Gönderen Konu: Yaris Spor Helezon  (Okunma sayısı 1832 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: ---
Yaris Spor Helezon
« : Şubat 07, 2009, 01:08:01 »
Selam arkadaşlar, 2005 yaris aracıma yaklaşık 1ay önce 3.5 apex marka spor yay taktırdım, yaylardan memnunum yol tutuş mükemmel oldu fakat tek sorunum şu: aracın ön kısmı alcak arka kısmı ise yüksek kaldı. Ön taraf yaklaşık 1.5 cm kadar daha alçak oldu,yere çok yakın. Çukurlarda ve bazı tümseklerde altını vuruyorum ön kısmın, tamponu söylemeye gerek bile yok,hızlı geçtiğim her engebeye sürtüyorum zaten:)
Size soracagım şudur: Ön helezonların altına sanırım ismi get di. Get takılabilirmi? uygulayan arkadaşlar varmı? Eğer uydurabilirsem get takmayı düşünüyorum 1-1,5 cm kaldırabilirsem sorun yok, eğer bulamazsam öne orjin helezonları takıcam mecburen, fakat o zamanda ön tarafın yumuşayacagı için yokuş aşağı viraja girerken aracın ön tarafa yıgılma yapıp arkasını savurmasından korkuyorum. Çünkü arkalar sert olacak ve önler yumuşak, Bana bi akıl fikir verin ne yapayım? Bu şekilde kullanırsam karteri bi yerde bırakacam bu gidişle:(
2005 Yaris 1.0 vvt-i

Toyota Club Türkiye

Yaris Spor Helezon
« : Şubat 07, 2009, 01:08:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
Ynt: Yaris Spor Helezon
« Yanıtla #1 : Şubat 07, 2009, 01:33:39 »
Merhaba arkadaşım

Nacizane fikrim kesinlikle ön ve arkaya farklı helozon kullanma.Ben bir arkadaşımın yurtdışından getirdiği trd 30 mm helezonları kendi aracımda denendim ve ön ie arka aynı oranda alçaldı (ama ben çok sert olduğunu düşündüğüm için çıkardım) sende neden farklı alçalma oldu ilginç gerçekten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Şubat 07, 2009, 01:44:54 »
aracın orjinal helezonları ile zaten ön taraf daha düşüktü,sanırım aracın ergonomik yapısı bu,diğer eski kasa yarislere baktığımda onlarda öyle. e haliyle 3.5ar cm alcaltınca ön taraf yine alcak kaldı. en uygunu arkaya 4, öne 2 lik yay takmaktı aslında ama öyle bi secenek yoktu paket halinde almıştım yayları. Öne orjinalleri taksam nasıl bi sıkıntı olur sizce?
2005 Yaris 1.0 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Şubat 07, 2009, 15:34:37 »
bende de yay var, her kasisten sürünerek geçiyorum ama tampon hiç deymiyor..
ön tampon altında bulunan karlıkları çıkarırsan sorunun çözülür..

gelelim kartere..dediğim dibi heryerde sürtüyor ama şimdiye kadar bir sorun yaşamadım..
açıkcası ben bıktım yaylardan ama ayda bir yıkayıp da o görüntüyü görmek de güzel oluyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2009, 18:30:58 »
selam cem.
inan bende senden cvp bekliyordum :) senin araba gözüme çarpıyodu hep,hatta msn e bile ekledim seni öglende, fakat sen online olmayınca, gittim abi söktürdüm öndeki yayları orjinallerini takdırdım. Abicim yol tutuşu ne kadar iyiymiş arabamın yaylarla :) taktığımda anlamamıştım fakat şimdi çok iyi anladım valla :) sakın söktürtme yayları
2005 Yaris 1.0 vvt-i