Anket

Saat Ayarı Sizce Nasıl Olmalı ?

Mevcut Uygulamadan Memnunum
3 (10.3%)
Mevcut Uygulamadan Memnunum Ancak İllere Göre Mesai/Okul Saatleri Düzenlenebilir
8 (27.6%)
Eski Uygulamaya Geri Dönülsün
7 (24.1%)
Kışın Saatleri 1 Saat Geri Alıp Devamlı O Saatı Kullanalım, Birdaha Saatlere Dokunmayalım
11 (37.9%)
Diğer
0 (0%)

Toplam Oy Verenler: 29

Gönderen Konu: (ANKET YENİLENDİ) Saat Ayarı Sizce Nasıl Olmalı ?  (Okunma sayısı 5027 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
Bu yıl saatleri geri almadık. Malum sonuçlar ortada. Sosyal medyada saatler geri alınsın diye kampanya başlatılmış bile.

Ben şahsen uygulamadan memnunum. Sabahları evet zor oluyor. Hatta okula giden kızım şaşkın. " Baba daha gece neden beni kaldırıyorsunuz" diyor ama buna mukabil akşam karanlığa kalınmıyor. 21 Aralıktan sonra gündüzler uzamaya başlayacak. Haliyle de tartışmalar son bulacaktır diye düşünüyorum.

Sizin görüşleriniz nelerdir ?
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 120000
  • Model Yılı: '07
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Saat Ayarı Sizce Nasıl Olmalı ? (ANKET)
« Yanıtla #1 : Aralık 15, 2016, 11:13:43 »
bence kesinlikle saatler geri alınmalıydı. sabah kalkıyoruz karanlık akşam eve gidiyoruz karanlık. insanın psikolojisi bozuluyor. en yüksek intihar oranları kuzey ülkelerindedir.  çocuklarım okula gitmekte çok zorlanıyor. tabi ankarada sabah buzlanma çok hele birde gün daha ağırmadan yola çıktıklarını düşünürsen durum daha vahim. illa bir servis aracı kaza mı yapmalı. ben çok kaygılıyım. bu keyfi uygulamadan bir an önce vazgeçilmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2016, 11:16:13 »
Batı İllerinde Özellikle İstanbulda Öğrencilerinde mağduriyeti ortada, Okul ders saatlerini batı illeri için  yarım saar ileri alsalar sorun çözülür. Doğuda illerinde hiiçbir sıkıntı yok herkes memnun. Malum burda erken doğuyor erken batıyor. 12 aralıktan sonra kısalmaya başladı , 21 martta gündüz -gece eşitlenecek...
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 15, 2016, 11:20:32 »
Hergün buzlanma yüzünden kaza oluyor malasef işte bir örnek daha;

http://www.milliyet.com.tr/rize-de-feci-kaza-15-arac-gundem-2362059/

saatlerin geri alınması önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '10
  • 73 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 15, 2016, 11:23:51 »
Bence Şikayetçi olanlar çoğunluk ile batıda yaşayan vatandaşlarımızdır. Evet İzmir'de yaşayan bir baba zifiri karanlıkta kızını gönderiyordur okula fakat;Kars'da yaşayan vatandaş için aynı şeyi diyemeyiz. Gün aydınlanmak üzeredir orda.

Şuan çok erken okula gönderiliyor diyen velilerin sorunlarını, saatler geri alındığında doğuda ki veliler okul çıkışında yaşıyor olacaklardı. Zaten yıllardır yaşıyorlardı. Akşamın zifiri karanlığında bizler okuldan çıkıp evlerimize gidiyorduk.

Tam saat meridyenleri Türkiyenin en batısı ve en doğusundan geçtiğinden dolayı bu sıkıntı hep yaşanacaktır. Keşke bu tam saat meridyeni tam Ankara üzerinden geçmiş olsaydı. Saatlerimizi ona ayarlar ve Doğu Batı arasındaki fark bu kadar bariz olmazdı.

