Gönderen Konu: ARAÇ SOĞUK İKEN MOTORDAN GELEN SES  (Okunma sayısı 17604 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '20
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
ARAÇ SOĞUK İKEN MOTORDAN GELEN SES
« : Aralık 14, 2016, 15:24:11 »
Bugün Kayseri hayli soğuk. şu an -4 derece.Corolla 1.6 benzinli aracımın üzerini  akşamdan yağan karları temizledikten sonra çalıştırdığımda motor bölümünden bugüne kadar duymadığım bir sesin geldiğini duydum.kaputu açtığımda  sesin şarj dinamosu ile motor üst kapağın altı gibi geldiğini tahmin edebildim.Ses sanki ritm tutuyor gibi şık,şık.şık....kesilip yine şık,şık,şık diye devam eden bir hali vardı.yaklaşık 2 dakika rölantide çalışan arabada ses kesilmedi.gaz vererek devrini yarım dakika kadar yükselttim.motor rölantiye binince sesin kesildiğini gördüm.
Aksoylar yetkili servise telefonla durumu izah ettiğimde sesin vantilatör kayışından geldiğini,kayışın ısınması sonucu sesin kesildiğini,endişe edilecek bir şeyin olmadığını söylediler.
Konuyu burada açmamın nedeni,önceki 2011 Corollamda böyle bir şeyle karşılaşmadım.üyelerimizden böyle bir sorunla karşılaşan olup olmadığı,şayet kronik V kayışı  evsafından kaynaklı sorun mu olduğu ve çözüm önerileridir.Şimdiden teşekkürler

Toyota Club Türkiye

ARAÇ SOĞUK İKEN MOTORDAN GELEN SES
« : Aralık 14, 2016, 15:24:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: ARAÇ SOĞUK İKEN MOTORDAN GELEN SES
« Yanıtla #1 : Aralık 14, 2016, 15:42:50 »
Muhittin bey,

Soğuk havalarda, bu tip sesler kayışlardan yada egzantrik zincirinden gelebilir, normaldir.

Bu tip sesler sıcak havalarda yada motor ısındıktan sonra gelmeye devam ediyorsa, işte o zaman değiştirilmesi gereken bir şeyler var denilebilir.

Motor bölümünü temiz tutmaya devam edelim..
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 14, 2016, 15:45:57 »
Muhittin hocam motor yağı olarak ne kullanıyorsunuz?
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 11000
  • 318 kere teşekkür etti
  • 118 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 14, 2016, 16:06:29 »
Muhittin hocam motor yağı olarak ne kullanıyorsunuz?

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2016, 16:32:25
Aracım 2016 model ve henüz 6700 km.de.motor temizliği ve servis bakımı konusunda çok titiz davranırım.motor yağı konusunda bir fikrim yok.muhtemelen fabrika 0-20 tam sentetik yağ koymuştur diye biliyorum.yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 14, 2016, 16:56:14 »

Mesaj Birleştirildi: Aralık 14, 2016, 16:32:25
Aracım 2016 model ve henüz 6700 km.de.motor temizliği ve servis bakımı konusunda çok titiz davranırım.motor yağı konusunda bir fikrim yok.muhtemelen fabrika 0-20 tam sentetik yağ koymuştur diye biliyorum.yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Evet abi öyle deniyor,  acaba yağ pompası mı zorlanıyor ki diye düşünmüştüm  :tamam: kullanılan kayış acaba soğukta sertleşiyor mu ki?  Yada araba yeni olunca kayışında mı alışma evresi oluyor  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 14, 2016, 17:23:14 »
Şık şık sesi siboplar dan yağlama işlemi bitene kadar gelebilir . Ama kalın yağ kullanılan araçlarda bu tip durumlar oluyor .Benim kendi aracımda gergi bilyesi arızası olmuştu özellikle soğuk havalarda araç ısınana kadar bahsi geçen ses gibi ses geliyordu ısınınca 2-3 dakika sonra ses kesiliyordu 3-4 ay kesilir diye dokunmadım daha sonrasında sanayiye ötürdüm ustama baktı bilye arızalı dedi bilya ve kayışı değiştirdim sorun düzeldi siz gene takip altında bulunun anlattığınız şey bendeki bilye arızasına çok benziyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "