Gönderen Konu: koltuk yüzünden teyp'ten oluyordum  (Okunma sayısı 2415 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
koltuk yüzünden teyp'ten oluyordum
« : Şubat 06, 2009, 19:58:23 »
arkadaşlar arabanın ön koltuğunda leke olmuştu bende çarşamba günü deterjanlı suyla giriştim koltuklara bezi ıslatıp güzelce sildim cillop gibi oldu. akşam baktım arabanın camları nemlenmiş içerden bende peçete ile aldım nemi temizledim iyice camları içten. cuma günü arabaya bindim öğlen vakti. çevirdim kontağı teypte tık yok hiç açılmıyo. power düğmesine basıyorum hareket yok. dedim alacam dvd li bi teyp herhalde. neyse arabayı çalıştırdım 500 metre ötede markete gittim güneş gören bi yere park ettim . yarım saat sonra çıktım çevirdim kontağı teyp çalıştı. aklınızda olsun arabanın koltukarı yada içini suyla temizlerseniz sabahtan temizleyin güneşli bir günde akşama kadarda camlar açıkkalsın. arabam 2005 corolla 1.6 sol sedan 32.000 kilometrede gümüş gri adıda aslan parçası 2 :)  ( bu arada aslan parçası 1 1986 model şahindi.)  sağlıklı mutlu dolu depolu sürüşler herkese..

Toyota Club Türkiye

koltuk yüzünden teyp'ten oluyordum
« : Şubat 06, 2009, 19:58:23 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: koltuk yüzünden teyp'ten oluyordum
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2009, 20:10:17 »
Size aslan parçası ile güzel günler dileyelim o zaman :)
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2009, 20:43:08 »
Neyseki kurtulmuş teyp :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2009, 22:15:49 »
ben de geçen gün gaza geldim gittim kosla halı şampunaı aldım, güzelce suyla seyreltip şişelere doldurdum, cam sil'in de fısfısını söktüm, giriştim aracın koltuklarına ve zemin halısına, saatlerimi aldı ciddi anlamda ama muhteşem oldu, meğer ae101lerin döşeme rengi ne kadar güzel bir renkmiş :) nasıl koyu ve güzel bi renkmiş öyle :) öneririm herkese, ama ben gece boyunca camlar açık bir çekilde garajda beklettim, sabaha kupkuru olmuşlardı bunlar da çektiğim resimler;
aslında çok belli olmamış ama bu resimlerde sağ koltuk (ön yolcu) temizlenmiş sol koltuk (sürücü) temizlenmemişti

bu da geç oldu saat hava karardı diye arka koltuğu söküp eve aldım, evde devam ettim, koltuğun sağ tarafı temiz, sol taraf kirli (yağ lekesi olan kısım kirli)  artık orda görünen yağ lekesi bile yok

ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Şubat 07, 2009, 01:47:02 »
Mert bey ben aracımı (2003 corolla) silmedim.Taban hariç tavan koltuk kapı hiç bir şey bırakmadım ve yıkadım.Ama ben böyle bir problem ile karşılaşmadım.İlginç.O temizlikten Motor kabininin temizliğini görebilirsiniz.
     Türkay iki koltuk arasında ki fark taa Ankara'lardan belli ediyor kendini.ARacını sevipte temizleyen bakan herkeslerin ellerine sağlık diyiyorum..

http://www.sahibinden.com/ilanlarin_en_temiz_corollasi-57WQQaXQQ11007816WQQpXQQdisplayitem
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Şubat 07, 2009, 01:50:47 »
bende bı ara girişiyim dıyorum ama gozum kesmıyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Şubat 07, 2009, 01:58:49 »
bende bı ara girişiyim dıyorum ama gozum kesmıyo
  Sİnan gözüne söyle havalar ısınınca kessin.Şimdi kesmesin.Havaların ne oldugu belli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Şubat 07, 2009, 09:05:13 »
http://www.sahibinden.com/ilanlarin_en_temiz_corollasi-57WQQaXQQ11007816WQQpXQQdisplayitem

Özcan abi ne güzel yazmışsın ilana ya :D

1,4 çekmiyor yada tutulmuyor hikayelerine inananlar lütfen aramasın mesajda çekmesin, başka işimiz kalmadı arabamızı satmak yerine artık motor bilgisi veriyoruz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 07, 2009, 11:42:27 »
Bu ilan sizin miydi daha önce bakıp gülmüştüm şimdi çok şaşırdım doğrusu  :blink:
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 07, 2009, 23:09:53 »
Bu ilan sizin miydi daha önce bakıp gülmüştüm şimdi çok şaşırdım doğrusu  :blink:
  Bence gayet normal.Bu ilanı ben görmüş olsaydım,ilan sahibinin nasıl bir ruh haliyle yazdıgını anlardım.Çıldırdım çıldırdım.