Nüfus yoğunluğunu baz alırsak Batıda çok daha fazla insan mağdur oluyordur. Bundan dolayı önümüzdeki yıl saatler geri alınacaktır diye düşünüyorum.
''Üzülme! Der Mevlana Hazretleri ve Şöyle Devam Eder: ''Kaybettiğin Her Şey Başka Surette Geri Döner''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 15, 2016, 11:32:26 »

Bu kazanın sebebi malesef saat değil buzlanma... Rizede güneş saati 7.27de , Kaza 8.20de oluyor. Rizede kolay kolay buzlanma olmayacağı için sürücüler gaflete düşmüş. 14 aralıkta Ülkenin yarısı buzlandı kar kapladıç Erzurumdayım 40-50cm kar var yollarda dünyanın kazası olmuş.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 15, 2016, 11:41:14 »

haberin resimler kısmında aynen şu yazıyor.

"Rize'de feci kaza!  15 araç birbirine girdi...
Rize’ de Karadeniz Sahil yolu İslampaşa mahallesi Tıp Fakültesi kavşağında buzlanma nedeniyle 15 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada yaralılar olduğu bildirildi.."

buzlanma/gizli buzlanma heryerde olabilir. ben polemik olsun diye bunu paylaşmıyorum. ama kendi kaygılarımı anlatmak için paylaşıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 15, 2016, 11:42:00 »

Yapmayın Allah aşkına 1 saatte buz mu çözülür? Eğer 1 saatlik geri alınmayla buzlanma çözülecekse geri alınsın ;)

Ben mevcut uygulamadan bir hayli memnunum. Evet sabah kalkışta biraz zorluk çekiyoruz zor oluyor ama hava en azından biraz daha geç kararıyor. Doğu illeri için özellikle çok iyi olduğunu düşünüyorum. 5yıl Oltuda görev yaptım. Saat 3.5ta hava kararıyordu ve günlük yaşamda bitiyordu neredeyse. Ayrıca saatlerin bu şekilde olması sabah namazını kaçırmamak için çok iyi oldu. Eskiden kalkmaya üşeniyordum ve çoğu zaman namazı kaçırıyordum.

Okul mevzusunda Barış hocamında dediği gibi il bazında okul saatlerinde bir değişikliğe gidilebilir. Ama şurada 1 hafta kaldı sonra zaten gündüzler uzayacaktır bu bahsedilen sıkıntılarda yersiz kalacaktır.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 1412 kere teşekkür etti
  • 901 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 15, 2016, 11:47:50 »
Başta öğrencilerimizin durumu,kış şartlarında sabah trafik yoğunluğu nedeniyle artan kazalar ve teknolojik cihazların saat uyumsuzluğu sebeplerinden dünya ile uyumlu olmamız gerekir diye düşünüyorum.
Sadece V-POWER - Anti LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 15, 2016, 11:52:33 »
Yapmayın Allah aşkına 1 saatte buz mu çözülür? Eğer 1 saatlik geri alınmayla buzlanma çözülecekse geri alınsın ;)

Ben mevcut uygulamadan bir hayli memnunum. Evet sabah kalkışta biraz zorluk çekiyoruz zor oluyor ama hava en azından biraz daha geç kararıyor. Doğu illeri için özellikle çok iyi olduğunu düşünüyorum. 5yıl Oltuda görev yaptım. Saat 3.5ta hava kararıyordu ve günlük yaşamda bitiyordu neredeyse. Ayrıca saatlerin bu şekilde olması sabah namazını kaçırmamak için çok iyi oldu. Eskiden kalkmaya üşeniyordum ve çoğu zaman namazı kaçırıyordum.

Okul mevzusunda Barış hocamında dediği gibi il bazında okul saatlerinde bir değişikliğe gidilebilir. Ama şurada 1 hafta kaldı sonra zaten gündüzler uzayacaktır bu bahsedilen sıkıntılarda yersiz kalacaktır.

Selman bey ankara da 1 saatte buzlanma çözülüyor. bugün yola çıktığımda saat 7.12 di ve hava karanlıktı sıcaklık -11 civarıydı ve her yer buzdu. işe geldikten sonra yaklaşık 8.00-8.30 arasında hava ısınmasa da gün aydınladığı için buzlanma azalmıştı. sadece bunu anlatmak istiyorum.

ayrıca sabah namazını kılmak istiyen her türlü kılabilir ona diyeceğimiz yok.

ancak okulun karanlıkta başlaması ve yolların buzlanıp kazalara neden olması konusunda söyleyecek çok şeyimiz var diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 15, 2016, 12:04:07 »
Selman bey ankara da 1 saatte buzlanma çözülüyor. bugün yola çıktığımda saat 7.12 di ve hava karanlıktı sıcaklık -11 civarıydı ve her yer buzdu. işe geldikten sonra yaklaşık 8.00-8.30 arasında hava ısınmasa da gün aydınladığı için buzlanma azalmıştı. sadece bunu anlatmak istiyorum.

ayrıca sabah namazını kılmak istiyen her türlü kılabilir ona diyeceğimiz yok.

ancak okulun karanlıkta başlaması ve yolların buzlanıp kazalara neden olması konusunda söyleyecek çok şeyimiz var diye düşünüyorum.

Polemik için yazmıyorum sakın yanlış anlamayın. Evet sabah namazı her türlü kılınabilir size katılıyorum ancak bu saat uygulamasıyla sabah namazı için kalkıp yatma durumu olmuyor.
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 23000
  • Model Yılı: '11
  • 33 kere teşekkür etti
  • 81 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 15, 2016, 13:39:12 »
şimdiye kadar saatlar geri alınıyordu, % 90 nımız buna ne gerek var nekadar gereksiz bir uygulama diyorduk. şimdi uygulamadan vaz geçildi yine şikayetciyiz. bana göre böyle daha iyi. şimdi karanlıkda okula /işe geliyoruz geri alıncada çıkışda aynı sıkıntılar yaşanacak. doğu illerimizde ise durumlar dahada vahim olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: C-HR
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 95000
  • Model Yılı: '17
  • 156 kere teşekkür etti
  • 402 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 15, 2016, 14:37:05 »
Buzu, namazı, karanlığı vs tartışmayıp, objektif olarak yaklaşmaya çalışacağım.

Normalde "İzmit" saat dilimini kullanan Türkiye , şu an en doğu ucumuz olan "Iğdır" saat dilimini kullanıyor. Tam oranı bilmiyorum ancak bu ülkenin %70'i Ankara'nın batısında yaşadığını öngördüğümüzde zaten sorunun cevabı belli..

Nüfus yoğunluğunu baz almayıp coğrafi olarak ülkemizin tam ortasından geçen meridyeni baz alsak bile (35' meridyen) saatleri 40dk ileri almamız gerekir.. (Bunun uygulanması  tabi ki zor, bunu tartışmıyoruz.Yalnızca mantık )
2017 C-HR Hybrid Diamond

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2016, 16:20:28 »
şimdiye kadar saatlar geri alınıyordu, % 90 nımız buna ne gerek var nekadar gereksiz bir uygulama diyorduk. şimdi uygulamadan vaz geçildi yine şikayetciyiz. bana göre böyle daha iyi. şimdi karanlıkda okula /işe geliyoruz geri alıncada çıkışda aynı sıkıntılar yaşanacak. doğu illerimizde ise durumlar dahada vahim olacak.

Katılıyorum. Saat karmaşası bitti. Öteki türlü de yazın dahi erken kararacak hava. 4 gibi karanlık olacak kışları hatta.

