses
« : Aralık 21, 2016, 13:42:31 »