Gönderen Konu: Yakıt, Kış, Rölanti de beklemek  (Okunma sayısı 2509 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 25 kere teşekkür etti
  • 20 kere teşekkür edildi
Yakıt, Kış, Rölanti de beklemek
« : Aralık 12, 2016, 22:40:42 »
Arkadaşlar 2014 dizel corollam var. Şu sıralar yakıt tüketimi çok arttı. Kasıma kadar en fazla 5.3 ortalamam vardı. Aracımın aktif kullanıyorum hatta günde 120 km yapıyorum hafta içi. Ama şu 2 haftadır ortalamam 7 nin altına inmiyor. Acaba aşırı soğuklardan mu? Geçtiğimiz cuma 50 bin bakımına götürdüm. Bakımı gelmişti ondan oluyordur dedim ama değişen bişey olmadı.

Dip not: Sabah 7 de araca marş basıyorum. Ne kadar süre ile bekletip devam etmeliyim. Örneğin 5 dk 10 dk ya da motor sıcaklık göstergesinin yarıya kadar gelmesini mi beklemeliyim. Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Yakıt, Kış, Rölanti de beklemek
« : Aralık 12, 2016, 22:40:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Yakıt, Kış, Rölanti de beklemek
« Yanıtla #1 : Aralık 12, 2016, 22:49:13 »
Motorunuzu çalıştırın, kemerinizi takın ve hareket edin.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 37000
  • Model Yılı: '13
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 13, 2016, 00:12:43 »
ben kışları 30 sn bekliyorum ve site den çıkana kadar yüksek devirde kullanmıyorum . istop etmeden de 30 sn ile 1 dk arasında bekliyorum.

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Toyota Corolla D4D M/M 2013

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 13, 2016, 08:01:28 »
Arkadaşlar 2014 dizel corollam var. Şu sıralar yakıt tüketimi çok arttı. Kasıma kadar en fazla 5.3 ortalamam vardı. Aracımın aktif kullanıyorum hatta günde 120 km yapıyorum hafta içi. Ama şu 2 haftadır ortalamam 7 nin altına inmiyor. Acaba aşırı soğuklardan mu? Geçtiğimiz cuma 50 bin bakımına götürdüm. Bakımı gelmişti ondan oluyordur dedim ama değişen bişey olmadı.

Dip not: Sabah 7 de araca marş basıyorum. Ne kadar süre ile bekletip devam etmeliyim. Örneğin 5 dk 10 dk ya da motor sıcaklık göstergesinin yarıya kadar gelmesini mi beklemeliyim. Teşekkürler

aracinizi calistirin kemerinizi takip arabaya yerlesene kadar zaten 1 ile 3 dakika gecmis oluyor o arada yeterince motor kendini yaglamis oluyor. hareket ettikten sonra ilk 5 km fazla devirli gitmezseniz hic bi sikinti olmaz.
yakitinizin artmasi bence en buyuk sebebi soguk havalardan. enjektor temizleyici kullaniyormusunuz veya en son ne zaman maf sensoru temizligi yapildi? dizel araclarin hava filtresi cok onemli ben her 10 bin kmde degistiriyorum en son girdiginiz bakimda degisti mi ?
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 13, 2016, 08:58:32 »
Dizel motorlarda özellikle sabahları 2-3 dakika hatta vakit varsa 5 dakika rölantide çalıştırmak çok önemli .Motor ısınana kadar yüksek devirde vites değiştirmeyin .Yakıt katılaştığı için yakıt sarfiyatı bir miktar artabilir .Yakıt katkısı kullanırsanız yakıtınız incelir daha az yakabilirsiniz . Birde kış lastikleri taktıysanız  +1 litre ekleyebilirsiniz . Kendi aracımdan biliyorum kış lastiği takılana kadar  11.5 litre yakan araba kış lastiği takıldıktan sonra ve de havalar soğuyunca 13 litreye çıktı yazın 9-10 litre gibi değerler yakıyordu .7 litre bence çok abartılacak bir değer değil  kış şartları göz önünde bulundurulduğunda
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 25 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2016, 11:00:51 »

Enjektör temizleyici kendim kullanmıyorum. Her 10 bin de bakıma gittiğim de arttırıyorum. Son bakım da da hava filtresi değişti. Dediğiniz gibi soğuk hava etkisi. Birden artınca şaşırdım biraz
aracinizi calistirin kemerinizi takip arabaya yerlesene kadar zaten 1 ile 3 dakika gecmis oluyor o arada yeterince motor kendini yaglamis oluyor. hareket ettikten sonra ilk 5 km fazla devirli gitmezseniz hic bi sikinti olmaz.
yakitinizin artmasi bence en buyuk sebebi soguk havalardan. enjektor temizleyici kullaniyormusunuz veya en son ne zaman maf sensoru temizligi yapildi? dizel araclarin hava filtresi cok onemli ben her 10 bin kmde degistiriyorum en son girdiginiz bakimda degisti mi ?

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 13, 2016, 13:07:56 »
Bunun ile ilgili çok fazla paylaşım ve nedenleri ile detaylı bilgiler mevcut sitemizde.
Motorun iç ısısı ideal seviyeye gelene kadar yüksek devir çevirmemek önemli, azami tork devrinin altında kalmaya çalışmak gerekir. Motor soğutma sıvısı göstergesi ise yanıltıcıdır. Yağ daha geç ısınır, lt ve kimyasal özelliklerine göre. Rölanti ise yağlama açısından tavsiye edilmez (bakınız; uzun süreli rölanti etkileri), düşük devirde ısınma süresi de kısalır. Ayrıca boşa yakıt yakmaz, çevreyi de kirletmezsiniz. Bazı ülkelerin trafik kanununa göre dururken araç ısıtmak yasaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • EN İYİ PERFORMANS UZUN ÖMÜRLÜ OLANDIR.
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '14
  • 239 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 16, 2016, 19:17:46 »
bu bir kimya problemidir.

soğuk hava=birim hacme düşen oksijen miktarı artar.
araç bunu maf sensörü ile zaten ölçer ve daha çok oksijene daha çok yakıt atar.buda soğuk havalarda tüketimi artırır.artısı aracın tüketimi arttıkça performansı artar.bu bütün araçlarda aynıdır.....