Ben de enerji konusundan bakarsam, sabahları yeni uyanıldığından çok fazla miktarda enerjiye ihtiyaç olmuyor. Öteki türlü akşam 4 de kararsa hava, bu sefer tüm kamu kuruluşlarında ışıklar açık olacak, enerji ihtiyacı çok daha fazla olacak.
Bence de sabahları karanlıkta güne başlama olayı mesai vakitlerinin ve okula başlama vakitlerinin 1 saat batıda ileri çekilmesiyle aşılabilir.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2016, 17:06:40 »
Enerji açısından hane halkı için dezavantaj, kuruluşlar için avantaj.
Sabah erken kalkmak iyidir.
Mesai saatlerini sadece ülke içi için düşünmeyin. Bazı yerler ile bir konuyu eposta ortamında görüşmek bile günler alıyor, soru-cevap kısmı düşünüldüğünde, global olmak gerekli. Mesai için çok kolay ayarlama yapılır saat dilimine dokunmadan.
Buzlanma vs olayı, hızlı trenlere tepki veren kuşlar gibi düşünün, zamanla alışılır. Aslolan sürücülerin eğitimidir.
Belki ileride dünyanın eğimine müdahale ederiz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 15, 2016, 18:23:35 »
Mevcut uygulamadan memnunum sabah namazını işe gitmek için kalktığım saatte rahatlıkla kılabiliyorum . Diğer saat dilimine alışmak için 10-15 gün cebelleşmedim .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '15
  • 65 kere teşekkür etti
  • 127 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 15, 2016, 19:02:50 »
Konuya kimse ticari açıdan yaklaşmamış galiba. Şu an yanlış öğrenmediysem AB ile ortak mesai saatimiz 3 saate düşmüş durumda, yani oturup konuşup iş görmek için çok kısıtlı bir zamana inmiş. Bu da ticareti olumsuz etkileyecektir.Öte yandan uygulamanın namaz saatleri yüzünden yapıldığını düşünüyorum ben de, ticari ya da bilimsel bir mantığı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 66000
  • Model Yılı: '20
  • 2025 kere teşekkür etti
  • 2549 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 15, 2016, 19:05:13 »
Evet, tek saat uygulaması yapılmalıdır ve iyi bir şeydir.

Fakat mevsim saati doğru seçilmeliydi.

Yazlık saat olmaz.

Kışlık saat dilimi tek saat olarak uygulanmalıydı.

Yani saatler 1 saat geri alınıp, tüm yıl bu saatte kalınmalı. Yazın günler uzun olduğundan zaten sorun çıkmaz.

Türkiyenin 12 kat büyüklüğünde olan Çinde bile Kışlık saat uygulaması tüm ülkede tüm yıl boyunca uygulanmakta, en doğusu ile en batısı arasında sorun yaşanmamaktadır.

Çözüm: Kışlık saatin tüm yıl uygulanması.

Not: Ankette Kışlık saat tüm yıl uygulansın seçeneğide olmalı.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 5 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 16, 2016, 08:11:33 »
Son olarak bence; toplumsal hayatın kurallarını kişisel ihtiyaçlarımıza göre değil, bilime göre düzenlenmesi gerektiğini düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '13
  • 65 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 16, 2016, 08:41:14 »
Türkiye'nin Avrupa'dan koparılması bir proje ve bu saat düzenlemesinin , bu proje kapsamında olduğunu düşünüyorum.
Enerji tasarrufu hikaye, şantiyede işçiler hava aydınlanmadan sahaya çıkmaz, normalde 07:00 de sahaya çıkan adamlar 08:00 i bekliyor.
Bizim iş kaybımız var bu durumda. Çünkü yine saat 5 te iş bırakıyorlar.
Uyandığımızda hava karanlık, her yerde elektrik yanıyor. Çocuklar karanlık olduğu için servis beklerken ebeveynleri de yanlarında olması gerekiyor.

Elbette Yaz saatinde kalınmalıydı. Namaz vs. din herzaman bahaneleridir zaten, namaz kılacak adam her saatte uyanır. Tam tersi insanlar Ezan okunmadan iş yoluna düşmek zorunda kalıyor ve Namaz kılıp işine gidemiyor.Tek saat uygulaması yapılacaksa, saatleri geri alındıktan sonra orada kalmalıydı. İleri de değil. Şuan saat Erzurum ve Kars'a göre. Türkiyenin nüfusunun %80 inin yaşadığı bölgeye göre değil.
born to ride