Gönderen Konu: Corolla Verso Tampon Sorunu  (Okunma sayısı 1811 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Corolla Verso Tampon Sorunu
« : Aralık 14, 2016, 23:15:34 »
Arkadaşlar merhaba.Geçenlerde ön ve arka tamponu boyattım.Boyatmadan öncede tamponlar yerine tam oturmuyordu.Boyanıp yerine takıldıktan sonra aradaki açıklık biraz daha arttı.Ustaya sorduğumda tampon braketinde sorun olduğunu söyledi.Tem toyota yetkilisi ufuk beyden ön ve arka braket için fiyat aldım.Arka braketin fiyatı 125 TL.Ön değişmesede olur ancak arkanın değişmesi gerekiyor.Braket değişimi dışında daha ekonomik bir yöntemle bu sorunu çözmek mümkün mü ?

Toyota Club Türkiye

Corolla Verso Tampon Sorunu
« : Aralık 14, 2016, 23:15:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla Verso Tampon Sorunu
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2016, 23:40:32 »
Cogu  firmada sok tak dan sebep braketin disleri asiniyor. Genelde insanlarimiz masraftan kacip braketi silikonlayip tamponu o sekil takiyorlar yada icerden vida atiyorlar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 15, 2016, 09:33:03 »
braketler tampon çarpmalarında, sök taklarda kenarlarından kırılıyor, birde zamanla plastik malzeme olduğu için sıcak soğuk farkından sertleşip kendisi bile kırılabiliyor, bağlı olarak tampon o noktadan düşmeye başlıyor, benim eski versoda da böyleydi, sanayide yenisi bulmak zor çıkmacılardan bir  şekilde bulunabilir, yada servis vs de yeniletmeniz lazım ama küçücük plastik parçaya o parayı vermek yazık ama göz zevkide ayrı tabi
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 17, 2016, 00:03:45 »
Cogu  firmada sok tak dan sebep braketin disleri asiniyor. Genelde insanlarimiz masraftan kacip braketi silikonlayip tamponu o sekil takiyorlar yada icerden vida atiyorlar.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

braketler tampon çarpmalarında, sök taklarda kenarlarından kırılıyor, birde zamanla plastik malzeme olduğu için sıcak soğuk farkından sertleşip kendisi bile kırılabiliyor, bağlı olarak tampon o noktadan düşmeye başlıyor, benim eski versoda da böyleydi, sanayide yenisi bulmak zor çıkmacılardan bir  şekilde bulunabilir, yada servis vs de yeniletmeniz lazım ama küçücük plastik parçaya o parayı vermek yazık ama göz zevkide ayrı tabi

Silikon ve vidalama yöntemlerini araştırdım ama en sağlıklısı yeni bir braket alıp taktırmak olacak.Versonun parçalarıda piyasada çok zor bulunuyor çıkmacılardan bulabilirmiyim bir araştırmak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 20, 2016, 09:41:43 »
çıkmacılarda var ben en son istanbul / bostancı daki bir çıkmacıdan bulmuştum
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.