Özcan abi ne güzel yazmışsın ilana ya :D
      1,4 çekmiyor yada tutulmuyor hikayelerine inananlar lütfen aramasın mesajda çekmesin, başka işimiz kalmadı arabamızı satmak yerine artık motor bilgisi veriyoruz...
   Vallahi Pusat işi gücü bıraktım bu garip ve tuhaf soruları cevaplamakla meşgulüm.Arabamı satıyorum,motor eğitimimi veriyorum belli değil.İnsanlar hala Kuş serisi ve o dönemim Renault'larıyla kıyaslıyorlar.Eski motor dönemi bitti-gitti geride kaldı artık.Adama diyorum ki 5 vitesde giderken 50 km hıza düştüğümde vites değişmeden gayet iyi bir şekilde araç hızlanıp ivmeleniyor,güçlü motor diyorum halaaa bana Doğan dan Broadway den bahsediyor.Ayne aşagıdaki gibi...
-1,4 çekiyormu kardeş,tutulmuyor çekmiyor diyorlar
-Güçlü motor bey efendi.Kulaktan dolma şeylere inanmayın.Aslı astarı yok.1,4 çekmese Toyota niye kendini böyle bir riiske atsın ki.Siz kendinizi riske atarmıydınız
-yok kardeşim
-Demek ki güçsüz bir motor değil
-Ama 1,6 motorlar daha iyi
-Beyefendi beni yanlış anlamayın ama 1,6 daha iyiyse beni niye meşgul ediyorsunuz.gidin 1,6 alın,hem kontörlerinizede yazık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 08, 2009, 21:37:12 »
  Sİnan gözüne söyle havalar ısınınca kessin.Şimdi kesmesin.Havaların ne oldugu belli değil.

dün bagajda az biraz cila kalmıştı onu bitiriyim dedim aracı bi güzel yıkadım ciladan sonra kollarımı hissetmiyordum :p şansıma bugun yağmur yağıyo deli gibi :s

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 08, 2009, 22:04:22 »
dün bagajda az biraz cila kalmıştı onu bitiriyim dedim aracı bi güzel yıkadım ciladan sonra kollarımı hissetmiyordum :p şansıma bugun yağmur yağıyo deli gibi :s
  Evellki hafta Passat ve Corollayı motorlarına kadar temizledim.Elim kolum tutmaz oldu.İnanırmısın üç gece uyuyamadım.Bengayla ağrılarımı anca dindirebildim.Oysaki yukarda anlattığım temizliği yaptığımda üç günüme mal oldu ve bu kadar rahtsızlık duymamıştım.Ama arabalarımızı böyle temizlediğim zaman daha bir çok seviyorum onları ve daha bir mutlu oluyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 08, 2009, 22:42:03 »
özcan elektrikli klima demişsin. bizim (2004) klima kompresörü v kayışla krank kasnağına bağlı. sizde (2003) böyle değil mi?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Şubat 09, 2009, 08:18:05 »
  Özellikle kimi araç alım satımı işi ile uğraşanlar, fiyatı nasıl kırarız diye değişik taktikler deniyorlar.
 Bana birtanesi alıcı olarak şehir dışından geldi (ki son fiyatımı, alım satımı kesin vereceğimi falan biliyorlardı) biz şimdi dönerken bu kadar benzin yakacağız, alım satım bu tutuyor, onuda düş diyorlardı. Yani benzin paralarını ve alım satımı ben ödeyecekmişim, nasıl işse. Ya tutarsa diye gelmişler işte, bizim üzerimizden para kazanacaklar ve buna ticaret diyecekler. Ben bu işin ticaretinde değilim, ama ne ben mağdur olayım, ne de alan, ben öyle düşünüyorum ama insan gelip pazarlık yaparken bile bir adabı, ahlakı olması lazım.

Kusura bakmayın, asıl konuya gelirsek :) , bende aracımı, motorundan, içine ve bagajına temiz tutarım ama bu temizliği kendim yapmayı yeğleyenlerdenim. Fakat bu iş İstanbulda zor oluyor. Aracı sabah yıkasam öğlen tozlanıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2010, 08:09:27 »
merhaba benim arka koltukları sökemiyorum.oturulan yer çıkıyor ama yaslanılan yerin ortaları öne doğru geliyor ama yanlar da oynama yok ayrıca yanları tutan bi mekanizma var ama çözemedim???

yardımcı olurmusnuz??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 11, 2010, 08:57:59 »
niyetlendiyseniz alın bi dvd'li teyp :)
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 11, 2010, 10:18:39 »
merhaba benim arka koltukları sökemiyorum.oturulan yer çıkıyor ama yaslanılan yerin ortaları öne doğru geliyor ama yanlar da oynama yok ayrıca yanları tutan bi mekanizma var ama çözemedim???

yardımcı olurmusnuz??
Alttaki vidaları sökmen ve koltuğu yukarı doğru kaldırıp (sırtlığı) öyle çıkarman gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 94 1.6 gli efsane :)
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 11, 2010, 10:26:47 »
anlıyorum hakan bey... orjinal hoparlörlerin üst kapak nasıl çıkıyor vidallımı tırnaklı mı acaba zorlayıp kırmak istemiyorum