Gönderen Konu: Dünyanın En Küçük Otomobili  (Okunma sayısı 1032 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Hiperaktif Toyotacı
  • ***
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Dünyanın En Küçük Otomobili
« : Şubat 06, 2009, 17:12:46 »

Peel 50 adı verilen araç yakında yollarda görülecek en küçük otomobil olacak... Bakın ne kadarlık bir şey!
Hiç bir şekilde park sorunu olmayan dünyanın en küçük binek otomobili üretime sokuldu.
Londra'nın Piccadilly Circus caddesinde iki van arasına park edilen bu aracın henüz sokaklara çıkmak için yasal izni yok.
Ripley's Believe It Or Not! (Ripley'in İster İnan İster İnanma) Müzesi'nde sergilenen aracın görücüsü oldukça fazla. Yediden yetmişe herkesin ilgisini çeken Peel 50 üç tekerlekli bir mikro otomobil.
Orijinalleri ilk olarak 1960'larda Manx Peel Engineering Şirketi tarafından üretilmeye başlanmıştı. O dönem üretilen ilk 50 araç 200 paund (481 TL) fiyatla satılmıştı. Günümüzde hala var olan orijinal 20 aracın fiyatları ise şimdi £35,000 ile £50,000 (84,175 TL ile 120,250 TL) arasında değişiyor.

Ripley's Believe It or Not! tarafından şimdiye kadar 800 farklı bölgede sergilenen Pell 50'nin bir yetişkin ve bir de alış veriş paketi kapasitesi var.
Sol tarafında tek bir kapısı olan minyatür aracın, bir sileceği ve tek bir farı var. 134 cm boyu, 99 cm genişliği ve sadece 59 kg ağırlığı olan bu mikro otomobil görenlere sürpriz yaşatıyor.
Cadde üzerinde sergileme amaçlı kullanılan araç turistlerin ve araçtan haberi olmayanların oldukça ilgisini çekiyor.
 

Netten Alıntıdır...
Toyota Corolla 2007 1.6 comfort

Toyota Club Türkiye

Dünyanın En Küçük Otomobili
« : Şubat 06, 2009, 17:12:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Eski Toprak Toyotacı
  • *****
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünyanın En Küçük Otomobili
« Yanıtla #1 : Şubat 06, 2009, 17:18:43 »
3 tekerlekli motorsiklet gibi, güzel tasarım :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Site Yöneticisi
  • ******
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünyanın En Küçük Otomobili
« Yanıtla #2 : Şubat 06, 2009, 17:37:00 »
  Benim aklıma bir fıkra geldi.
 ABD, teknolojisi kanıtlamak için Nano boyutlarda bir otomobil maketi yapıyor ve Japonyaya yolluyor. Japonya ise, onun içine teyp takıp geri yolluyor. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

  • Efsane Toyotacı
  • *****
  • RacingCorolla Loading....
    • TcT
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Dünyanın En Küçük Otomobili
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2009, 17:44:30 »
güzelmiş :D
RaCingCorolla LoaDing..
06 VmN 22
ToFu-X