Gönderen Konu: Kilometre gösterge paneli  (Okunma sayısı 2308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
Kilometre gösterge paneli
« : Aralık 20, 2016, 21:37:09 »
Herkese iyi akşamlar benim sorunum şu resim atmayı beceremedim bu kilometre  göstergesinin olduğu panelde sıcaklık değerini gösteriyor outside diye yazar altında hava kaç derece ise gösterir benim o derece yanlış gösteriyor anladığım kadarıyla dışarıda -14 derece sıcaklık vardı araç içindeki ekrana baktım -3 gösteriyor geçen gece aşırı soğuktan millet arabasını bile çalıştıramadı iki gün öncesine kadar normal bir şekilde çalışıyordu ayrıca aracım yakıt tüketimi ve diğer göstergeler çalışıyor onlarda sıkıntı yok sorun ne olmuş olabilir yardımlarınız için teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Aralık 20, 2016, 21:38:56
Aracımın markası 2014 model dizel Corolla

Mesaj Birleştirildi: Aralık 20, 2016, 22:00:36
http://store.donanimhaber.com/60/a5/55/60a5550309d3cd81dc1483d99b8a52b8.jpg         Reklam yaptıysam özür dilerim mobilden girdiğim için resim yükleyemedim burda foto da mevcut outside altında sıcaklık göstergesi olan

Toyota Club Türkiye

Kilometre gösterge paneli
« : Aralık 20, 2016, 21:37:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
Ynt: Kilometre gösterge paneli
« Yanıtla #1 : Aralık 20, 2016, 23:26:11 »
Aracın ön panelinde bulunan dış hava sıcaklık termometresi arızalanmış olabilir. Tamamen arızalandıgında yol bilgisayarında -30 gibi deger çıkıyor ama sanırım sizinki yanlış ölçüyor. 150 lira civarında fiyatı vardı. Aracın garantisi varsa yetkili servise başvurun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '13
  • 5 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 20, 2016, 23:35:49 »
Yüksel bey teşekkür ederim aracın garantisi 2 ay oldu biteli eğer dediğiniz gibiyse dışarıdan iyi bi elektrikçi bulup yaptırsam veyahut kendim takanilirniyim.az önce tekrar denedim arabayı şu an bulunduğum ilde dış sıcaklık -6 derece arabada -2 gösteriyor 600 rakımlı bir yer arabamla biraz rakımı 1500 üzeri yere doğru tırmandıkça -2 den ilerledikçe şimdi -4 ü gördü sizin bahsettiğiniz gibi -30 hiç görünmedi ben soğuktandır diye düşündüm sizin dediğiniz gibiyse iyi bir elektirikçi bulup yaptırcam. Bulunduğum yer küçük bir il Artvin burda yaptırmak istemiyorum araca zararı yoksa bir iki ay sonra yaptırsam sıkıntı olur mu teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Aralık 20, 2016, 23:39:38
Aracın ön panelinde bulunan dış hava sıcaklık termometresi arızalanmış olabilir. Tamamen arızalandıgında yol bilgisayarında -30 gibi deger çıkıyor ama sanırım sizinki yanlış ölçüyor. 150 lira civarında fiyatı vardı. Aracın garantisi varsa yetkili servise başvurun.

Dış hava sıcaklık termometresi ön panelin tam neresinde yer alıyor yarın gündüz gözüyle bakayım kablo felan çıkmış mı diye teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2016, 09:29:43 »
Dışarda -14 olduğundan da emin olmak gerekiyor.

-14'e Türkiyenin her yerinde rastlamak öyle kolay değil.

Kablosu çıkık yada kırık olsa, hiç göstermez. Bence sisteminizde bir arıza yok.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)